Voiko tomaattisalsan tehdä itse chilitomaattimurskasta?
Haluan tortilloja huomenna mutta rahaa ei ole kaikkiin höysteisiin. Tortillaletut voin ainakin tehdä itse. Voinko tehdä tomaattisalsan chilitomaattimurskasta? Tomaattimurskahan on koostumukseltaan saman tyylistä kuin salsa, sellaisia tomaatin palasiakin.
Mitä sinä lisäisit tomaattimurskaan tuunataksesi sen salsaksi? Valkosipulia nyt ainakin?
Kommentit (20)
Ei, se on pakko ostaa muiden tekemänä.
Voi tietenkin, mutta paras tulee tuoreista tomaateista
Keittäisin sitä tomaattimurskaa sakeammaksi ja sitten siihen pitää saada suolaa, makeutta ja happamuutta (sitruunamehulla tai etikalla) valkosipulia ja korianteria mausteeksi
Sana ruuanlaitto tarkoittaa ruuan tekemistä itse.
https://www.iltalehti.fi/tuulin-keittiossa/a/a9d22f22-a941-469e-a506-12…
Tässä itsetehdyn ohje esimerkiksi.
Yhdenlaisen salsan hyvinkin kyllä. Tortillaletut kannattaakin tehdä ite. Siihen loppui kumiläpysköjen ostaminen kun kerran kokeilin. Toki mulla on valurautapannu. Mut vanhat on parhaita eli jos kirpparilta vielä löytyy.. Ei siis tähän hätään mutta myöhemmin, suosittelen.
Vierailija wrote:
Keittäisin sitä tomaattimurskaa sakeammaksi ja sitten siihen pitää saada suolaa, makeutta ja happamuutta (sitruunamehulla tai etikalla) valkosipulia ja korianteria mausteeksi
Ei näin, salsassa pitää olla tuoreus eikä haudutettu lopputulos.
Punasipulia, valkosipulia, chilijauhetta, limen tai sitruunan mehua, sokeria, suolaa, mustaapippuria, (oliivi)öljyä.
Jos olisi varaa niin lisäksi tuoreita yrttejä, kuten persiljaa tai basilikaa.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Tomaattimurska on paljon tunkkaisemman makuista kuin salsa.
Vierailija wrote:
Vierailija wrote:
Keittäisin sitä tomaattimurskaa sakeammaksi ja sitten siihen pitää saada suolaa, makeutta ja happamuutta (sitruunamehulla tai etikalla) valkosipulia ja korianteria mausteeksi
Ei näin, salsassa pitää olla tuoreus eikä haudutettu lopputulos.
Tuoresalsa on eri juttu kuin keitetty, molemmat hyviä
Sekoita se tomaattimurska vaikka jauhelihakastikkeeseen ja unohda salsa. Sitten vaikka tuoretta tomaattia lisäksi.
Miks ei tää lähde vaikka ilmoitin, onko täällä nyt oikeasti moderaatio, hyvä jos on!
Ei niin saa tehdä ellei ole meksikolainen
Vierailija wrote:
Vierailija wrote:
Keittäisin sitä tomaattimurskaa sakeammaksi ja sitten siihen pitää saada suolaa, makeutta ja happamuutta (sitruunamehulla tai etikalla) valkosipulia ja korianteria mausteeksi
Ei näin, salsassa pitää olla tuoreus eikä haudutettu lopputulos.
Meinaatko ettei ne kaupan salsat ole keitettyjä? Tottakai ne on. Oikein perusteellisesti. Ei niitä muuten saa säilymään lasipurkeissa niin pitkään.
sivusta
Vierailija wrote:
Voi tietenkin, mutta paras tulee tuoreista tomaateista
Enpä tiedä. Kotimaiset tomaatit on nykyään lähes aina ihan mauttomia, kun taas ulkomaiset purkkitomaatit ovat tuurilla kunnolla kypsänä purkitettuja. Rakenne tietysti on erilainen.
Voi tehdä kaikki ruuat ihan niin kun itseään huvittaa. Turha kysellä mitään kaikenmaailman nihilisteiltä, jotka haluavat vaan puhua ainoasta oikeasta tavasta tehdä jotain ruokaa. Niin kauan kun raaka aineet ovat suurinpiirtein samat, niin ruokalajia voi kutsua omalla nimellään. Kaupan valmisruuissa ei tosin tätäkään sääntöä usein noudateta.
Vierailija wrote:
Vierailija wrote:
Vierailija wrote:
Keittäisin sitä tomaattimurskaa sakeammaksi ja sitten siihen pitää saada suolaa, makeutta ja happamuutta (sitruunamehulla tai etikalla) valkosipulia ja korianteria mausteeksi
Ei näin, salsassa pitää olla tuoreus eikä haudutettu lopputulos.
Meinaatko ettei ne kaupan salsat ole keitettyjä? Tottakai ne on. Oikein perusteellisesti. Ei niitä muuten saa säilymään lasipurkeissa niin pitkään.
sivusta
On varmaan, mutta silti on eri asia kuin pitkään haudutettu soosi,
Valuta nestettä pois, niin hyvin toimii.
Ei voi.