Mitä ruokaa teet purjosta?
Kommentit (15)
Smetanalohta, tonnikalapastavuokaa, keittoa, esim purjo-peruna
Vichyssoise-keitto on yksi suosikeistani. Super helppoa ja hyvää!
Purjopiirakkaa. Juustoa pitää jossain muodossa olla myös, esim feta.
Alkoi sen verran kiinnostaa, että katsoin, mitä purjosta voi oikeasti tehdä. Esimerkiksi purjo-pekoni-pasta kuulostaa ihan kohtalaiselta.
Ruotsalaisessa reseptissä oli purjoperunakeiton kylkeen laitettu sellainen rapeakuoriseksi paistettu, pitkulainen makkara.
Purjopiirakka näyttää ihan hyvältä.
Ainesosat: pizzataikinaa, 2 purjoa, 50 g pekonia (kuutioina), öljyä, 1 prk ranskankermaa, 100 g juustoraastetta (Emmental), suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta.
Purjo ja pekoni paistetaan ensin pannulla öljyssä, annetaan jäähtyä ja levitetään sitten muiden ainesosien kanssa taikinan päälle. Piirakka paistetaan 10-15 minuuttia 180 asteisessa uunissa.
(Alkuperäinen resepti on saksaksi.)
https://www.chefkoch.de/rezepte/2370051376108570/Lauchkuchen-vom-Blech.html
Uunivuokaan, suolaa, pippuria ja juustoraastetta, pikkasen kermaa, sopii kalan, kanan ja lihan lisukkeeksi
Viimeksi laitoin kalakeittoon, kanapastaan ja tortilloihin.
Purjo, peruna, sipuli (ja porkkana) keitetään kasvisliemessä ja soseutetaan sileäksi. Lisätään kermaa tai juustoa. Tarjoillaan ruisleivän kera
Kalakeittoon. Suolaiseen piirakkaan.
Jauheliha pata. Kattilassa ,3dl lihalientä, ruskistettua jauhelihaa, perunaa lohkoina, porkkanaa ja purjoa. Mausteina pippuria ja paprikkajauhe. Perunat ja porkkanat kun kypsiä, heitetään sekaan smetanaa. Meidän suosittua arkiruokaa
Jotain keittoa. Purjo olisi siinä yksi ainesosa.