Kanat oli yön yli viileässä komerossa, uskaltaako syödä?
Tein eilen marinoituja kanan koipireisiä ja laitoin ne lautaselle muoviin käärittynä komeroon/kellariin jäähtymään jossa oli 12 astetta ylhäällä mutta unohdin ne sinne ja vasta tänään klo 10 muistin ne ja otin pois ja laitoin jääkaappiin mutta uskaltaako niitä enää syödä jos ovat olleet jotain 16 tuntia 12 asteessa? Olen minä joskus aiemminkin niitä unohtanut sinne talvisin mutta silloin siellä on ollut jääkaappilämpötiloja eli noin 6 astetta jolloin silloin uskaltanut syödä mutta entäs nyt? Lentääkö roskiin koska pelkää ruokamyrkytyksiä hirveästi.
Kommentit (7)
Jos ne eivät enää liiku, niin sitten ne voi syödä.
Vierailija kirjoitti:
Jos pelkäät, niin heitä pois.
No ei siinä muuta mutta ei ole muuta ruokaa niin joutuu ylimääräisen kauppareissun tekemään autolla mutta pakko kai kun kokenut ruokamyrkytyksen niin pelkää kauheasti niitä ja on muuten tarkka ruokien kanssa varsinkin liharuokien. ap
Syö pois vaan. Eritoten jos jotain hapokasta ollut marinadissa ei mitään ongelmaa.
Eikö ne pöpöt nyt kuole sadassa asteessa viimeistään?... Kunnon kuumennus joka kestää riittävän kauan, niin kyllä minun tietääkseni kaikki ötökät kuolee.
Itse söisin tosin mikrottaisin kunnolla. Jos oot kerran kypsentänytkin ne niin söisin.
Vierailija kirjoitti:
Itse söisin tosin mikrottaisin kunnolla. Jos oot kerran kypsentänytkin ne niin söisin.
Joo kypsennettyjä ja kunnolla kun pidän vähän kauemmin kuin ohjeet sanoo kun eivät täysin kypsy sisältä ohjeiden mukaan vaan pitää extra 15min pitää että ovat sopivia. Normaalistikin mikrotan ne kunnolla että kuumenevat hyvin mutta nyt pelottaa tuo että onko niihin tullut jotain kun jäivät yön yli viileään mutta eivät jääkaappilämpötilaan. ap
Jos pelkäät, niin heitä pois.