Sinä, joka kehoitit minua täällä palstalla syömään viiliä!
Ostin Arlan mansikkaviilin ja söin sen.
Se ei venynyt eikä ollut yhtään viilimäistä.
Tämä tiedoksi.
Kommentit (13)
Älä osta mitään makuviilejä, ne on just tommodia venyviä. Maustsmattomassa viilissä on oikea rakenne.
Se on: kehotit. Kehoittaa on ihan toinen juttu.
Vierailija kirjoitti:
Se on: kehotit. Kehoittaa on ihan toinen juttu.
Huomasin asian painaessani send. Sehän on myös kehotus. Ap
Arlan, Valion ja kauppojen omien viilimerkkien välillä on muuten joskus tosi iso ero viilin rakenteessa. Ainoa, jossa on runsaasti ns. viilihometta pinnalla, on Ingmanin viili.
Valion maustamaton viili on hyvää. Siihen voi lisätä makunsa mukaan vaikka mitä, esim sokeria ja kanelia. Ja venyy.
Onko täällä se eläkeläinen joka rahkan ja jogurtin lisäksi halusi vinkkejä viileistä mikä sopii.
Vierailija kirjoitti:
Arlan, Valion ja kauppojen omien viilimerkkien välillä on muuten joskus tosi iso ero viilin rakenteessa. Ainoa, jossa on runsaasti ns. viilihometta pinnalla, on Ingmanin viili.
Hyvä tietää. Ap
Miten teet viiliä itse:
1. Osta 1 kunnon viili ja punaista maitoa tai kevytmaitoa.
2. Lusikoi viili useampaan astiaan 4-6
3. Jätä tekeytymään pöydälle suraavaan päivään.
4. Viili on valmista, kun vaikuttaa kiinteältä.
5. Siirrä jääkaappiin.
Teollisissa viileissä on kapea bakteerikanta, joka ei jaksa vapauttaa uutta viiliä kuin muutaman sukupolven.
Olisiko jossain maalaistalossa vielä kestävä viilikanta tallessa, mene ja tiedä.
Vierailija kirjoitti:
Miten teet viiliä itse:
1. Osta 1 kunnon viili ja punaista maitoa tai kevytmaitoa.
2. Lusikoi viili useampaan astiaan 4-6
3. Jätä tekeytymään pöydälle suraavaan päivään.
4. Viili on valmista, kun vaikuttaa kiinteältä.
5. Siirrä jääkaappiin.
Unohdit sanoa, että lisää maito.
Vierailija kirjoitti:
Teollisissa viileissä on kapea bakteerikanta, joka ei jaksa vapauttaa uutta viiliä kuin muutaman sukupolven.
Olisiko jossain maalaistalossa vielä kestävä viilikanta tallessa, mene ja tiedä.
Hapattaa, piti olla. Kiitos automaattinen korjaus!
Taidanpa ostaa tänään Arlan viiliä ja koittaa, saako siitä kotona tehtyä lohkeavaa viiliä.