Onko kenelläkään ohjetta pettuleipään ja korvikekahviin?
Pienituloista duunaria rankaistaan niin kovalla kädellä, että on tullut aika leipoa pettuleipää ja sen lisukkeeksi vanhaa kunnon korvikekahvia. Onko kenelläkään hyvää reseptiä esim. sota-ajoilta?
Kommentit (6)
Itse haluaisin sirkat takaisin kauppaan. Vaikka nykyisillä hinnoilla varmaan ei ole keekaupasta varaa niitä ostaa. Mutta olisiko joku joka toisi niitä mukana Afrikasta?
Minä haluaisin hyvän kivisoppareseptin.
Vierailija kirjoitti:
Katso Marttojen ohjeet. Eikö pettuleipään tule jauhon sijaan jauhettua männynkuorta?
Historianelävöittäjiltä voisi kysyä.
Muistaakseni pettuleipään otetaan ruskeaa jauhetta männyn kaarnan alta ja se kuivataan ja paahdetaan.
Kirjassa 123 sotavuosien ruokaohjetta kerrotaan, että kahvinkorviketta tehdään voikukanjuurista, perunan kuorista juolavehnän juuresta tai sokerijuurikkaasta. Ne paahdetaan ja jauhetaan jauheeksi. Varmaan se menee suodatinpussiin. Ei tuossa kyllä kofeiinia ole.
Pettuleipäohjeesta ei ole paljon iloa, jos et omista metsää. Puita ei saa mennä kuorimaan noin vaan, ja tänä vuonna paras pettuaika alkaa olla ohi.
Juolavehnän ja voikukan juurista voit keitellä korviketta. Niissä vaan on sama homma, että pitää olla maanomistajan lupa mennä kaivamaan niitä maasta. Mutta voit tulla meille! Samalla saat onkimatoja kalastusta varten.
Suosittelisin kuitenkin horta-ohjeita, siis villivihanneksia. Niitä saat poimia luonnosta jokamiehenoikeudella. Voikukanlehdistä ne suorareunaiset ovat maukkaimpia, siankärsämön kanssa allergisten kannattaa olla varovaisia ja maitohorsmaparsan aika on jo tältä keväältä ohi.
Katso Marttojen ohjeet. Eikö pettuleipään tule jauhon sijaan jauhettua männynkuorta?