Pika apua! Liivatelehdet täytteeseen!
Tein sellasen hedelmäisen kakkutäytteen johon tuli 4 kpl liivatelehtiä. Laitoib nyt ohuena nauhana sen liivatehomman täytteen sekaan mutta edelleen ihan vetelää tuo täyte.
Laitanko lisää liivatelehtiä vai jämäköityykö tuo jääkaapissa? Laitoin sen täytteen nyt äsken jääkaappiin
Kommentit (26)
Liivatteen hyytymiseen menee jonkun aikaa. Paitsi silloin, kun jämähtää möykyiksi.
Hyh, eikös noissa liivatelehdissä ole liimaa?
Vierailija kirjoitti:
Hyh, eikös noissa liivatelehdissä ole liimaa?
Ei 🙄
Vierailija kirjoitti:
Hyh, eikös noissa liivatelehdissä ole liimaa?
Ennen kalan nahkaa, nyttemmin peräisin lehmästä tai siasta! Mmmm, herkkua.
Vierailija kirjoitti:
Hyh, eikös noissa liivatelehdissä ole liimaa?
Liivatteessa on siannahkaa tai sian tainaudanluuydintä, suolia ja jänteitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyh, eikös noissa liivatelehdissä ole liimaa?
Ei 🙄
Kyllä meille kotitalouden tunnilla opetettiin että niissä jotain liimaa on ja siksi pitää käsitellä oikein, keittää tms.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyh, eikös noissa liivatelehdissä ole liimaa?
Ei 🙄
Kyllä meille kotitalouden tunnilla opetettiin että niissä jotain liimaa on ja siksi pitää käsitellä oikein, keittää tms.
Liivateeligelatiinionproteiinistakoostuva ruoka-aine, jota valmistetaan yleensäsiannahasta tai sian tainaudanluuytimistä, suolista ja jänteistä pitkään keittämällä. Ulkoisilta ominaisuuksiltaan puhdas liivate on kiinteää ja haurasta, läpikuultavaa tai kellertävää, lähestulkoon hajutonta ja mautonta ainetta. Kotikäytössä liivate on ohuita levyjä tai jauhetta. Se liotetaan kylmässä vedessä, jossa se turpoaa, ja liuotetaan sitten kuumaan nesteeseen, jossa se muodostaakolloidisenliuoksen. Jäähtyessään liivate jähmettyy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyh, eikös noissa liivatelehdissä ole liimaa?
Ei 🙄
Kyllä meille kotitalouden tunnilla opetettiin että niissä jotain liimaa on ja siksi pitää käsitellä oikein, keittää tms.
Opetettu väärin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyh, eikös noissa liivatelehdissä ole liimaa?
Liivatteessa on siannahkaa tai sian tainaudanluuydintä, suolia ja jänteitä.
EI OLE. Liivate eli gelatiini OTETAAN POIS noista nahkasta, luuytimistä, suolista ja jänteistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyh, eikös noissa liivatelehdissä ole liimaa?
Ei 🙄
Kyllä meille kotitalouden tunnilla opetettiin että niissä jotain liimaa on ja siksi pitää käsitellä oikein, keittää tms.
ei opetettu.
Se joko jähmettyy tai ei, mutta en oikein usko, että saisit siihen lisättyä enää liivatetta. Jos olet ohjeen mukaan tehnyt, niin onnistuu aika varmasti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyh, eikös noissa liivatelehdissä ole liimaa?
Ei 🙄
Kyllä meille kotitalouden tunnilla opetettiin että niissä jotain liimaa on ja siksi pitää käsitellä oikein, keittää tms.
Sekoitat ehkä perinteiseen puusepän nahkaliimaan, joka sekin kyllä on tehty nahasta mutta valmistusprosessi ehkä vähän toinen kuin se liivatteella.
Jonku verran on jämäköityny, mutta ei tarpeeksi. Tietääkö kukaan voisko vaniljakreemijauhe auttaa jämäköittämään tuota?
AP
Siinä on siis kerma vatkattu, jonka sekaan laitoin säilykepersikkaa muussattuna ja tuorejuustoa. Ja ne liivatteet.
AP
Vierailija kirjoitti:
Jonku verran on jämäköityny, mutta ei tarpeeksi. Tietääkö kukaan voisko vaniljakreemijauhe auttaa jämäköittämään tuota?
AP
Kurkkaa siihen astiaan vasta huomenna. Kai se sulla on jääkaapissa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyh, eikös noissa liivatelehdissä ole liimaa?
Ei 🙄
Kyllä meille kotitalouden tunnilla opetettiin että niissä jotain liimaa on ja siksi pitää käsitellä oikein, keittää tms.
Olisiko tarkoitettu liivatelehtiä, että ne pitää liottaa? Jotta pehmenee?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jonku verran on jämäköityny, mutta ei tarpeeksi. Tietääkö kukaan voisko vaniljakreemijauhe auttaa jämäköittämään tuota?
AP
Kurkkaa siihen astiaan vasta huomenna. Kai se sulla on jääkaapissa?
Joo on
AP
Vierailija kirjoitti:
Jonku verran on jämäköityny, mutta ei tarpeeksi. Tietääkö kukaan voisko vaniljakreemijauhe auttaa jämäköittämään tuota?
AP
Anna sen nyt olla huomiseen, älä käy rääpimässä. Oikeasti, ottaa aikansa. 4 liivatelehteä ei ole kovin paljon.
Eiköhän se siitä jämäköidy. Menee jonkun aikaa.