Takuumureasta paahtopaistista tuli iso purukumi klöntti
Miksi en ikinä onnistu vaikka teen ohjeen mukaan? Miksi nimi edes on takuumurea? Huijausta.
Kommentit (23)
No miten valmistat sen? Itse valmista näin: paisti otetaan pari tuntia aiemmin lämpiämään, pintaan hierotaan pippurisekoitus ja suola, paisti laitetaan kylmään uuniin ritilän päälle (pelti alle) 125c / tunti per kilo. Kannattaa käyttää paistomittaria. Paahtopaistin kuuluu olla sisältä rose, muuten se on ylikypsä. Paahtopaisti suikaloidaan ohuiksi siivuiksi ennen tarjoilua.
Voi hyvää päivää... paisti suikaloidaan ohuiksi siivuiksi. Kun paisti on levännyt, se leikataan veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Opettele 2 oikeat termit, ennen kuin alat opettaa ketään!
Käyttäjä44279 kirjoitti:
Voi hyvää päivää... paisti suikaloidaan ohuiksi siivuiksi. Kun paisti on levännyt, se leikataan veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Opettele 2 oikeat termit, ennen kuin alat opettaa ketään!
Ei sitä millää veitsellä kannata leikata vaan siivuttaa Graefilla.
Takuumurea paahtopaisti. Ota paahtopaisti pari tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön. Paahtopaisti kannattaa ennen paistamista keittää lihaliemessä jossa porkkanaa, sipulia, maustepippuria ja pari laakerinlehteä. Keitä miedolla lämmöllä 1,5 tuntia katso ettei kovasti porise, sen jälkeen ota paistopinta pannulla jossa voi- öljy seos. Paistopinnan ottamisen jälkeen laita paahtopaisti uuniin 100 astetta noin tunnin. Tämä pätee keskikokoisen paistiin. Kannattaa käyttää lihamittaria.
Kääri valmis paisti folioon ja keittiöpyyhkeen sisälle rauhoittumaan noin 30min jonka jälkeen viipaloi ohuiksi sivuiksi.
Hyvää ruokahalua!
Har du en seg rostbiff kör du den 7 h i sous vide på 59 c. Rosmarin, vitlök, rödpeppar, och salt gnids in före vakuumering. Då rostbiffen är färdig från vattenbadet hettar du upp en stål panna och steker yta på rostbiffen i rikliga mängder smör. Färdigt.
Laitoin folioon uunipellille ja uuniin reilu sata astetta. Annoin olla niin kauan että lämpömittari näytti 60 astetta. Kun otin uunissa niin annoin foliossa jäähtyä tunnin verran ennen kuin rupesin leikkaamaan. Reilun siivun leikkasin ja yritin pureksia niin oli kuin olisi purukumia syönyt. En varmasti enää osta nautaa kun ei ikinä onnistu. Uskottava se on että olen surkea ruuanlaittaja.
-ap
Varikset saa huomenna herkutella :(
Olen huomannut että joillakin palapaisti tulee mureaksi, kun on kastike. Paitsi osan sisältä katoaa nesteet, jos liian kuumassa. Lihan tai kanan kypsennys paistinpannulla vaatii veden lisäämisen välillä, ei liian kuumalla ettei vesi lennä päälle. Tai sitten suljettu astia uunissa. On erilaisia laatuja myös lihoissa, osia ja onko tuore. Miten luomulihan laatu nykyään?
Kotimaista "takuumureaa"? Juu se on kengänpohjaa!
Kokonaisen paistin kypsennän aina padassa, liemessä ja hellalla. En uunissa.
Padat/soosit joissa paloja tai pihvejä haudutan min 3h ja testaan lusikalla koska mureutuu.
Sous vide olisi hyvä mutta ilmankin selviän.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Har du en seg rostbiff kör du den 7 h i sous vide på 59 c. Rosmarin, vitlök, rödpeppar, och salt gnids in före vakuumering. Då rostbiffen är färdig från vattenbadet hettar du upp en stål panna och steker yta på rostbiffen i rikliga mängder smör. Färdigt.
Pippel på hans rumpa och bög knullar andra bögen. Kyss fittan hela veckan.
Joku on opetellut ekat sanansa ruotsia ja on niin ylpeä oppimastaan.
Shaslik myös on mureaa. Sehän perustuu siihen, että niitä lihoja liotetaan muutama päivä etikkaliemessä. Mutta siis siihen voi käyttää raaka-aineena jotain sitkeää ja halpaa naudan ulkofilettä.
Käyttäjä44279 kirjoitti:
Voi hyvää päivää... paisti suikaloidaan ohuiksi siivuiksi. Kun paisti on levännyt, se leikataan veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Opettele 2 oikeat termit, ennen kuin alat opettaa ketään!
Suikalepaistia pystyy mies ja ammattikoulusta työttömäksi valmistunut aikamiespoika syödä lusikalla sotkematta pätkäspagetin kanssa.
T: Eija Susanna
Vierailija kirjoitti:
Laitoin folioon uunipellille ja uuniin reilu sata astetta. Annoin olla niin kauan että lämpömittari näytti 60 astetta. Kun otin uunissa niin annoin foliossa jäähtyä tunnin verran ennen kuin rupesin leikkaamaan. Reilun siivun leikkasin ja yritin pureksia niin oli kuin olisi purukumia syönyt. En varmasti enää osta nautaa kun ei ikinä onnistu. Uskottava se on että olen surkea ruuanlaittaja.
-ap
Miksi folio?
Kotimainen takuumurea naudanpaisti on naurettava mielikuvatuote. Se ei ole pihvi- tai lihakarjaan kuuluneen naudan lihaa. Se on vanhaa lypsylehmää, ayshireä tms.
Eikös se paistin pinta pidä ensin ruskistaa, ettei kuivu? En ottaisi täältä ohjetta sellaisenaan, mutta muuten vihjeitä kyllä.
Vierailija kirjoitti:
Laitoin folioon uunipellille ja uuniin reilu sata astetta. Annoin olla niin kauan että lämpömittari näytti 60 astetta. Kun otin uunissa niin annoin foliossa jäähtyä tunnin verran ennen kuin rupesin leikkaamaan. Reilun siivun leikkasin ja yritin pureksia niin oli kuin olisi purukumia syönyt. En varmasti enää osta nautaa kun ei ikinä onnistu. Uskottava se on että olen surkea ruuanlaittaja.
-ap[/quote
Et ole surkea ruuanlaittaja, vika on lihassa. Siinä olet oikeassa, että älä osta vanhaa kotimaista lypsylehmän raatoa. Siitä ei tule kunnon paistia. Pyydä kauppiaaltasi lihakarjaan kuuluvan elikon lihaa. Onko lähelläsi lihakarjaa kasvattava tila. Joiltain tiloilta voi ostaa suoraan hyvää ja stressittömästi kuolleen eläimen lihaa.
Vierailija kirjoitti:
Laitoin folioon uunipellille ja uuniin reilu sata astetta. Annoin olla niin kauan että lämpömittari näytti 60 astetta. Kun otin uunissa niin annoin foliossa jäähtyä tunnin verran ennen kuin rupesin leikkaamaan. Reilun siivun leikkasin ja yritin pureksia niin oli kuin olisi purukumia syönyt. En varmasti enää osta nautaa kun ei ikinä onnistu. Uskottava se on että olen surkea ruuanlaittaja.
-ap
Se on se Tamminen... aina sitkeää.
Vierailija kirjoitti:
Eikös se paistin pinta pidä ensin ruskistaa, ettei kuivu? En ottaisi täältä ohjetta sellaisenaan, mutta muuten vihjeitä kyllä.
Ei tarvitse, nykyään on 'reverse sear' muodissa eli ensin matalassa lämmössä ja lopuksi ruskistetaan pinnat.
Tammisen takuusitkeä? Jotain vanhuuteen kuollutta lypsykarjaa niin sitkeää on.