Pesettekö hauenlihan perkaamisen jälkeen?
Voinko laittaa suoraan uuniin vai pitääkö pestä ensin? Mies ja lapset haluaa syödä, mutta itse olen kovin allerginen ja pyrin minimoimaan kaiken kalakontaktin.
Kommentit (7)
Jos on perattu, nopea huuhtelu kylmällä vedellä, siivoa selkärangasta musta munuaismassa pois ja pyyhkäise mahdollinen lima pois ulkopinnalta. Kalan koostumus kärsii voimakkaasta käsittelystä, joten siksi pyritään pesu ja puristelu jättämään mahdollisimman vähiin. Sitten vain suolaa ja mausteita oman maun mukaan ja pellille/pannulle.
Periaatteessa mitään tarvetta kalan lihan huuhtomiselle ei ole. Hauen ulkopinnan lima voi olla voimakkaan makuista, joten perattaessa kannattaa välttää sen joutumista lihan kanssa kosketuksiin. Fileointiveitsen voi pyyhkiä tai huuhtoa työvaiheiden välissä, sekä välttää leikkaamasta sillä sisälmyksiä.
Haue on kuulemani mukaan epäterveellistä.
Haukea ei pysty perkaamaan, ne helweetillizet piikit menee ristiin ja poikittain monesta kohtaa.
Syömäkelvoton kala.
Ainoa asia mitä hauesta voi tehdä on kalapullat. Silti tulee ruotoja joukkoon.
Hauki on parasta raakana. Graavisuolatu hauki, nami nami.
No huh huh! Käske ukko töihin, allergisen ei pidä käsitellä kalaa lainkaan!