Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko suppilovahverot vain pakastaa sellaisenaan?

Vierailija
11.10.2010 |

minulla olisi noin 6l suppilovahveroita enkä toedä mitä niille tekisin... kiitos!

Kommentit (36)

Vierailija
1/36 |
25.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä olen pakastanut vahverot sellaisenaan ja paloitellut jäisenä pannulle ei tarvitse moneen kertaan panulla käyttää, samoin kanttarellejä pakastan sellaisenaan. On sanottu minulle ettei silleen voi tehdä, miksi ei???? eräässä ruoka ohjelmassa neuvottiin pakastamaan sellaisenaan ja niin ole tehnyt. Mieli piteitä on monta mikä niistä on se oikea?????

Vierailija
2/36 |
25.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja myös tilan. Ämpärillinen sieniä menee pariin pakasterasiaan, jos ne käyttää kattilan tai pannun kautta ensin ja haihduttaa ylimääräisen veden pois. Joka tapauksessa se järkky vesimäärä valuu niistä JOSSAIN vaiheessa, parempi etukäteen kuin sitten jälkikäteen ruokaan. Ja säilyvätkin paremmin kertaalleen kuumennettuina. Rasvassa niitä ei tietenkään pidä paistaa ennen säilytystä, sen nyt sanoo maalaisjärkikin jo.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/36 |
25.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse en laskeumasta ole niin huolissani, mutta ihan käytännön syistä pakastan mieluummin sienet kuin niiden sisältämät lukuisat vesilitrat.

Vierailija
4/36 |
25.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

rasvatilkassa ja laitoin pakkaseen, meneekö ne nyt piloille? :/

Ei rasvaa pakasteta. Varmaan tosi hyviä, härskiintyneelle rasvalle maistuvia sieniä sulla hetken päästä.

Vierailija
5/36 |
23.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Totta turiset! Kuivatut sienet kannattaa liottaa ennen käyttöä, liotus irrottaa Tsernobyl-jäämät minimiin.

Sienistä yksinään ei paljon viisari värähdä, mutta kun siihen lisää röntgenkuvaukset, lentämisen, rakennusten radon, radioaktiiviset aineet terveystutkimuksissa, kosminen säteily, auringon säteily....jne. yhteenlaskettu säteilyannos on kaikkien kerryttämä.

Vierailija
6/36 |
23.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pannulla tapahtuva kuumennus, jossa vesi haihtuu tai vastaavasti ryöppääminen pysäyttää mikrobien toiminnan sienissä, jolloin laatu pysyy parempana kuin sellaisenaan. Samasta syystä vihannekset ryöpätään ennen pakastamista. Siis paremman laadun vuoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/36 |
23.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paljon kätevämpi käyttää kun on kuivattu.

Vierailija
8/36 |
23.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ehdottomasti kuivausta. Ei vie tilaa pakastimesta, ja kuivatut sienet ovat todella monikäyttöisiä ja helppoja käyttää, säilyvätkin vaikka kuinka kauan.



Itse kuivaan suppikset saunan lauteilla. (Saunan ei tarvitse olla päällä, tiloissa lattialämmitys) Levitän lauteille sanomalehteä tms. ja suppikset niille, kääntelen ja pöyhin parina päivänä, sitten annan olla. Kuivuvat n. 4-5 päivässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/36 |
11.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistat ne "omassa mehussaan" ilman rasvaa. Paistelet niin pitkään, että liemi (lähes) häviää. Ja sitten pakastat.

Vierailija
10/36 |
11.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

pitäkö pilkkoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/36 |
11.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähän kun pilkot, niin ne on pakkasesta suoraan valmiita käyttöön.

pitäkö pilkkoa?

Vierailija
12/36 |
11.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tavallaan ryöppään, vaikkei se noille tarpeellista olekaan. Silloin niistä lähtee se ruma tumma vesi pois, joka helposti värjää koko ruoan (esim. sienikastikkeen). Ryöppäämisen jälkeen pyöräytän salaattilingolla ylimmät vedet pois. Sitten pakkaseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/36 |
11.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistat vain ja lopetat, kun liemi on haihtunut. Sitten pakkaseen.

Vierailija
14/36 |
11.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hölmönä ihmettelen :O

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/36 |
11.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miks ei vois vaan tuoreeltaan pakastaa?

Hölmönä ihmettelen :O

Vierailija
16/36 |
11.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta ei se poista sitä, että ne pitää sitten jäätyneenä kummiskin paistaa, ja ne vie aika paljon enemmän tilaa paistamattomina. tuon 6 litraa saat litran purkkiin mahtumaan, kun heität pannulle. pakko ei oo pilkkoa, isoimmat kyllä vetäisin halki, että saa isoimmat neulaset pois sieltä jalasta... ja kun on paistanut, ne voi hakata leikkuuveitsellä sittenkin vähän pienemmäksi.



keitettynä tai kokonaisena paistamisen jälkeen pakastettuna ( olipas hankalasti sanottu, että pilkomattomina) niistä tulee helposti sitkeitä.



mielestäni paras tapa on kuivata ne ohuehkona kerroksena jälkilämmössä tms. (neste ei saa lähteä irti) niin että ovat rapsahtavan kuivia, ja sitten murennetaan kaikkiin mahdollisiin ruokiin mausteeksi. ei sulattamista, ei liottamista, senkun käyttää vaan..

Vierailija
17/36 |
11.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun ne sulattaa, jos niistä ei ole paistanut "vesiä pois" ennen pakastamista.

Hölmönä ihmettelen :O

Vierailija
18/36 |
11.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

rasvatilkassa ja laitoin pakkaseen, meneekö ne nyt piloille? :/

Vierailija
19/36 |
11.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutteivät säily yhtä kauan kuin rasvatta paistetut, rasva kun pilaantuu aikaa myöten. Kannattaa siis syödä ne lähikuukausien aikana pois :)

rasvatilkassa ja laitoin pakkaseen, meneekö ne nyt piloille? :/

Vierailija
20/36 |
11.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sieltä varresta saattaa löytyä vaikka mitä neulasista alkaen. Ne nyt ovat vaarattomia ja antavat kivan lisämausteen ;-)) mutta useasti olen löytänyt varren sisältä myös paksuja valkoisia matoja.

Ystäväni ovat sanoneet, etteivät he koskaan ole löytäneet mutta kun eivät ole ikinä tarkastaneet!



Sen jälkeen kuivalle pannulle ilman rasvaa.

Ihan kuten moni täällä jo aiemmin sanonut.



Kuivattamista en ole koskaan kokeillut mutta se on varmasti ihan kymppivaihtoehto. Itsellä tuntuu, ettei niitä sieniä ihan kuivaksi saa. Saattaa olla vain mutua.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kuusi yhdeksän