MIkä sokeri aiheuttaa helposti rasvamaksan?
Lukiko kukaan iltalehden maksumuurin takana olevan uutisen?
Kommentit (11)
En lukenut, mutta fruktoosihan se on tietty.
En pääse lukemaan Iltalehden maksullisia juttuja, mutta juurikin hedelmäsokerin vaikutuksesta on puhuttu. Mutta käsittääkseni sitä pitäisi olla lisättynä sokerina, hedelmien oma sokei ei ole niin haitallista.
IS:ltä löytyy maksuton juttu
Fruktoosihan se.
Hedelmissä kuidut hidastavat sen touhuja, mutta ikävä totuus on, että hedelmätkään eivät ole niin terveellisiä kuin luulisi. Marjat ovat parempi vaihtoehto, eikä niitäkään tarvitse järjettömästi syödä.
Pohjimmiltaan kaikki. Etenkin juoma nimeltä lonkero.
Vierailija kirjoitti:
En pääse lukemaan Iltalehden maksullisia juttuja, mutta juurikin hedelmäsokerin vaikutuksesta on puhuttu. Mutta käsittääkseni sitä pitäisi olla lisättynä sokerina, hedelmien oma sokei ei ole niin haitallista.
IS:ltä löytyy maksuton juttu
Kyllä se hedelmissäkin oleva sokeri on haitallista. Ei pidä kaikkea uskoa, mitä noissa lehdissä lukee.
Kaikki sokeri ylimäärin käytettynä (energiansaantiin suhteutettuna). Mutta fruktoosi on se tietty, josta tässä puhutaan. Fruktoosi nimenomaan niin, että sitä on tuotteessa enemmän kuin glukoosia. Pöytäsokerissa kun on 50/50 fruktoosia ja glukoosia, mutta esim. hunajassa on paljon fruktoosia. Ei sillä, etteikö hunajaakin saisi syödä. Eniten haittaa juomista saaduilla sokereilla. Haitallisinta vyötärölihavilla ja henkilöillä, joilla on rasvamaksa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En pääse lukemaan Iltalehden maksullisia juttuja, mutta juurikin hedelmäsokerin vaikutuksesta on puhuttu. Mutta käsittääkseni sitä pitäisi olla lisättynä sokerina, hedelmien oma sokei ei ole niin haitallista.
IS:ltä löytyy maksuton juttu
Kyllä se hedelmissäkin oleva sokeri on haitallista. Ei pidä kaikkea uskoa, mitä noissa lehdissä lukee.
Joo, kirjoitinkin "ei ole niin haitallista". En siis sanonut, että hedelmissä sokeri ei olisi ollenkaan haitallista.
Fruktoosi. Aina vähätellään, että kyllä hedelmiä saa syödä mielin määrin, mikä ei ole totta. Mutta eineksiin, leivonnaisiin (myös leipiin), hilloihin, mehuihin, limsoihin, karkkeihin ym. tungettu glukoosi-fruktoosisiirappi on tietysti se pahin juttu.
Fruktoosilla on myös todettu olevan yhteys Alzheimerin tautiin! Toki kaikki sokeri on pahasta aivojen ja ylipäätään kehon kannalta. Sokeri myös vanhentaa ihoa.
Fruktoosi ja glukoosisiirappi, jota on nykyään kaikkialla. Esimerkiksi sellaista jäätelöä ei löydy, missä sitä ei olisi. Myös palmuöljy rasvoittaa maksan eli ei ihme, että suomalaiset ovat lihavia, kun noita on lähes kaikissa leivontatuotteissa. Ihmisille syötetään halvinta mahdollista p-skaa. Älkää ostako mitään missä on noita. Muuten muutosta ei tule koskaan.
Rypsi, rapsi ja auringonkukkis öljyt.
Hedelmäsokeri