Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Korvapuustien teko

Pulaapullasta
16.05.2023 |

Kaikki vinkit korvapuustien tekoon tai lähinnä paistamiseen otetaan vastaan! Maku on hyvä ja omaan makuun sopiva pullataikina on löytynyt, mutta puustit räjähtävät aina uunissa ja täytteet pursuavat ulos. Missä vika? Olen kokeillut leikata puustit kolmion muotoon painaen korkeimman kohdan alas -> räjähtävät. Olen tehnyt niitä perinteisiä muutaman sentin levyisiä paloja, jotka painetaan keskeltä -> aukeavat ja täytteet valuvat ulos. Olen kokeillut ties mitä, mutta aina niistä tulee rumia eikä kehtaa laittaa esille. Onko kellään vinkkejä, miten saada kauniita korvapuusteja?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
16.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi haluat syödä paljon kanelia? Kai on muitakin makuja maapallolla? Ota korva esiin ja läpsäytä kevyesti = korvapuusti. 

Vierailija
2/9 |
16.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liikaa täytettä, älä nostata taikinaa liikaa, nostata puustit valmiina ennen paistoa.

Bellatablella ehkä hyvä ohje.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
16.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinulla on sitten liikaa täytettä.

Muodolla ei ole väliä. Laita ne vaikka muhfinsivuokiin ,jos on väliä.

Ne voi tehdä sämpylätaikinaankin ja lisätä vielä rusinoita.

Vierailija
4/9 |
16.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kakkonen ja kolmonen. Voi tosiaan olla täytettä sitten liikaa, kun taikinaa rullailee pitkiksi, niin välillä se tuntuu kovin paksulta.

Sämpylätaikinaa en ehkä viitsi kokeilla, kun maku on hyvä, mutta muoto ei.

Vierailija
5/9 |
16.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se sämpylätaikina sitä perusongelmaa korjaakkaan .Ruissämpylätaaaikina vaan on hyvää .

Vierailija
6/9 |
16.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksi vaihtoehto olisi tehdä bostonpullaa eli pyörylät vuokaan pystyyn. Siellä pysyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
16.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen juuri tuosta syystä siirtynyt tekemään ruotsalaisten kanelipullia. Ovat parempia kuin korvapuustit. 

Vierailija
8/9 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitkona järkevämpi. Lidlin puusti pitää leikata 3 osaan ja Meriläisen 4 osaan. Liian isoja ovat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
17.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytettä liikaa.

Tee kiinteä rulla. Onko liikaa kerrostumia? Sekin vaikuttaa.

Itse nostatan juuri ja juuri kädestä irtoavan taikinan kaksinkertaiseksi ja pellillä kohotan 30-45 min. On pehmeitä ja muoto säilyy.

Teen molemmilla mainitsemillasi tavoilla.

Käytän kuivahiivaa ja teen yleiskoneessa sitkostaikinan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kaksi kolme