Pesettekö mökillä uudet perunat hiekassa ja merivedessä vai pelkässä merivedessä?
Kommentit (11)
Uusiaperunoita saa vasta syksyllä.
Harvemmin on mökillä perunoita pesty, mutta ei siihen kyllä hiekkaa tai merivettä käytetä. Joko kaivovedellä tai järvivedellä ne pestään.
Olen aina nauttinut kesäpäivistä mökilläni rauhallisessa saaressa. Tänään päätin valmistaa herkullisia uusia perunoita, mutta tulin jälleen kerran pohtineeksi, pitäisikö minun kypsentää ne hiekassa ja merivedessä vai pelkässä merivedessä.
Kävelen pitkin lämpimää hiekkarantaa ja tuntuu siltä, että vastaus on aivan kivenheiton päässä. Päätän valmistaa perunat tällä kertaa hiekassa ja merivedessä. Käsiin tarttuu yksi sopivankokoinen peruna, joka tuoksuu maanläheiseltä ja raikkaalta.
Astun mökkini keittiöön perunoiden kanssa ja asetan ne pesualtaaseen. Huuhtelen ne huolellisesti puhtaalla vedellä, jotta kaikki ylimääräiset liat lähtevät pois. Otan suuren kattilan ja täytän sen puoliksi merivedellä. Veden haju tuo minulle mieleen lapsuuden kesämuistot ja veneilyretket.
Lasken perunat hitaasti kattilaan ja varmistan, että ne ovat peittyneet meriveden alle. Tunnen iloa siitä, että olen valinnut tämän tavan valmistaa perunat. Merivesi antaa niille erityisen maun, joka täydentyy hiekan antamalla kohtuullisella aavistuksella.
Kiehautan veden ja perunat hiljalleen, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Käytän tätä odotusaikaa hyödykseni ja valmistan muita illallisen herkkuja. Aika kuluu nopeasti, kun keskityn ruoanlaittoon ja nautin mökin rauhasta.
Minä pesen mökillä uudet perunat hiekassa ja merivedessä. Ensimmäiseksi otan pesuvadin ja laitan siihen pohjalle kerroksen hiekkaa. Sen jälkeen lisään päälle tuoreita uusia perunoita. Kaadan päälle reilusti merivettä, jotta perunat peittyvät kokonaan. Sitten alan hangata perunoita varovasti hiekan ja meriveden seoksessa. Hangatessa irtoava hiekka poistaa perunan pinnalta ylimääräisen lian ja kuoret tulevat samalla kevyesti hioutuneiksi. Jatkuvasti vaihdan vettä tarvittaessa, jotta se pysyy riittävän puhtaana. Kun perunan pinta on tullut puhtaaksi, nostan ne varovasti vadin päältä. Lopuksi huuhtelen perunat juoksevan veden alla, jotta hiekanjäänteet poistuvat kokonaan. Näin saadut perunat ovat valmiita käytettäväksi esimerkiksi keittoihin, salaatteihin tai grillattavaksi.
Vierailija kirjoitti:
Olen aina nauttinut kesäpäivistä mökilläni rauhallisessa saaressa. Tänään päätin valmistaa herkullisia uusia perunoita, mutta tulin jälleen kerran pohtineeksi, pitäisikö minun kypsentää ne hiekassa ja merivedessä vai pelkässä merivedessä.
Kävelen pitkin lämpimää hiekkarantaa ja tuntuu siltä, että vastaus on aivan kivenheiton päässä. Päätän valmistaa perunat tällä kertaa hiekassa ja merivedessä. Käsiin tarttuu yksi sopivankokoinen peruna, joka tuoksuu maanläheiseltä ja raikkaalta.
Astun mökkini keittiöön perunoiden kanssa ja asetan ne pesualtaaseen. Huuhtelen ne huolellisesti puhtaalla vedellä, jotta kaikki ylimääräiset liat lähtevät pois. Otan suuren kattilan ja täytän sen puoliksi merivedellä. Veden haju tuo minulle mieleen lapsuuden kesämuistot ja veneilyretket.
Lasken perunat hitaasti kattilaan ja varmistan, että ne ovat peittyneet meriveden alle. Tunnen iloa siitä, että olen valinnut tämän tavan valmistaa perunat. Merivesi antaa niille erityisen maun, joka täydentyy hiekan antamalla kohtuullisella aavistuksella.
Kiehautan veden ja perunat hiljalleen, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Käytän tätä odotusaikaa hyödykseni ja valmistan muita illallisen herkkuja. Aika kuluu nopeasti, kun keskityn ruoanlaittoon ja nautin mökin rauhasta.
👏👏👏👏👏👏
Miten peset jauhelihan?
Pesen mökillä uudet perunat hiekassa ja merivedessä. Valmistan pesualustan kaatamalla hiekkaa tasaisesti suurelle lautalle tai alustalle. Sitten laitan perunat hiekan päälle ja levitän ne tasaisesti.
Seuraavaksi kastelen perunat merivedellä. Kaadan meriveden varovasti perunoiden päälle, jotta ne kastuvat hyvin. Varmistan, että merivettä on riittävästi peittämään perunat kokonaan.
Kun perunat ovat kastuneet, alan hieromaan niitä varovasti hiekan ja meriveden seoksessa. Hierominen auttaa irrottamaan mahdolliset likat ja maaperän jäänteet perunan pinnalta. Jatkuvasti tarkkailen, että pesualustalla oleva hiekka pysyy kosteana, jotta perunat puhdistuvat kunnolla.
Ällöttävä ajatus, että joku hinkkaa likaisia kiviä perunoihin. Vaikka ne keitetäänkin jälkikäteen, on ajatus absurdi!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen aina nauttinut kesäpäivistä mökilläni rauhallisessa saaressa. Tänään päätin valmistaa herkullisia uusia perunoita, mutta tulin jälleen kerran pohtineeksi, pitäisikö minun kypsentää ne hiekassa ja merivedessä vai pelkässä merivedessä.
Kävelen pitkin lämpimää hiekkarantaa ja tuntuu siltä, että vastaus on aivan kivenheiton päässä. Päätän valmistaa perunat tällä kertaa hiekassa ja merivedessä. Käsiin tarttuu yksi sopivankokoinen peruna, joka tuoksuu maanläheiseltä ja raikkaalta.
Astun mökkini keittiöön perunoiden kanssa ja asetan ne pesualtaaseen. Huuhtelen ne huolellisesti puhtaalla vedellä, jotta kaikki ylimääräiset liat lähtevät pois. Otan suuren kattilan ja täytän sen puoliksi merivedellä. Veden haju tuo minulle mieleen lapsuuden kesämuistot ja veneilyretket.
Lasken perunat hitaasti kattilaan ja varmistan, että ne ovat peittyneet meriveden alle. Tunnen iloa siitä, että olen valinnut tämän tavan valmistaa perunat. Merivesi antaa niille erityisen maun, joka täydentyy hiekan antamalla kohtuullisella aavistuksella.
Kiehautan veden ja perunat hiljalleen, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Käytän tätä odotusaikaa hyödykseni ja valmistan muita illallisen herkkuja. Aika kuluu nopeasti, kun keskityn ruoanlaittoon ja nautin mökin rauhasta.
👏👏👏👏👏👏
Miten peset jauhelihan?
Ensimmäiseksi otan paketin jauhelihaa ja leikkaan sen auki. Kaadan jauhelihan kulhoon ja tarkistan, ettei joukossa ole esim. metallia jne.
Kaadan kulhoon hieman viileää vettä ja alan hieroa jauhelihaa käsin samalla kun vesi virtaa. Hieron jauhelihaa noin minuutin ajan, varmistaen että sekoitan sen hyvin ja poistan samalla mahdolliset verihyytymät. Veden vaihtaminen tarvittaessa auttaa pitämään jauhelihan puhtaana.
Kun jauheliha on kunnolla hierottu ja huuhdottu, kaadan veden pois kulhosta. Tämän jälkeen kuivaan jauhelihan pyyhkeellä tai talouspaperilla varovasti taputellen. Tärkeää on poistaa ylimääräinen kosteus, jotta jauheliha paistuu hyvin eikä muodosta paistinpannulle liikaa nestettä.
Nyt jauheliha on valmis käytettäväksi ruoanlaitossa. Voit jatkaa sen paistamista tai lisätä sen suoraan muihin aineksiin reseptin mukaan. Muista pestä kätesi huolellisesti jauhelihan käsittelyn jälkeen, jotta vältät mahdollisten bakteerien leviämisen.
Järvessä hinkaten samalla kuoret kallioon.
Merivedessä samoin kuin vietnamilaisten poimimat kurkut ja tomaatit