Kaupassa pakastettuna olleen lohen uudelleen pakastus kotona, tapanko mummot listeriaan?
Ostin kaupasta kaksi paketillista kaupan itse pakkaamia lohipaloja, siis sellaisia noin 2-3 cm x 2-3 cm paloja. Palat oli pakattu tänään, viimeinen käyttöpäivä 15.7. Koska tarvitsen paloja vasta elokuun 3. päivä, pakastin palat (laitoin kunkin paketin sisällön ilman paketttia omaan pakastepussiinsa ja pakkaseen). Kun siirsin palat paketista pussiin, ne olivat edelleen tosi kylmiä, osa toisessa paketissa olevista paloista vielä hieman jäässä. Eli ovat ilmeisesti olleet jo kertaalleen pakastettuja kaupassa.
Kysymys: tapanko sukulaismummot listeriaan tms, jos tarjoilen heille näistä lohipaloista tehtyä keittoa?
Kommentit (11)
Tuskinpa tapat kun keität kunnolla ja laitat puolijäisinä suoraan keittoon, etkä jätä sulamaan lämpimään.
Voi, olisit kysynyt, ovatko pakkasesta vai tyoreita. Pieni pintahile voi tulla vaikka kylmiön takaosasta.
Mutta ees taas pakastaminen ja sulattaminen ei ole hyvä juttu.
Kypsennä ne valmiiksi ja pakasta sen jälkeen. Lisäät ne keittoon kypsinä.
Onko mummolla juhlat elokuun 3 päivä? Syötkö itse myös keittoa?
No yök. Mitä on kaupan itse pakkaamat lohipalat? Jotain viimeinen päivä meni jo toissaviikolla, isketäänpä pakkaseen kaloja? Missä kaupoissa on edes valmius itse pakastaa ja järjestää valvonta tuotteen turvallisuudelle? En tekisi tuollaisesta mitään. Se lohi maksaa elokuussa 10e / kg. Osta tuoreena ja tee tuoreesta lohesta keittosi. Ei voi olla niin kiire, ettet ehdi parin kuukauden päästä ostamaan sitä kalaa. Toisekseen lohi rasvaisena kalana ei säily pakkasessa edes kahta kuukautta.
Ajattelin myös ehdottaa. Jos jäistä, olipa sulanut tai kylmiössä vetänyt reuna jäähän, olisi kannattanut valmistaa ruuaksi ja pakastaa valmis ruoka.
Pakastettu ja sulanut täytyy kypsentää, sitten voi taas pakastaa. Ainakin, jos on jollekin vielä syötäväksi tarjoamassa. Itse voit kokeilla onneasi, mutta älä muitten. Pakastettua, sulanutta, uudelleen pakastettua en lähtisi edes enää valmistamaan, saati syömään.
Joo. Voihan se olla mahdollista, mikäli kylmäketju katkeaa. Kaupasta kylmäpikakuljetus ja heti jääkaappiin / pakkaseen. Lämmin sää riskialtis tai huoneenlämpö. Entä astiskoneen puhtaus, leikkuulaudan ja astioiden, ellei pussissa vain ollut. Uudelleen pakastaminen voi vaikuttaa kalan rakenteeseen, tulee mössömäinen maku?
Ei peukuttelua vaan vastauksia, bitte.