Tykkäätkö raclettesta?
Mitä herkkuja yleensä paistat racletten päällä?
Onko kivi vai metalli mielestäsi parempi paistoalusta?
Suosittele hyvää raclette-grilliä, haluaisin ostaa oman. Olisi tosi mukava talviviikonloppujen illallismuoto ystävien kanssa.
Kommentit (6)
Eikö perinteisin raclette ole se kolmion muotoinen grilli, jossa vastuksia laitetaan lähemmäs juustokiilaa?
Meilläkin tosin on perus suomalainen laattahomma. Sanoisin että metallinen on helpompi pitää puhtaana, tuo vuolukivi imaisee kivasti racletterasvat sisäänsä ja - tuoksuu - kaapissa vaikka miten pesisi. Raclettea syövät tietävät mille.
Meillä lisäksi paistetan ohuita lihasiivuja, paprikaa ja sipulia jos joku haluaa leivän ja juuston yms lisukkeiden kanssa
Asutaan sveitsissä ja tänään onkin kauden ensimmäinen racletteilta kun päivälämpötila on tippunut noin 15 asteeseen. Meillä myös hyvin perinteiset lisukkeet eli peruna, lähituottajan päärynä sekä hillosipulit ja cornichons. Grilliä ei haluta käyttää sisätiloissa joten lihana meillä on mostbröckli (ilmakuivattu naudanliha Appenzellin kantoonista) sekä ilmakuivattua kinkkua Graubündenin alueelta. Raclettejuustoja on monia mutta meidän suosikki tulee Wallisin kantoonista.
Juomana meidän oman kylän valkoviini tai yrttitee.
Hei kirjoittaja nro 4 Sveitsistä!
Onko teidän raclette kivinen vai metallinen, siis se paisto-osa?
Itseäni ärsytti pelata koulussa raclettea kun pojat saivat pelata jääkiekkoa. Minusta se oli ihan epäreilua sukupuolijaottelua. Muuten raclette on ihan hauska laji ja Suomen naisjoukkue on menestynyt viime aikoina tosi hienosti!
Tykkään, me syödään hyvin perinteisillä sveitsiläisillä lisukkeilla. Suomalaiset ajattelee varmaan vaatimattomilla.
Peruna, kurkut, hillosipulit, päärynä, joskus makkara tai kinkku, vihreät pavut, herkkusienet.
Miehen perhe on sveitsiläinen