Haluan oppia pitämään keittoruoista. Vinkkejä?
Haluan oppimaan pitämään keitoista. Lapsuudenkodissa meillä oli usein keittoruokia, mutta niistä jäi lähinnä traumoja. Mieleen on jäänyt vetinen maitolitkupakastevihannesoksennus nimeltä kesäkeitto, varpaanväliltä haiseva nakkikeitto, vetinen perunavelli, mauton jauhelihakeitto ja kuutiosta sulatettu pinaattikeitto sururinkulaisen kananmunan kanssa.
Haluaisin kuitenkin niin kovasti oppia pitämään keitoista. Aikuisiällä olen syönyt ja tykännyt mausteisesta linssikeitosta, pho-keitosta, ramen-kulhoista ja lasagnen maukuisesta jauhelihakeitosta. Kotona ei tule kuitenkaan oikein ikinä tehtyä keittoja kun koko sanasta tulee mieleen lapsuuden pakkosyömiset.
Mitkä ovat teidän parhaat ja maukkaimmat keittoreseptit?
Kommentit (34)
Lohisoppa on nam. Kermaisena, plus tilliä ja ripaus voita tai kalaliemeen kevyemmin.
Broilerkookoskeitto on hyvää. Voi laittaa nuudeleita tai perunaa.
Tuiki tavallinen sakea kasvissosesoppakin maistuu. Ja mainoksen mukaan voi laittaa vaikka koskenlaskijaa mukaan, ei tule vetistä.
Gaspazho ihanaa kesäkuumalla. Toivottavasti kirjoitin oikein.
Noista tavallisista keitoista, joissa käytetään jotain valmiita keittojuureksia (kaupan pakastealtaasta) saa eri tavalla maukkaita, kun alkuun vähän kuullottelee voissa niitä keittojuureksia. Eipä maistu vetisiltä sen jälkeen.
Marttojen omenainen kanakeitto on maukas ja vielä edullinen
ranskalainen sipulikeitto leipä krutonkien kera
Vierailija wrote:
Lohisoppa on nam. Kermaisena, plus tilliä ja ripaus voita tai kalaliemeen kevyemmin.
Broilerkookoskeitto on hyvää. Voi laittaa nuudeleita tai perunaa.
Tuiki tavallinen sakea kasvissosesoppakin maistuu. Ja mainoksen mukaan voi laittaa vaikka koskenlaskijaa mukaan, ei tule vetistä.
Gaspazho ihanaa kesäkuumalla. Toivottavasti kirjoitin oikein.
Nämä kuulostaa kyllä hyvältä! Lohikeittoa en olekaan ikina tehnyt kotona.
Kasvissosekeitotkin toimii. Mausteinen kurpitsakeitto on kyllä hyvää.
- ap
Hyvät raaka-aineet ja oikeat mausteet. Niistä on hyvä keitto tehty.
Hernekeittoa kehiin! Kunnon sianlhalla, tuoreella sipulilla ja runsaalla sinapilla.
Tuoreita vihanneksia ja mausteita joukkoon. Voit kokeilla maustesekoituksia, mutta kannattaa tarkistaa että ne sopii käytettävään lihaan. Jos on tuoreita vihanneksia, ei tarvitse vahvoja mausteita. Kannattaa kokeilla keittoihin tuoremaissia ja tosiaan ihan oikeita raaka-aineita, eikä pelkästään pakasteita tai säilykkeitä. Mausteyrttejä voi käyttää. Tosin kesällä ne on ihan ok kohtuuhintaisia, mutta talvella mielestäni liian kalliita.
Kasvissosekeitto jossa paketti Koskenlaskijaa, jauhelihakeitto, pappa al pomodoro.
Itse tehdyt keitot on just parhaita. Saat itse päättää mitä sinne laitat. Eli voit olla laittamatta inhokkeja ja maustat niillä mausteilla mistä tykkäät.
Ei meidän lapset syö anopin/mummin keittoja.
Kerran teinkin kotona keittoa kun tulivat kylään ja anoppi haukkui appiukon puolesta, ettei se sitä syö. Söi, kehui ja otti lisää. Ei siis appiukkokaan syö vaimonsa keittoja. 🤣
Valitettavasti näitä inhoja on tullut lapselleen, eli puolisolleni. Niin minä teen yksin kotona ollessa itselleni hyviä keittoja.
Purjoperunakeittokin hyvää. Ja halpa.
Onko kukaan kokeillut kaupan herkkusienistä tehdä soppaa? En raski kantarelleja ostaa. Ja supplovahveroitakaan en löydä mistään. Metsään en mene hirvikärpästen takia. Olen joutunut kerran hyökkäyksen kohteeksi, oli hirvittävää.
Perunavelli, kukkakaalikeitto, tomaattikeitto,papukeitto, kasvissosekeitto, ohrapuuro, kanttarellikeitto, pinaattikeitto ja sitten marja/hedelmäkeitot
sieltä vaan alkosta hakemaan valmiskeittoja. kyllä maistuu
No voi sitä improvisoidaa. Keittoa voi tehdä, mistä sattuu tykkämään. Yksi päivä tein sieniseljankaa. Vähä lihaa, gomattipastaa, sieniä, ohrasuurimoita, perunaa, hapankurkkua.
Kanakeitto perunoiden ja makaronien ja porkkanaraasten kera.
Borshkeitto lihasta, perunoista, punajuuresta ja kaalista. Myös hapankaali käy. Itse teen tämmöisiä keittoja, mistä tykkään ja hetkellä himoittaa.
Tavallinen lihakeitto juuresten kanssa.
Pitkiä pakastepapuja olen tehnyt lihakeitton lantun ja ohrasuurimoiden kanssa.
Jos kuuntele makuaistia ja vähä improvisoi, sieltä syntyy vaika mitä. Mausteiksi tilliä, valkosipulia, mitä milloinkaan.
Borshkeitton käytän lisukkeksi smetanaa.
Vierailija wrote:
Onko kukaan kokeillut kaupan herkkusienistä tehdä soppaa? En raski kantarelleja ostaa. Ja supplovahveroitakaan en löydä mistään. Metsään en mene hirvikärpästen takia. Olen joutunut kerran hyökkäyksen kohteeksi, oli hirvittävää.
Totta kai. Unkarilaiseen herkkusienikeittoon tulee smetanaa ja tilliä. Itse olen italialaisesta kastikereseptistä mukaillut herkkusienikeiton, johon tulee kermaa, valkosipulia, tuoretta basilikaa ja jos ruokaisampaa haluaa, niin pekonia tai pancettaa.
Keitoista ylipäänsä voi todeta saman kuin kaikista ruuista: hyvin tehtynä hyvää, huonosti tehtynä pahaa.
Kaalikeitto kaalileivällä ja kaalijuomalla.
:) tuo kaali....
Vakavasti: penskana (mitä lienen ollut 5-6v.?) puklasin hirveesti, kun äiti oli tehnyt kesäkeittoa. Siitä jäi ihan trauma! Ehkä n. 10 vuotta sitten pääsin siitä eroon. Enkä käsitä tänäkään päivänä sitä, kun äidillä ei ollut samaa, eli ei ollut (maito) pilaantunut, ei kulkutauti/noro; todella outo juttu. Ehkä niissä juureksissa/vihanneksissa oli jotain, mitä mun vastustuskyky pisti sitten ns. potilla nokkiin, äidillä oli se, vastustuskyky kehittynyt. En tiedä.
Kokeile häränhäntäkeittoa. Muutama hännänpala, muutama peruna, suolaa, pippuria ja vettä. Ja muutama tunti. Muuta ei välttämättä tarvita.
Mielestäni hyvä makkarakeitto syntyy näin helposti. Pakasteesta peruna-keittokasvispussi, muistaakseni 750g, se kaadetaan litraan kiehuva vettä, mukaan kasvisliemitiivistettä, liemikuutiokin käy paremman puutteessa chilimurskaa maun mukaan. Keitetään n.10 min, lisätään puoli tuubia tomaattipyreetä, puolet hapankaalipaketista, keitetään toiset 10min. Sillä aikaa paloitellaan paketti ryynimakkaroita, paistetaan ne öljyssä rapeiksi ja lisätään keittoon. Lopuksi lisätään soijakastiketta ja runsaasti persiljasilppua.
Lohikeitto ja muikkukeitto. Muita keittoja en syö.