Raejuustoa saa syödä 200g päivässä. Mitään syytä tähän ei ole. T. Asiantuntija
"Suomalaisille yleisiä ravitsemushaasteita on liika suolan käyttö sekä kovien rasvojen syöminen. Raejuusto ei kuulu kumpaankaan kategoriaan, joten siinä mielessä raejuuston syömistä ei tarvitse juurikaan rajoittaa.
Hyvä nyrkkisääntö kuitenkin on, että raejuustoa voi syödä karkeasti noin purkin päivässä (200g), esimerkiksi puolipurkkia aamupalalla ja puolipurkkia välipalaksi tai treenin jälkeen. Tällaisessa tapauksessa aterioille mahtuu muitakin ruoka-aineita. Toki määrään vaikuttaa esimerkiksi ihmisen energiankulutus."
Niin miksi just 200 grammaa? Mikä tämän jutun idea oli? Tuotteessa ei ole mitään vikaa, mutta koska olen ravitsemusterapeutti Englund, niin mä nyt vaan päätin, että purkillinen riittää.
'En taas tiedä itkiskö vai nauraisko.
https://www.iltalehti.fi/ravinto/a/da1ab6e3-5200-48b5-869a-a3e93648a34b
Mä rupeen kanssa ravintomestariksi. Olis hauskaa keksiä näitä juttuja. "Punajuuriviipaleita saa syödä päivässä vain viisi". Eikä mun tarvitsis perustella asiaa mitenkään.
Kommentit (42)
No mitä väliä? Kuka edes syö jotain raejuustoa? Aikuistenhan ei tartte kovin paljoa maitotuotteita käyttää.
En osta enää mitään muuta kuin raejuustoa
Raejuustossa on huono fosforin ja kalsiumin suhde. Aiheuttaa luukatoa ja lisää sydäntautikuolleisuutta. Suomalaiset saavat liikaa fosforia.
No mutta sehän sanotaan ihan suoraan tuossa lainaamassasi osuudessa: "Tällaisessa tapauksessa aterioille mahtuu muitakin ruoka-aineita."
Eli purkki raejuustoa päivässä on hyvä koska sitten jaksaa syödä jotain muutakin. Jos vetää vaikkapa kolme purkkia raejuustoa joka päivä, jää ruokavalio yksipuoliseksi. Lisäksi artikkelissa mainitaan myös: "Raejuuston kaverina olisi hyvä olla joku hiilihydraatin lähde, kuten banaania, leipää, puuroa tai pastaa.".
Hmm liittyiskö maitotuotteiden saantisuosituksiin tms 🤔 eihän raejuusto erityisen ravinnerikasta ole.
Raejuustoon tarvitaan lehmää ja lehmän pierut ja hengitys tuottavat metaania, joten on ympäristörikos syödä raejuustoa.
Vierailija kirjoitti:
No mitä väliä? Kuka edes syö jotain raejuustoa? Aikuistenhan ei tartte kovin paljoa maitotuotteita käyttää.
Minä syön, samoin puolisoni, ihan siksi kun se on hyvää ja sopii melkein ruoan kuin ruoan kanssa. Tarvitseeko tuohon muuta syytä.
ap
Vierailija kirjoitti:
Hmm liittyiskö maitotuotteiden saantisuosituksiin tms 🤔 eihän raejuusto erityisen ravinnerikasta ole.
Proteeinia purkissa kai jotain 21g. Ihan ok, mutta onhan esim. kanassa tai tonnikalassa tuplat. Tosin niitä ei kannata liikaa syödä, etenkään säilyketonnikalaa.
Vierailija kirjoitti:
No mutta sehän sanotaan ihan suoraan tuossa lainaamassasi osuudessa: "Tällaisessa tapauksessa aterioille mahtuu muitakin ruoka-aineita."
Eli purkki raejuustoa päivässä on hyvä koska sitten jaksaa syödä jotain muutakin. Jos vetää vaikkapa kolme purkkia raejuustoa joka päivä, jää ruokavalio yksipuoliseksi. Lisäksi artikkelissa mainitaan myös: "Raejuuston kaverina olisi hyvä olla joku hiilihydraatin lähde, kuten banaania, leipää, puuroa tai pastaa.".
Niin viimeisinhän oli siis treenaajille vinkkinä.
-sivusta
Vierailija kirjoitti:
Raejuustossa on huono fosforin ja kalsiumin suhde. Aiheuttaa luukatoa ja lisää sydäntautikuolleisuutta. Suomalaiset saavat liikaa fosforia.
Lähde? Kuulen tästä ekaa kertaa.
Kannattaa tutkia sen kalsiumin määrä. Sitten aiheuttaako juusto ummetusta vatsalle, mistä määrästä alkaen. Muuten itsessään maito voi olla ok tai maitotuote jossa proteiini. Mutta voi olla että kanasta saa myös proteiinia tai muualta.
Hyi, ei kai pilaantunutta maitotuotetta syö kukaan?
Ällöttävä koostumus
Vierailija kirjoitti:
No mutta sehän sanotaan ihan suoraan tuossa lainaamassasi osuudessa: "Tällaisessa tapauksessa aterioille mahtuu muitakin ruoka-aineita."
Eli purkki raejuustoa päivässä on hyvä koska sitten jaksaa syödä jotain muutakin. Jos vetää vaikkapa kolme purkkia raejuustoa joka päivä, jää ruokavalio yksipuoliseksi. Lisäksi artikkelissa mainitaan myös: "Raejuuston kaverina olisi hyvä olla joku hiilihydraatin lähde, kuten banaania, leipää, puuroa tai pastaa.".
Niin no, vaikka söisin tuollaisen ison purkillisen (500g) raejuustoa päivässä (mitä en siis tee), olisi siinä 345 kaloria. joten varmasti jaksaisin syödä muutakin :D
ap
Mä en edes ole ajatellut raejuuston ravintoarvoja. Sitä on kuitenkin aina jääkaapissa ja syön sitä erityisesti sosekeittojen kanssa, kun se mietona käy melkein kaikkeen ja tuo hieman lisää ruokaisuutta ja suutuntumaa.
Kaikkien tulee käyttää 38 kokoisia jalkineita? Miksi? No, koska mä käsken.
Vierailija kirjoitti:
Hmm liittyiskö maitotuotteiden saantisuosituksiin tms 🤔 eihän raejuusto erityisen ravinnerikasta ole.
Raejuustossa nimenomaan on hyviä ravintoarvoja, mm. paljon kalsiumia, seleeniä, B12-vitamiinia, B2-vitamiinia.
Se on hyvä proteiinin lähde ja sisältää vähän rasvaa ja hiilihydraattia. On myös hapatettu jotka ovat terveyttä edistäviä.
Muistan lukeneeni jostain, että raejuuston maitosokeri pilkkoutuu erilailla elimistössä kuin muiden maitotuotteiden, siksi sitä suositaan esim. karppaajien keskuudessa.
Vierailija kirjoitti:
Kaikkien tulee käyttää 38 kokoisia jalkineita? Miksi? No, koska mä käsken.
Just näin. Ja nyrkkisääntönä voi pitää, että kotona saa imuroida vain kerran viikossa, koska sitten jaksaa siivota muutakin. t. siivousasiantuntija
Ja kun niitä purkkeja on ainakin 200g, 400g, 500g, jne.
Oisko ihan vaan siksi että 200g on yleisin raejuustopurkin koko.