Laitatko lohkperunoita miten?
Pitääkö ne esikeittää vai miten? Mausteet onko mitkä?
Kommentit (29)
Leikkaan perunat lohkoiksi ja pyörittelen ne öljymausteseoksessa. Paistan Air fryerissa kypsiksi.
Pesen, kuorin ja lohkon perunat. Laitetaan uunipellille, päälle öljyä, suolaa ka pippuria. Paistetaan 200 asteessa 20 minuuttia. Hyvin voi samalla laittaa myös porkkanaa sekä punajuurta lohkoina.
Ei tarvii keittää. Minä pilkon lohkoiksi kulhoon, lisään oliiviöljyä, suolaa, grillimaustetta, paprikajauhetta, valkosipulia myllystä, mustapippuria, provencen yrttiseosta ja kuivattua rosmariinia. Sekoitan hyvin ja sitten vaan pellille ja uuniin paistumaan.
Lohkojen suuruudesta riippuen 15-25min, mun uunissa kiertoilmalla 210 astetta.
Myös valmiita mausteseoksia nimenomaan lohkoperunoille myydään.
Vierailija kirjoitti:
Leikkaan perunat lohkoiksi ja pyörittelen ne öljymausteseoksessa. Paistan Air fryerissa kypsiksi.
Mistä tällaista öljymaustetta voi ostaa?
Laitan, airfryerissa. Pesen, kuivaan ja lohkon perunat pakastepussiin. Lorautan perään vähäsen öljyä ja rumpsutan pussia että öljyyntyvät ympäriinsä. Sitten mausteita, milloin mitäkin, valkosipulijauhetta, sipulijauhetta, timjamia, paprikaa, chiliä, myös tacomauste seos sopii tai joku dippijauhe. Ja onhan niitä valmiita perunakuorrutemausteitakin myytävänä. Sitten vaan kypsennys rapsakoiksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Leikkaan perunat lohkoiksi ja pyörittelen ne öljymausteseoksessa. Paistan Air fryerissa kypsiksi.
Mistä tällaista öljymaustetta voi ostaa?
Laita astiaan öljyä ja mausteita.
Ostan pakastealtaasta valmiita lohkoperunoita, ja pistän uuniin.
En keitä tai kuori perunoita. Huuhtaisen ja leikkaan perunat lohkoiksi ja laitan lautaselle öljyä, johon dippaan leikatut pinnat. Asettelen leivinpaperille ja ripottelen päälle mausteita (yleensä valkosipulijauhetta ja mustapippuria). Uunissa n. 30 minuuttia 225 asteessa.
Ei niitä tarvitse millään tavalla keittää, urpo!
Itse leikkaan pestyt perunat lohkoiksi, kippaan kiehuvaan reilusti suolattuun veteen ja annan kiehahtaa muutaman minuutin. Kaadan veden pois, lisään kattilaan öljyä sekä (kuivattua) rosmariinia ja ravistan kevyesti. Perunat kippaan uunipellille ja viimeistelysuolaan (myllysuolalla) vasta uunista pois otettaessa.
Pesen, en kuori ja leikkaan lohkoiksi. Päälle rkl ruokaöljyä, suolaa, paprikajauhetta ja pippuria.
Esikeitetyt lohkoperunat ovat tavallaan luksusversio, sillä perunoista pitäisi tulla sillä konstilla sisältä pehmeitä ja pinnalta rapeita. Perunalohkoja keitetään enintään 10 minuuttia eli ei kypsäksi asti, ja sen jälkeen kuivataan lohkot ja laitetaan uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Esikeitetyt lohkoperunat ovat tavallaan luksusversio, sillä perunoista pitäisi tulla sillä konstilla sisältä pehmeitä ja pinnalta rapeita. Perunalohkoja keitetään enintään 10 minuuttia eli ei kypsäksi asti, ja sen jälkeen kuivataan lohkot ja laitetaan uuniin.
No 10 minuuttia on aivan liikaa...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Esikeitetyt lohkoperunat ovat tavallaan luksusversio, sillä perunoista pitäisi tulla sillä konstilla sisältä pehmeitä ja pinnalta rapeita. Perunalohkoja keitetään enintään 10 minuuttia eli ei kypsäksi asti, ja sen jälkeen kuivataan lohkot ja laitetaan uuniin.
No 10 minuuttia on aivan liikaa...
Joo, ainakin pienille lohkoille varmasti liian kauan tosiaan. Tuota ohjetta vaan yleensä näkee ulkomaisissa resepteissä, eli ehkä isoihin potaatteihin ajateltu.
Vierailija kirjoitti:
Pesen, kuorin ja lohkon perunat. Laitetaan uunipellille, päälle öljyä, suolaa ka pippuria. Paistetaan 200 asteessa 20 minuuttia. Hyvin voi samalla laittaa myös porkkanaa sekä punajuurta lohkoina.
Miksi ihmeessä kuorit? Niissähän ovat ne parhaat ravintoaineet.
Kuorin, lohkon, kuivaan, maustan, paistan uunissa.
Pesen, lohkon, öljyä, maustan esim. Pippuri, grillimauste. Samalle uunipellille laitan porkkana lohkoja ja punasipulia, öljyä ne, laitan vähän hunajaa ja yrttimaustetta. Eikun uuniin paistumaan
Kato guuglesta ohjeet. Riippuu mistä mauista tykkäät, laitat sen mukaan.