Jos kutsuu vieraita syömään ja on lämpimänä ruokana pasta, pitääkö sen lisäksi olla salaatti?
Jos lounaalla on ruokana pekonipasta, kannattaako sen kanssa laittaa tarjolle salaatti? Vai riittääkö sellaisenaan ruoaksi?
Jos tekee salaatin niin mitä siihen tulee, jotta sopii yhteen?
Pääruoan jälkeen tarjotaan kahvia ja pullaa.
Kommentit (56)
Ainakin perunat ja kastike on oltava. Kuka elää vehnäjauhoilla?
Vierailija kirjoitti:
Ainakin perunat ja kastike on oltava. Kuka elää vehnäjauhoilla?
Perunaa, kun ruokana pastaa?
Vierailija kirjoitti:
No minusta kaiken muun paitsi keiton kanssa pitäisi olla salaatti. Mutta makuasioita. Ei ravintolassakaan pasta-annoksen kanssa tule salaattia.
Samaa mieltä.
Ravintolassa usein kaikki pitää tilata erikseen ja löytyy alkuruokakoossa. Saaattaa myös tulla pienellä lautasella pöytään sivu salaatti. Lounasravintolassa taasen on usein seisova pöytä ja erikseen tarjolla salaattia ja salaattilautaset.
Olisi hyvä olla jokin keventävä ja raikas salaatti, pasta on täyttävää ruokaa. Ja salaatti tuo mukavasti väriä lautaselle.
Riippuu vähän vieraista ja tilaisuudesta. Itse yleensä laitan simppelin vihersalaatin pastan kaveriksi.
Ei kai välttämättä pidä olla, mutta minä ainakin tekisin. Jonkun ihan simppelin vihersalaatin.
Pelkkä nistipataa muistuttava ruoka on todella raskasta paljaaltaan, kun siinä on vain makaronia ja lihaa, eikä mitään tuoretta. Ehdottomasti pitäisi olla reilusti salaattia lisäksi.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin perunat ja kastike on oltava. Kuka elää vehnäjauhoilla?
Et kai vaan ruskeaa kastiketta tarkoita? 😳
7/7 jatkaa. Simppeli vihersalaattini on kurkku, tomaatti ja jokin salaatti siihen sekaan. Joskus fetaa erikseen, koska kaikki eivät siitä pidä. Oliiviöljypurkki pöydälle, niin sitä voi laittaa halutessaan salaattiin.
Pastan kanssa ei kuulu syödä salaattia.
Ei tulis mieleenkään tarjota ruokaa ilman salaattia! Paitsi jos keittokirjoja. Ja jos vieraita tulis, tekisin pastan lisäksi alkukeittoa esim tomaattikeitto.
Mä tekisin luultavasti perusvihersalaatin ja laittaisin kulhoihin sivuun vaikka vielä aitoa fetaa ja oliiveja ja marinoituja punasipuleita tai kesäsipulin varsia niin maun mukaan voisi niistä täydentää salaattia ja tekisin kastikkeeksi vihreän peston koska sopii fetan kanssa.
Myös jälkiruokaa kuuluu tarjota jos vieraita. Mielseäni jäätelö mansikoilla riittää kesällä mainiosti mutta toki leipomiseenkin saa aikaa käyttää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ainakin perunat ja kastike on oltava. Kuka elää vehnäjauhoilla?
Et kai vaan ruskeaa kastiketta tarkoita? 😳
Tietysti oltava.
Vierailija kirjoitti:
No minusta kaiken muun paitsi keiton kanssa pitäisi olla salaatti. Mutta makuasioita. Ei ravintolassakaan pasta-annoksen kanssa tule salaattia.
Ei siellä ravintolassa tule muunkaan lautasannoksen kanssa salaattia. Jotain kasviksia ehkä, mutta ei salaattia.
Vierailija kirjoitti:
Ei tulis mieleenkään tarjota ruokaa ilman salaattia! Paitsi jos keittokirjoja. Ja jos vieraita tulis, tekisin pastan lisäksi alkukeittoa esim tomaattikeitto.
Mä tekisin luultavasti perusvihersalaatin ja laittaisin kulhoihin sivuun vaikka vielä aitoa fetaa ja oliiveja ja marinoituja punasipuleita tai kesäsipulin varsia niin maun mukaan voisi niistä täydentää salaattia ja tekisin kastikkeeksi vihreän peston koska sopii fetan kanssa.
Myös jälkiruokaa kuuluu tarjota jos vieraita. Mielseäni jäätelö mansikoilla riittää kesällä mainiosti mutta toki leipomiseenkin saa aikaa käyttää.
Keittoruoka *
Vierailija kirjoitti:
Olisi hyvä olla jokin keventävä ja raikas salaatti, pasta on täyttävää ruokaa. Ja salaatti tuo mukavasti väriä lautaselle.
Täyttää hetkeksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ainakin perunat ja kastike on oltava. Kuka elää vehnäjauhoilla?
Perunaa, kun ruokana pastaa?
No on se hyvä olla oikeaakin ruokaa vara valita.
Mozzarella-tomaattisalaatti
Kreikkalainen salaatti
No minusta kaiken muun paitsi keiton kanssa pitäisi olla salaatti. Mutta makuasioita. Ei ravintolassakaan pasta-annoksen kanssa tule salaattia.