Korvapuustien teko
Kaikki vinkit korvapuustien tekoon tai lähinnä paistamiseen otetaan vastaan! Maku on hyvä ja omaan makuun sopiva pullataikina on löytynyt, mutta puustit räjähtävät aina uunissa ja täytteet pursuavat ulos. Missä vika? Olen kokeillut leikata puustit kolmion muotoon painaen korkeimman kohdan alas -> räjähtävät. Olen tehnyt niitä perinteisiä muutaman sentin levyisiä paloja, jotka painetaan keskeltä -> aukeavat ja täytteet valuvat ulos. Olen kokeillut ties mitä, mutta aina niistä tulee rumia eikä kehtaa laittaa esille. Onko kellään vinkkejä, miten saada kauniita korvapuusteja?
Kommentit (9)
Liikaa täytettä, älä nostata taikinaa liikaa, nostata puustit valmiina ennen paistoa.
Bellatablella ehkä hyvä ohje.
Sinulla on sitten liikaa täytettä.
Muodolla ei ole väliä. Laita ne vaikka muhfinsivuokiin ,jos on väliä.
Ne voi tehdä sämpylätaikinaankin ja lisätä vielä rusinoita.
Kiitos kakkonen ja kolmonen. Voi tosiaan olla täytettä sitten liikaa, kun taikinaa rullailee pitkiksi, niin välillä se tuntuu kovin paksulta.
Sämpylätaikinaa en ehkä viitsi kokeilla, kun maku on hyvä, mutta muoto ei.
Ei se sämpylätaikina sitä perusongelmaa korjaakkaan .Ruissämpylätaaaikina vaan on hyvää .
Yksi vaihtoehto olisi tehdä bostonpullaa eli pyörylät vuokaan pystyyn. Siellä pysyvät.
Olen juuri tuosta syystä siirtynyt tekemään ruotsalaisten kanelipullia. Ovat parempia kuin korvapuustit.
Pitkona järkevämpi. Lidlin puusti pitää leikata 3 osaan ja Meriläisen 4 osaan. Liian isoja ovat.
Täytettä liikaa.
Tee kiinteä rulla. Onko liikaa kerrostumia? Sekin vaikuttaa.
Itse nostatan juuri ja juuri kädestä irtoavan taikinan kaksinkertaiseksi ja pellillä kohotan 30-45 min. On pehmeitä ja muoto säilyy.
Teen molemmilla mainitsemillasi tavoilla.
Käytän kuivahiivaa ja teen yleiskoneessa sitkostaikinan.
Miksi haluat syödä paljon kanelia? Kai on muitakin makuja maapallolla? Ota korva esiin ja läpsäytä kevyesti = korvapuusti.