Syötkö punaista lihaa suositusten mukaisesti?
Nykyisten ravitsemussuositusten mukaan punaista lihaa pitäisi syödä korkeintaan 500 g viikossa, eli noin 71-72 g päivässä, ja nyt sitten on ehdotettu, että määrä pitäisi laskea 350 g viikossa, mikä vastaisi 50 päivässä.
Kommentit (17)
En syö juuri ollenkaan. Vain silloin tällöin. Teemu Selänne syö minunkin osuuden.
Jätin punaisen lihan pois, kun ferritiiniarvot nousivat ihan hurjasti vaihevuosien alettua. Nyt mennään kalalla ja kanalla.
Oon aiemmin syönyt liikaa. Kun jäin pari vuotta sitten työttämäksi aloin syödä kasvisperäisesti säästääkseni kuluissa. Nyt olen taas töissä ja liha ei enää maistu samoin kuin ennen.
Mutta sitten välillä on ihanaa syödä grillattua lihaa tai kunnon mediumulkofileepihvi.
Vierailija kirjoitti:
Jätin punaisen lihan pois, kun ferritiiniarvot nousivat ihan hurjasti vaihevuosien alettua. Nyt mennään kalalla ja kanalla.
Ja ennen oli 30, mutta viimeksi jopa 250. Naiselle liikaa, mutta ilmeisesti miehille arvot vielä ihan ok. Tosin en ymmärrä miksi tuo nyt on naisille liikaa, mutta ei miehille?
En, syön lihaa silloin kun mieli tekee.
Paljon vähemmän, ei vaan ole varaa. Pavut ja herneet ovat pääproteiininlähde, joskus voi ehkä kanaa tai sikajauhista ottaa tarjouksesta.
ööö en. Syöminen ja ruoanlaitto ovat minulle tärkeitä asioita. Teen ruokaa vain ensiluokkaisista raaka-aineista. Ei siis määrä vaan laatu. Syön lihaa, kalaa, kanaa, kasvisruokaa vuorottelemalla. En todellakaan tiedä niiden grammamääriä, enkä välitä. Ruoan ravintotiheydestä olen kiinnostunut, aika vähän mitään höttöä tulee syötyä. Eineksiä, lihavalmisteita eli "punaista" lihaa en syö. Kutsun punaiseksi lihaksi teollisesti valmistettua lihaa. Ostan vain raakaa luomulihaa, nautaa, lammasta, riistaa.
Olen syönyt lihaa viimeksi kesällä 1996, joten ei ylity suositukset.
Vierailija kirjoitti:
ööö en. Syöminen ja ruoanlaitto ovat minulle tärkeitä asioita. Teen ruokaa vain ensiluokkaisista raaka-aineista. Ei siis määrä vaan laatu. Syön lihaa, kalaa, kanaa, kasvisruokaa vuorottelemalla. En todellakaan tiedä niiden grammamääriä, enkä välitä. Ruoan ravintotiheydestä olen kiinnostunut, aika vähän mitään höttöä tulee syötyä. Eineksiä, lihavalmisteita eli "punaista" lihaa en syö. Kutsun punaiseksi lihaksi teollisesti valmistettua lihaa. Ostan vain raakaa luomulihaa, nautaa, lammasta, riistaa.
Nauta, lammas ja riista (sekä sika) ovat kaikki nimenomaan punaista lihaa.
En juurikaan syö punaista lihaa, mutta kalaa tulee syötyä jopa kilo viikossa ja olen miettinyt, että onkohan sekään ihan hyväksi.
Liha pitää nälän loitolla paremmin kuin vihannekset. Liha auttaa pysymään kunnossa, varsinkin kun tekee fyysistä työtä.
Marinadia eile ole lihaa... se on sitä kommunistien vegaaniruokavaliota missä pylly odottaa piikkiä
Riippuu viikosta. Tällä punaista lihaa mennyt noin 120g bursapihvissä. Muutoin oli kasviksia tai kanaa.
Mutta olikin erilainen viikko.
Kyllä se taitaa pysyä alle, tai ei paljoa mene yli. Esim jos ostaa 500g paketin josta sylissä 2 ihmistä kaksi päivää, ja loput kanaa, kasviksia, härksitä tms alle jaa.
En syö suositusten mukaisesti, vaan paljon vähemmän. Nykyään myöskään kanaa ei tule juurikaan syötyä, koska inhottaa se laatu, mitä noista tehotuottoloista tuutataan markkinoille.
Syön paljon vähemmän. Parin viikon välein 400 g luomujauhelihaa koko perheen ruokaan ja kokolihaa (yleensä poroa tai peuraa) max kerran kuussa ehkä 150 g/naama.