Sain kesäkurpitsan. Mitä tehdä siitä?
Ollut 2 vk jääkaapissa enkä ole keksinyt vielä käyttöä. Vuosi sitten tein vastaavasta munakkaan eikä onnistunut hyvin, joten jotain muuta tällä kertaa.
Kommentit (49)
Kesäkurpitsakakku
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 dl öljyä (auringonkukka,- rypsi- tai vaikka mieto oliiviöljy)
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 hyppysellistä suolaa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
Vuoan voiteluun
nokare voita
korppujauhoja
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan kevyesti sekoittaen. Lisää viimeisenä raastettu kesäkurpitsa ja sekoita.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Kokeile hammastikulla kakun kypsyyttä, kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on valmis. Kakku säilyy hyvänä useamman päivän.
Leikkaa viipaleiksi ja paista voissa.
Vierailija kirjoitti:
Kesäkurpitsakakku
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 dl öljyä (auringonkukka,- rypsi- tai vaikka mieto oliiviöljy)
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 hyppysellistä suolaa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
Vuoan voiteluun
nokare voita
korppujauhoja
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan kevyesti sekoittaen. Lisää viimeisenä raastettu kesäkurpitsa ja sekoita.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Kokeile hammastikulla kakun kypsyyttä, kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on valmis. Kakku säilyy hyvänä useamman päivän.
Kaikkea sitä. Pilataan hyvät raaka-aineet tuollaisella.
Ihan pilkoin kuutioiksi, öljyä kattilaan, kuumensin, sitten sinne pilkotut kesäkurpitsat, vettä, suolaa sun muuta kevyttä maustetta,, kolusin kaappia onko mittää proteiinia, ei ollut, sitten vaaan leivän kanssa ääntä kohti.
Ai niin, surrasauvalla soseutin. Edamamepapuja oli pakkasessa, ne heitoin sekaan.
Oli se ihan ok, nälkä läks.
Se on hyvää myös ihan tuoreena. Tee vaikka raastetta.
Porkkanakakkutyylinen kakku, kuorrutteella tottakai
Kesäkurpitsaa voi käyttää monipuolisesti, uuniruokiin juuresten mukana, pannulla hauduttaen, salaattiin kurkun tapaan. Näin itse käytän ja on maukas kun maustaa ja ruokaisa.
Mä olen tehnyt kesäkurpitsa sämpylöitä porkkanasämpymäreseptillä. Vaihdoin vaan porkkanaraasteen kesäkurpitsaan.
Lasagnessa korvaat levyt kesäkurpitsalla.
Munien kanssa raastettuna rulla. Vähän kuin kääretorttu. Rullaan sitten mitä haluat. Tonnikalaa, suolakurkkua, smetanaa vaikka.
Ihan oikeasti?
Kesäkurpitsasta voi tehdä ihan mitä hyvänsä. Itse tein juuri sosekeiton, jonne laitoin porkkanoita, kesäkurpitsa, sipulia, valkosipulia, pinaattia ja vettä.
Mä tein eilen kesäkurpitsasta "pitsoja". Puolitin kesäkurpitsat, päälle laitoin tonnikalaa, tomaattia ja juustoa. Hetkeksi uuniin ja oreganoa päälle. Oli muuten hyvää.
Useimmiten paistan pannulla pääruoan lisukkeeksi muiden kasvisten kanssa ja maustan suolalla ja pippurilla. Tänään aion tehdä tällaista: https://www.anninuunissa.fi/ihana-kesakurpitsagalette/
Täytetty kesäkurpitsaveneitä
https://www.loveandlemons.com/stuffed-zucchini-boats/
tai
Kesäkurpitsalasagne
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/creamy-courgette-lasagne
Kesäkurpitsaleipä (joka on enemmänkin kuivakakku)
Helppo kastike riisille. Kesäkurpitsaa paloina ja hunajamarinoitua broileria ä. Wokissa. Inhoan valmiiksi marinoituja ,mutta tuossa se jotenkin toimii. Vähän suolaa ja siinä se. Ei kesäkurpitsaa liian kypsäksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kesäkurpitsakakku
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 dl öljyä (auringonkukka,- rypsi- tai vaikka mieto oliiviöljy)
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 hyppysellistä suolaa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
Vuoan voiteluun
nokare voita
korppujauhoja
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan kevyesti sekoittaen. Lisää viimeisenä raastettu kesäkurpitsa ja sekoita.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Kokeile hammastikulla kakun kypsyyttä, kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on valmis. Kakku säilyy hyvänä useamman päivän.
Kaikkea sitä. Pilataan hyvät raaka-aineet tuollaisella.
Just söin palasen, hyvää on.
Mä tein just viime viikolla pastakastikkeen halloumista, pekonista, kesäkurpitsasta, tölkki-kirsikkatomaateista ja kermasta.
Paistoin ensin halloumit (palasina) ja siirsin syrjään. Sitten pannulle pekonit (silppuna), kypsien pekonien päälle kesäkurpitspalat ja lyhyt paisto, lisäsin takaisin halloumit ja kaadoin päälle kirsikkatomaatit ja kerman. Mausteeksi suolaa, pippuria ja basilikaa.
Mutta kesäkurpitsaa nyt pystyy laittamaan vähän vaikka mihin ruokaan. Wokissa toimii hyvin, samoin vaikka raastettuna jauhelihakastikkeen seassa jne.