Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Minua turhauttaa tämä:

Vierailija
08.11.2023 |

Kauppojen vihannesosastot ovat tulvillaan kaikenmoista mukavaa, mutten osaa ostaa muuta kuin näitä: kurkku, paprika, pinaatti, chili, porkkana, tomaatti. Joskus salaatti.

Mitä hittoa tekisin kesäkurpitsasta? En tykkää. Entä jostain ihmeen kaalipalleroista tai munakoisosta. Ei vain tee mieli sitten pätkän vertaa.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
08.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Vierailija
2/18 |
08.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siellä on kaikkea mielenkiintoista, mutta mitä ihmettä tekisin keittobanaanista? Kastanjat maistuvat ihan plääh tylsälle, ja eksoottiset hedelmät ovat kivan näköisiä, mutta harvemmin oikeasti tosi hyvän makuisia. Ja sitten jos osaisinkin tehdä ruokaa mukulaselleristä, niin se maksaa kympin kilo. Tai ainakin 6,95€/kg. Samoin palsternakka. Mitä voi tehdä mustajuuresta tai kaurajuuresta?

Ostan porkkanaa, kaalia (jos oikein repäisen, niin ostan punakaalia), kukkakaalia, kurpitsaa, paprikaa, tomaattia, kurkkua. Kesäkurpitsaa kasvatan itse. Munakoisoa ostan, mutta en osaa sitä laittaa kuin uunikasviksiin. On se siinäkin hyvää. Sit ostan omenoita, jotain mandariinejä, enkä niistäkään osaa sanoa, onko ne mandariineja. klementiinejä vai satsumoita sen jälkeen kun olen ne pussiin kerännyt ja katsonut sen vaakanumeron. Banaaneja ja viinirypäleitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
08.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etsi netistä/Youtubesta reseptejä eri maista, esimerkiksi kaikenkaiset kasviscurryt on tosi hyviä ja niihin voi laittaa monenlaisia vihanneksia, maustaa voi mielen mukaan tulisemmaksi tai "lämpimäksi" intialaisilla mausteilla ilman mitään chiliä tms jos ei tykkää. Munakoisosta voi tehdä vaikka lassakaa (lasagne ilman pastaa), tai laittaa niitä ja kesäkurpitsaa kreikkalaiseen moussakaan. Bataatti on tosi hyvää kun paistaa pitkään uunissa, kurpitsoista voi tehdä amerikkalaistyylistä piirakkaa.

 

Vierailija
4/18 |
08.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siellä on kaikkea mielenkiintoista, mutta mitä ihmettä tekisin keittobanaanista? Kastanjat maistuvat ihan plääh tylsälle, ja eksoottiset hedelmät ovat kivan näköisiä, mutta harvemmin oikeasti tosi hyvän makuisia. Ja sitten jos osaisinkin tehdä ruokaa mukulaselleristä, niin se maksaa kympin kilo. Tai ainakin 6,95€/kg. Samoin palsternakka. Mitä voi tehdä mustajuuresta tai kaurajuuresta?

Ostan porkkanaa, kaalia (jos oikein repäisen, niin ostan punakaalia), kukkakaalia, kurpitsaa, paprikaa, tomaattia, kurkkua. Kesäkurpitsaa kasvatan itse. Munakoisoa ostan, mutta en osaa sitä laittaa kuin uunikasviksiin. On se siinäkin hyvää. Sit ostan omenoita, jotain mandariinejä, enkä niistäkään osaa sanoa, onko ne mandariineja. klementiinejä vai satsumoita sen jälkeen kun olen ne pussiin kerännyt ja katsonut sen vaakanumeron. Banaaneja ja viinirypäleitä.

 

Keittobanaaniohjeita:

Vierailija
5/18 |
08.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ymmärtänyt mikä aloituksen tarkoitus on. Siis turhauttaa ne tuotteet ja yökit niille? 

Ne on tarkoitettu heille, jotka tykkäävät. Miksi ne sinua turhauttavat? 

Vierailija
6/18 |
08.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tällaista olen tehnyt parsakaalista pari kertaa:

https://www.ocado.com/webshop/recipe/roasted-broccoli-with-almonds-and-…

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
08.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin unohdin mainita, että olen sekasyöjä enkä tiedä miten hitossa yhdistelisin niitä eksoottisia vihanneksia liharuokiin. Pelkään muutenkin aina, etten tykkää niistä ja menee rahaa hukkaan. Mitä niistä kaalipalleroista voi tehdä niin, että ruuassa on lihaa?

Vierailija
8/18 |
08.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siellä on kaikkea mielenkiintoista, mutta mitä ihmettä tekisin keittobanaanista? Kastanjat maistuvat ihan plääh tylsälle, ja eksoottiset hedelmät ovat kivan näköisiä, mutta harvemmin oikeasti tosi hyvän makuisia. Ja sitten jos osaisinkin tehdä ruokaa mukulaselleristä, niin se maksaa kympin kilo. Tai ainakin 6,95€/kg. Samoin palsternakka. Mitä voi tehdä mustajuuresta tai kaurajuuresta?

Ostan porkkanaa, kaalia (jos oikein repäisen, niin ostan punakaalia), kukkakaalia, kurpitsaa, paprikaa, tomaattia, kurkkua. Kesäkurpitsaa kasvatan itse. Munakoisoa ostan, mutta en osaa sitä laittaa kuin uunikasviksiin. On se siinäkin hyvää. Sit ostan omenoita, jotain mandariinejä, enkä niistäkään osaa sanoa, onko ne mandariineja. klementiinejä vai satsumoita sen jälkeen kun olen ne pussiin kerännyt ja katsonut sen vaakanumeron. Banaaneja ja viinirypäleitä.

Keittobanaani kuulostaa ällöltä 🤢 minä syön myös kukka- ja parsakaalia, mutta ne ostan aina pakasteena. 

Ap

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
08.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaurajuuresta en ole ikinä kuullut sanaakaan?? Mustajuuresta voi tehdä keittoa, mutta eipä sekään oikein kiinnosta. 

Vierailija
10/18 |
08.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En kyllä minäkään tajua (suomalaisia) ihmisiä jotka aina vaan syövät jotain kurkku-tomaatti-salaattia ja valittavat kun ei mikään inspiroi tai maistu millekään. Itsekin syön paljon vihanneksia mutta harvoin jotain lehtisalaattia. Kyllä niitä reseptejä löytyy ihan minkälaisia vaan kun etsii, ja mausteet on myös keksitty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
08.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä on kaalipallero?

Vierailija
12/18 |
08.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaurajuuresta en ole ikinä kuullut sanaakaan?? Mustajuuresta voi tehdä keittoa, mutta eipä sekään oikein kiinnosta. 



Mustajuurikeittohan on järjettömän hyvää!

 

Munakoisosta tietenkin kannattaa tehdä moussakaa. Nykyään munakoiso ei oe kitkerää ja sitä ei tarvi itkettää suolan kanssa. Teet samanlaiset kastikkeet kuin lasagneen jos et halua perinteisen makuista lasagnea ja laitat munakoisoviipaleita väliin lasagnelevyjen tilalle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
08.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä on kaalipallero?



Ruusukaali? Nehän keitetään vedessä, jossa on hieman sokeria. Siten kitkeryys häviää ja ne ovat sivuruokana hyviä.

Vierailija
14/18 |
08.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaalilaatikkoa! Ihan parasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
08.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niin unohdin mainita, että olen sekasyöjä enkä tiedä miten hitossa yhdistelisin niitä eksoottisia vihanneksia liharuokiin. Pelkään muutenkin aina, etten tykkää niistä ja menee rahaa hukkaan. Mitä niistä kaalipalleroista voi tehdä niin, että ruuassa on lihaa?

 

Jos löytää hyvän ruokaohjeen missä on lihaa ja niitä kasviksi ja seuraa sitä niin ei kai se niin kauhean pieleen voi mennä? Esim. tällaiset wokit ovat helppoja ja voi laittaa muitakin vihanneksia (itse olen ostanut myös niitä valmiita pussikastikkeita ja yhdistellyt kanaa/katkarapuja ja kasviksia jotka kypsyvät nopeasti):

Vierailija
16/18 |
08.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nämä munakoisopastat on tosi hyviä, itse kyllä leikkaan sen pienemmiksi paloiksi. Ja miksi ei voisi jauhelihaa lisätä tuohonkin.

Myös papuja ja kikherneitä on helppo lisätä melkein mihin tahansa kastikkeeseen, ne maistuvat miedolta mutta tuovat kivaa tekstuuria.

Vierailija
17/18 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

         maailmalla tapetaan ihmisiä joka päivä eikä oo safkaa

Vierailija
18/18 |
09.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samoin on mulla . Uskaltauduin ostamaan ruusukaalia ja sehän on tosi hyvää . Sopii keittoihin , patoihin ,uuniin jne. Uuniin laita pinnalle vähän hunajaa. Harmittaa tuo yksipuolisuus ruuanlaitossani .