Voiko kakkuun laittaa kerman sijaan jogurttia tai rahkaa? Jos haluaa vähän kevyemmän version
Toimiiko esimerkiksi maustamaton jogurtti tai maustamaton maitorahka kerman tilalla? Tai että sekoittaa molempia keskenään?
Kommentit (18)
Rahka + kerma on hyvä yhdistelmä.
Jugurtti on löysää, joten vaahto ei pysy ilman liivatetta.
Miksi kakun pitäisi olla kevyttä? Rahkaan on lisättävä hitosti sokeria, jolloin kakku muuttuu vaan epäterveellisemmäksi. Rasva ei ole ihmiselle pahasta, sokeri on.
Ootko laskenut oikeasti ravintosisältöä tavallisessa kakussa versus tuollaisessa rahkakakussa? En usko että siitä sen kevyempää tulee. Rahkahan on älyttömän raskasta, jogurtit taas todella makeita ellei täysin maustamatonta käytä.
Ja miksi kakusta pitää tehdä kevyt? Ole syömättä kakkua jos et halua kakkua.
Jotenkin niin äärimmäisen vaikeaa ymmärtää, että miksi tällaisesta herkusta pitäisi tehdä jotenkin kevyempää. Eikö sitä kalorimäärää voi säädellä palan kokoa muokkaamalla? Onko se valtavan määrän mässyttäminen niin tärkeää, että ei mitään väliä, miltä kakku maistuu, kunhan sitä on paljon. Itse syön ainakin mieluummin pienen palan hyvää kakkua kuin vasikanpään kokoisen slaissin jotain terveellisen makuista kakkua, joka ei kuitenkaan ole terveellistä.
Kermahan noista kevyintä on. Siihen vatkataan paljon ilmaa. Rahka on täyttä rasvaa ja jogurtti hapanta litkua, joka lähtee valumaan.
Käytän Flora vispiä niin on kevyempää. Voi laittaa rasvatonta rahkaa sekaan hieman niin tulee jämäkämpää.
Vierailija kirjoitti:
Kermahan noista kevyintä on. Siihen vatkataan paljon ilmaa. Rahka on täyttä rasvaa ja jogurtti hapanta litkua, joka lähtee valumaan.
Rahka täyttä rasvaa?
Tutustuppa ravintosisältöihin. Proteiinia rahkassa on kyllä tiivistettynä.
Mistä raskaasta rahkasta täällä puhutaan? Sehän on rasvaton tuote?
Sen sijaan purkissa kermaa on rasvaa 35g/desilitra eli sellainen 70 grammaa rasvaa.
Eikö rahkan ja kerman sekoitus ole ihan tyypillinenkin kakussa?
Ite tehny usein kerma-rahka seoksen. 1 pieni rahkapurkki ja 1 pieni kermapurkki, suhdetta voi säätää oman maun mukaan. Pelkkä rahka on aika hapan, paljon saa laittaa sokeria, että happamuus taittuu. Tavallinen jugurtti turhan ohutta, turkkilaista vois kerman kanssa sekotettuna kokeilla tuon rahkan tyyliin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kermahan noista kevyintä on. Siihen vatkataan paljon ilmaa. Rahka on täyttä rasvaa ja jogurtti hapanta litkua, joka lähtee valumaan.
Rahka täyttä rasvaa?
Tutustuppa ravintosisältöihin. Proteiinia rahkassa on kyllä tiivistettynä.
Aivan, maitorahkaa saa alkaen 0,1 % rasvaa. Käy paistettavaan juustokakkuun tai piirakkaan.
Kermakakkua syödään yleensä vain muutaman kerran vuodessa, ei ole tarvetta keventää. Keventäkää mieluummin viikottain syömiänne ruokia.
Rahka sopii ihan hyvin kerman sekaan.
Riippuu siitä millaista kakkua on tekemässä. Teen useinkin rahka-persikkakakkua ja se on parempaa kuin mikään kokonaan kermasta tehty. Mutta en todellakaan tee sitä keveyden takia. Kakku ei ole eikä sen kuulukaan olla kevyttä.
Ei toimi.