Uskaltaako järvikalaa syödä?
Vai sisältääkö elohopeaa siinä määrin, että alkaa olla jo terveydelle haitallista? Raskasmetallit eivät kuitenkaan poistu kehosta ikänä.
Kommentit (6)
Joo, mut ei kannata syödä mitään isoja kaloja. Esim. 3 kilonen hauki on just sopiva. Vanhemmissa kaloissa on eniten elohopeaa ja muita raskasmetalleja.
Kyllähän kalojen syönnissä ne määräsuositukset on, ainakin lohta saisi syödä vain 2 annosta viikossa.
Kannattaa vaihdella kalalajeja ja syödä vaihtelevasti järvi- ja merikalaa.
Vierailija kirjoitti:
Joo, mut ei kannata syödä mitään isoja kaloja. Esim. 3 kilonen hauki on just sopiva. Vanhemmissa kaloissa on eniten elohopeaa ja muita raskasmetalleja.
Isoja haukiakin on terveellistä syödä, jos ei nyt ihan joka päivä syö. Kyllä, suomalaista järvikalaa suositellaan syötäväksi.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä uskaltaa, jos ovat hyvä-, kirkasvetisistä, järvistä.
Tämä on taas harhaluulo. Sameavetisten järvien ja lampien kalat ei ole missään tutkimuksissa sen saastuneenpia. Maussa voi olla, eroja mutta suurin syy on ihmisten ennakkoluulot.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, mut ei kannata syödä mitään isoja kaloja. Esim. 3 kilonen hauki on just sopiva. Vanhemmissa kaloissa on eniten elohopeaa ja muita raskasmetalleja.
Isoja haukiakin on terveellistä syödä, jos ei nyt ihan joka päivä syö. Kyllä, suomalaista järvikalaa suositellaan syötäväksi.
Hauellä ja esimerkiksi kuhalla lihan maku muuttuu vanhemmiten mauttomammaksi. Ehkä suurempi syy on kuitenkin päästää isot yksilöt takaisin jatkamaan hyviä geenejään.
Kyllä uskaltaa, jos ovat hyvä-, kirkasvetisistä, järvistä.