Onko muka paha, jos saa kalaravinnon pelkän purkkitonnikalan ja kalapuikkojen muodossa?
Kalastaisin, mutta en jaksa siivota kaloja tai kokkailla niistä mitään. Kalatiskin tuotteet taad ovat liian kalliita.
M38
Kommentit (41)
Jos tykkäät sillistä niin purkkisilli on hyvä lisä.
Purkkitonnikala ihan jees, kunhan on veteen pakattua ja lisää joukkoon vaikka extra virgin oliiviöljyä itse. Mutta kalapuikot ei ole kyllä ihmisravintoa. Mieluummin vaikka pakasteseitiä.
no ei ole mitään pahaa, itsellä pelkkä sushi mikä sekin on samaa tavaraa tonnikalasta ja seitistä ne nigiritkin on tehty
Tonnikalassa on paljon elohopeaa, joten se voi olla vähän huono. Tonnikala ei myöskään ole kovin paljon lohta halvempaa, ja lohi olisi terveellisempää, koska siinä on enemmän omega 3.
Vierailija kirjoitti:
Purkkitonnikala ihan jees, kunhan on veteen pakattua ja lisää joukkoon vaikka extra virgin oliiviöljyä itse. Mutta kalapuikot ei ole kyllä ihmisravintoa. Mieluummin vaikka pakasteseitiä.
Eikö kalapuikoissa ole mitään kelvollisia ravintoaineita? Ne vain maistuvat niin hyvin koko perheelle.
Kurkkaapa sinne säilykeosastolle muutenkin kuin tonnikalan kohdalta. Löytyy hyviä kotimaisia kalavalmisteita, kuten järkisärkeä ja järvikalasäilykettä. Myös pakastehyllyllä kannattaa välillä valita vaikka järvikalapihvit sen mössöpuikon sijaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Purkkitonnikala ihan jees, kunhan on veteen pakattua ja lisää joukkoon vaikka extra virgin oliiviöljyä itse. Mutta kalapuikot ei ole kyllä ihmisravintoa. Mieluummin vaikka pakasteseitiä.
Eikö kalapuikoissa ole mitään kelvollisia ravintoaineita? Ne vain maistuvat niin hyvin koko perheelle.
Eipä juurikaan. Rasvaa, jauhoa ja kalanroippeita, jotka eivät kunnon tuotteisiin kelpaa. Tämä varsinkin, jos ostaa halvinta mahdollista. Fileepuikoissa sentään vähän on kunnon kalaakin.
Ilmankin pärjää mutta on joitakin helppoja kalaruokia joita voi kokeilla. Osta esim. perattuja muikkuja ja friteeraa ne. Helppoa, hyvää ja terveellistä. Toinen hyvä on lohen graavaus. Lohetkin saa valmiiksi fileoituna ilman että maksaa ihan maltaita. Fileestä kotigraavaus ei vaadi paljoa mutta saa suuren säästön.
Liikaa elohopeaa kaloissa, älkää syökö niitä.
Silakka on edullista ja monikäyttöistä.
Itse hyödynnän kalan suhteen tarjouksia. Nyt esim kokonainen taimen tarjouksessa 9,9E ja fileointi on usein ilmainen.745
Kalaa pitäisi syödä vaihtelevasti, osittain juuri noiden raskasmetallien takia. Kun syö monenlaista eri vesissä kasvanutta kalaa, niin ei saa liikaa mitään ympäristömyrkkyjä. Lisäksi pitäisi vuorotella rasvaisen ja vähemmän rasvaisen kalan välillä.
Vierailija kirjoitti:
Kalaa pitäisi syödä vaihtelevasti, osittain juuri noiden raskasmetallien takia. Kun syö monenlaista eri vesissä kasvanutta kalaa, niin ei saa liikaa mitään ympäristömyrkkyjä.
OK.
Vierailija kirjoitti:
Lisäksi pitäisi vuorotella rasvaisen ja vähemmän rasvaisen kalan välillä.
Miksi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Purkkitonnikala ihan jees, kunhan on veteen pakattua ja lisää joukkoon vaikka extra virgin oliiviöljyä itse. Mutta kalapuikot ei ole kyllä ihmisravintoa. Mieluummin vaikka pakasteseitiä.
Eikö kalapuikoissa ole mitään kelvollisia ravintoaineita? Ne vain maistuvat niin hyvin koko perheelle.
Eipä juurikaan. Rasvaa, jauhoa ja kalanroippeita, jotka eivät kunnon tuotteisiin kelpaa. Tämä varsinkin, jos ostaa halvinta mahdollista. Fileepuikoissa sentään vähän on kunnon kalaakin.
Ja sit haukutaan nirppanokaksi jos fileetä ostaa. Joskus kallimpi on myös terveellisempää.
Vierailija kirjoitti:
Tiedättekö muuten miltä tonnikala näyttää?
https://images.app.goo.gl/yJYe6KmUjurFhPf17
No huh onneksi ei mitään pelottavan näköistä. Joskus syötävästä on parempi olla tietämättä, mistä tullut ja minkä näköistä alunperin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tiedättekö muuten miltä tonnikala näyttää?
https://images.app.goo.gl/yJYe6KmUjurFhPf17No huh onneksi ei mitään pelottavan näköistä. Joskus syötävästä on parempi olla tietämättä, mistä tullut ja minkä näköistä alunperin.
Esim. kananmuna. Jos oikein ajattele mitä se on ja mistä tullut alkaa ällöttämään. Ei kannata ajatella.
Vierailija kirjoitti:
Kurkkaapa sinne säilykeosastolle muutenkin kuin tonnikalan kohdalta. Löytyy hyviä kotimaisia kalavalmisteita, kuten järkisärkeä ja järvikalasäilykettä. Myös pakastehyllyllä kannattaa välillä valita vaikka järvikalapihvit sen mössöpuikon sijaan.
Ihan hyviä nuo olis, mutta ne on järkejään rypsi- tai auringonkukkaöljyssä.
Syön vain kalaöljyä.