Omppuja
Mihin käytätte omenapuittenne sadon?
Täällä tehdään mehumaijalla mehua+sosetta jotka sitten pakastetaan, mehuun mukaan marjoja tai raparperia. Kuivaaminen kiinnostaisi, mutta taitaa olla liian vaivalloista.
Kohta on omenasato korjattu, vielä loput ystäville, kun oma hilloamisinnostus jo loppui.
Kommentit (10)
Minä hillosin kaiken ja lahjoitin tutuille hillot.
Pakastin paloina. Monikäyttöisimpiä noin ja ilman sokeria.
Pitää olla aika iso pakastin, jos paloina pakastaisi. Soseena menee pienempään tilaan.
Nyt on onneksi jo kaikki omenat kerätty. Ensi syksynä taas ihmetellään. Paitsi, jos ei tule omppuja.
Osa osattaa kotimaisia omppuja kaupasta, torilta.... Osa yrittää tarjota niitä ilmaiseksi puutarhastaan...tässä ei ihan nyt järki riitä ......
Kaupassa ja torilla vielä hirveän hintaisia!
Omenahilloa keitin ison kattilallisen. Sitä on pakastimessa koko talveksi. Erinomaista lettujen päällä.
Jonkun verran pakastin ihan vaan lohkoina. Omenapiirakan paistoa varten. Ne voi jäisenä laittaa suoraan piirakan päälle ja uuniin. Herkkujen herkku!
Oispa kiva kun olisi omenapuita.
Täällä päin ei monellakaan ole.
Syödään puusta, loput hilloksi.