Oletteko te koskaan miettineet että mistä se johtuu kun te esim sanotte että te ette tykkää mausteisesta ruuasta? Siis esimerkkinä
Johtuuko se siitä että te ette oikeasti tykkää siitä, vai johtuuko se oikeastaan vaan siitä että tässä kulttuurissa ei mausteta ollenkaan ruokia ja teidän kotona ei ole koskaan sitä tehty, joten se on automaattisesti "pahaa" ?
Kokeilkaa, saatatte yllättyä siitä kuinka olettekin eläneet jonkun toisen todellisuudessa kokoajan.
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti:
Sitähän monille jo pienestä pitäen hoetaan, että et tykkää mausteisesta. Ilman että on edes saanut maistaa!
Tää on kyllä niin totta, en ole koskaan tajunnut miksi näin tehdään. Toinen juttu mitä en ymmärrä on se että lasten ruoka on ihan todella valjusti maustettua, ja pienille ei välttämättä edes anneta ollenkaan aikuisten/muun perheen ruokaa edes maistettavaksi. Suolaövereitä en kenellekään tarjoaisi.
Mausteinen ja tulinen ovat kaksi eri asiaa. Minä tykkään toki hyvin maustetusta ruoasta jossa on monipuolisesti makuja. Sen sijaan en pideä sellaisesta ylitulisesta ruoasta jota jotkut sanovat mausteiseksi. Minun suussani siinä ei maistu enää oikein mikään vaan koko tuntemus on vain se suun palaminen.
Mitä oikeasti tarkoittaa mausteinen/maustamaton? Onko maustamaton kokonaan ilman suolaa, yrttejä ja pippuria, vai vain ilman chiliä?
Itse etsin apua närästykseen ja ohjeissa neuvotaan välttämään vahvoja mausteita, mutta kukaan ei vahingossakaan luettele mitä lasketaan vahvoiksi mausteiksi.
Itse en tykkää tulisesta tai kovin mausteisesta ruuasta, koska se ihan kirjaimellisesti sattuu suuhun. En pysty syömään edes väkevää purkkaa, kun siinä on sama ongelma :D
Tykkään kyllä esim. sellaisesta intialaisesta tai kiinalaisesta ruuasta, joka ei ole tulista.
Erikseen on sitten jotkut tietyt mausteet, joita inhoan. Esim. anis on mielestäni ihan hirveän makuista.
Minulle tulee vatsavaivoja. Siksi välttelen liian mausteisia ruokia. Jo pelkkä currykana saattaa pistää kaksinkerroin
Osaan kyllä eritellä mistä en pidä. Mausteet on ok, maun peittäminen limakalvoja polttavien ainesten alle ei ole mausteista ruokaa vaan syömäkelvotonta. Pieni potku on hyvä joissain ruuissa, mutta liika pilaa ruuan, kuten liika suolakin.
Tarkoitatko, että jo esim. sanon, että en pidä punaisista autoista, niin olen elänyt kulttuurissa, jossa punaisia autoja pidetään pahana asiana? Tai jos esim. sanon, että en pidä sukkahousuista, niin olen käyttänyt vääränlaisia?
Intiassa mausteiden tarkoitus on peittää mätänevän lihan maku.
Tykkään kyllä mausteisesta mutta en tulisesta. Tiedän että siihen voi tottua mutta en oikeastaan halua. Liian suolainen on myös pahaa, mauste se on suolakin.
On mausteita joista pidän ja mausteita joista en pidä. Esim. maustepippuri ja tilli ei uppoa ollenkaan. Korianteri taas on maku joka joillakin maistuu saippualta, on geeneistä kiinni. Sama happaman maun kanssa, jotkut geneettisesti pitävät ja toiset taas eivät kestä ollenkaan.
Eli aika monipiippuinen juttu tuo mausteisuus.
Sitähän monille jo pienestä pitäen hoetaan, että et tykkää mausteisesta. Ilman että on edes saanut maistaa!