Onko leipäkone turhake?
Kolme teiniä kuluttaa leipää huomattavia määriä vaikka syömme säännöllisesti. Kaverit, välipala jne. Onko hyvä idea vai jääkö kaapinpohjalle? Aika ei tahdo riittää leipomiseen taikinan kohotteluineen kuin silloin tällöin. Ja vaikka teen isomman satsin, ei pakastetut sämpylät ole enää niin hyviä. Rahasta hieman tiukkaa, siksi mietin että jospa se toisi säästöä ruokakuluihin.
Kommentit (12)
Ostin just Tori.fi:stä leipäkoneen 10 eurolla, kun ole 85-vuotias enkä jaksa invaliidina talvisin jäisillä teillä raahautua tuoreen leivän vuoksi kauppoihin. Säilykkeitä = hernesoppaa on kotona, mutta leipää ei.
On turhake ellei ole erikoisruokavaliota, esim. gluteenitonta. Teinien leipämäärään sitä saa olla päivittäin pyörittämässä eikä silloinkaan tule tarpeeksi. Eikä konetta voi jättää yksin, esim. tuttavalla taikina kohosi yli äyräiden vastuksiin ja keittiö täyttyi savusta.
Käytän leipäkonetta satunnaisesti, en ajattele sitä säästönä mutta onhan ns itse leivottu erilaista kuin kaupan leivät, ainakin täyttävämpää. Sain leipäkoneen ilmaiseksi tutun kautta ja samalla runsaasti leivontaohjeita, onhan se iso kapistus mutta onneksi keittiössäni on tilaa.
Eiköhän tuommoinen ylipursuaminen ole täysin omaa hölmöyttä. Itse käytän konetta viikottain. Aina onnistunutta leipää eikä tarvitse vieressä kytätä. On vieläpä hiljainenkin laite. Erittäin helppo käyttää.
Meillä oli leipäkone. Käytössä lähes joka päivä. Ajastuksen ansiosta aamuisin lämmin leipä, josta eväät töihin. Kun laite rikkoutui, ei enää ostettu uutta. Lapset oli jo omissa huusholleissaan ni ei niin paljon enää mennyt leipää. Tosin eväsleivät ei enää olleet ihan tuoreita paitsi, jos teki yön yli kohotettavia sämpylöitä tms. Vähän ohi aiheesta, sori siitä.
Meillä on leipäkone. Välillä se on vuosia lepotilassa, välillä teen leipää pari kertaa viikossa. Sillähän saa tehtyä myös pelkän taikinan, jos ei halua leipäkoneen muotoista leipää.
Hanki haudutuskeitin, siinä kun voi valmistaa muitakin ruokia kuin vain leipoa leipää.
Mulla oli ja tykkäsin paljon. Tein sillä leipätaikinat ja pullataikinat. Yleensä paistoin ne uunissa, mutta sillä tul8 todella hyvä taikina vaivatta. Ei ole tullut ostettua uutta,
Luulen että käsin ja vatkaimella jossa on yksi veivi saisi ihan hyvää leipää. Tai joku helppo tekniikka. Kasarilla leipäkone haisi oudolta ja sen prosessi kuulosti oudon konemaiselta, ja se leipä oli outoa. Onko se kehittynyt yhtään? :D Ei hiivaa mielellään vatsalle. Taikinan sekaan saa jääkaapissa hetken liotettuja jyviä?
Ei sillä rahaa säästä mutta kyllä sillä hyvää leipää saa. Minulla on välillä paljon käytössä ja sitten välillä unohtuu kaappiin. Illalla täytän ainekset ja laitan ajastimella yöksi leipomaan niin on aamupalalla juuri leivottua, lämmintä leipää. 😊
Ei ole taloudellisesti kannattava laite. Luultavasti saat sellaisen ilmaiseksi jos kyselet tutuilta. Monilla nimittäin on sellainen komeron perukoilla eikä sitä ole käytetty vuosiin.