Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Osaatko tehdä ruskean kastikkeen ilman ohjetta?

Vierailija
07.10.2023 |

Minä en osaisi, en ole varmaan koskaan tehnyt tuollaista paitsi jossain koulun kotitaloustunnilla.

Kommentit (69)

Vierailija
1/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tai vaikka pullataikinaa?

Vierailija
2/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan tehdä ruskean kastikkeen ilman ohjetta, koska olen opetellut sen joskus ohjeen kanssa. Pullataikinaa en osaisi ilman ohjetta, ei hajuakaan missä suhteessa aineksia pitäisi laittaa. En välitä pullasta ja olen tehnyt sitä ehkä kolme kertaa elämässäni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä osaan. Samoin pullaa.

Vierailija
4/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan, sekä ruskean kastikkeen, että pullaa.

Vierailija
5/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En osaisi. En ole tehnyt itse ruokaa kuin koulussa ja armeijassa.

Vierailija
6/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En osaa. Enkä pullataikinaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskeakastikkeen osaan tehdä ilman ohjetta, pullaa en. N35

Vierailija
8/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ruskean reiän kastiketta nyt ainakin

Nyt!? Luetsä paskalla vauvapalstaa?? :0

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En osaa tehdä edes ohjeen kanssa. Jauhot ei ruskistu vaan joko jäävät vaaleiksi tai palavat.

Vierailija
10/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missä päin Suomea ruskea kastike ja pulla kuuluu yhteen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ja osasin :)

Olin opiskelija ja tietenkin ei rahaa; faija antoi kotona käydessä mukaan purkin "nötköttiä" - teet siitä kastiketta. Seuraavan kerran menin käymään, niin kysyi: No onnistuiko se? - Vastasin siihen, että ei, mun ruskea kastike jäi valkoiseksi. Nauroi siihen: Sullahan kävi hyvä tuuri! (ruskeasta kastikkeesta tulikin valko-).

Myöhemmin sitten osasin: tein makkarakastiketta, hyvää, mut 3.na päivänä vissiin se rasva härskiintynyt, niin pistin wc-pöntöstä alas koko evään (ja työpäivän "elin" jollain suklaapatukalla; maha kurisi nälkää koko päivän ....)

Vierailija
12/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Missä päin Suomea ruskea kastike ja pulla kuuluu yhteen?

Ei missään, miksi ajattelit että kuuluisivat?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan.

M50

Vierailija
14/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, osaan. Ja herkullisin kastike on mitä on keksitty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tai vaikka pullataikinaa?

No molemmat onnistuu ilman ohjeita.

Vierailija
16/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tee ikinä ruskeita vehnäjauho rasva kastikkeita vaan tomaatti kastikkeita laittaen tuoreita tomaatteja tai paseerattua tomattia tai tai tomatti murskaa purkista.

Kypsennetty tomaatti on terveellisintä ja hyvin harvoin olen sairaana.

Tomaatin terveysvaikutukset ovat suurimmillaan, kun syöt tomaatteja sekä tuoreena että kypsennettynä. Kypsennetyn tomaatin supervoima on lykopeeni, jota saa esimerkiksi tomaattikastikkeesta ja jopa ketsupista. Tuoreita, mehukkaita tomaatteja kannattaa popsia etenkin C-vitamiinin takia.

https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/tomaatti-on-terveellista-myos-k…

Keskikokoisesta tomaatista saa noin kaksi grammaa ravintokuitua, joka edistää suoliston hyvinvointia. Riittävästä ja monipuolisesta kuidun saannista on hyötyä myös verensokerin ja veren kolesterolipitoisuuden hallinnassa.

Pitsan pohjaan käytän kauraleseitä niin että saa suolisto kuituja. Jos leivon sämpylöitä niin teen kuitupitoisia niistä. Kuidutonta pullaa en syö koskaan.

Vierailija
17/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En osaa tehdä edes ohjeen kanssa. Jauhot ei ruskistu vaan joko jäävät vaaleiksi tai palavat.

Aikoinan talouskoulussa tai vastaavassa oli ohje ollut, että sitä rasvaa pitää olla siinä pannulla niin paljon, että jauho-rasvaseos on semmonen löysä lieju. Ei niin vähän, että pannulla kärisee pääasiassa jauhoja. Tää lieju ei ensin juuri ruskistu mutta kun alkaa ruskistua, niin se etenee suht nopeasti, joten sitä pitää koko ajan siinä sekoitella ja käännellä ja olla valmiina ottamaan pannu pois levyltä tai lisäämään vesi.

Tulee tasaisempi tulos isommalla rasvamäärällä. Olen sitten itsekin tuon neuvon saatuani noin tehnyt, ja onnistuu kyllä poikkeuksetta. Aluksi en käyttänyt tarpeeksi rasvaa.

Vierailija
18/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan, mutta en yleensä koskaan jaksa käristää jauhoja noin kauan. Valkoinen kastike saa riittää.

Vierailija
19/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskealla kastikkeella täytettyä pullaa.

Vierailija
20/69 |
07.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tee ikinä ruskeita vehnäjauho rasva kastikkeita vaan tomaatti kastikkeita laittaen tuoreita tomaatteja tai paseerattua tomattia tai tai tomatti murskaa purkista.

Kypsennetty tomaatti on terveellisintä ja hyvin harvoin olen sairaana.

Tomaatin terveysvaikutukset ovat suurimmillaan, kun syöt tomaatteja sekä tuoreena että kypsennettynä. Kypsennetyn tomaatin supervoima on lykopeeni, jota saa esimerkiksi tomaattikastikkeesta ja jopa ketsupista. Tuoreita, mehukkaita tomaatteja kannattaa popsia etenkin C-vitamiinin takia.

https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/tomaatti-on-terveellista-myos-k…

Keskikokoisesta tomaatista saa noin kaksi grammaa ravintokuitua, joka edistää suoliston hyvinvointia. Riittävästä ja monipuolisesta kuidun saannista on hyötyä myös verensokerin ja veren kolesterolipitoisuuden hallinnassa.

Harmi että hyviä tomaatteja ei enää saa. Jossainhan oli haastateltu kasvattajaa joka sanoi suoraan että emme kasvata makua vaan määrää.

Pitsan pohjaan käytän kauraleseitä niin että saa suolisto kuituja. Jos leivon sämpylöitä niin teen kuitupitoisia niistä. Kuidutonta pullaa en syö koskaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kaksi neljä