Mitä ruokaa te valmistatte lantusta? Nyt monessa kaupassa myynnissä 1€/kilo ja havahduin että sehän on terveellistäkin
Keittoja en juuri valmista.
ideoita mitä lantusta voi tehdä? Muuta kuin uunijuureksia? Tai jos on hyvä resepti uunijuureksiin niin senkin voi jakaa!
Kommentit (14)
Lanttumuusi on ihanaa liharuokien lisukkeena.
Lanttukukko on kuulemma namia, itse olen maistanut vain kalakukkoa
Lapskoussia. En ole rannikolta päinkään, mutta Teemu Laurelin reseptillä.
Vegetaarisia pihveja vaikka porkkanalla ja fetajuustolla. Keität lantut ja porkkanat . Paista sipuli ja lisää hakattuihin vihanneksiin. Kananmuna sitomaan , suola pippuri ,cayennepippuri, spiskummin, joukkoon fetajuusto ja tee pihvejä , paista öljyssä.
Tavalliset juustonjätteetkin kelpaa jos ylipäänsä haluaa juustoa laittaa joukkoon. Voit käyttää korppujauhoja vamiille pihveile ettei jämähdä pannuun helposti.
Toinen on lanttumuusi ja sille maukas makkara vaikka tai kotletti ......
Niin no, jos jäätävä närästys on terveellistä niin sitten. Ennemmin olen ilman närästystä. Muita kasviksia voin syödä kyllä mutta lanttua en.
Ennemin ostan samaan hintaan banaaneja.
Paistetut lanttukuutiot on herkkua. Erityisesti sianlihan kanssa, halal.
Juuresmuusia porkkanan kanssa
Lantturaastetta ja kastike kylkeen, mieluiten maksakastike
Lanttu sopii keittoihin, muiden juuresten joukkoon. Edesmennyt isäni laittoi pilkottuja lantunpaloja uunissa. Hänen herkkua.
Lanttukukkoa. Ja jos vähän laiskottaa, niin teen "lanttukukkosia" eli täytteet ruispalojen väliin, käärin folioon ja laitan uuniin.
Raastan lanttua (ja muita juureksia, porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa) tomaattikastikkeisiin, eli bologneseen, lasagneen jne. Puolet tai yli kasviksia, loput jauhelihaa tai soijarouhetta tai hernistä.
Uunissa haudutettuna hyvää, mausteena valkosipulia ja hunajaa, rosmariinia jos on tuoreena.
Lanttulaatikko on hyvää.
Lanttulaatikkoa