Sosekeitto, mistä aineksista se kannattaa tähän aikaan vuodesta tehdä?
Kommentit (10)
Parsaa! Vähän nahistunutkin käy. Tai parsakaali, kukkakaali. Teen joka viikko jotain sosekeittoa.
Jauhenlihaa oikein hienoksi soseutettuna
Kasvisten lisäksi reilusti voita ja kermaa. Sopii vuodenajoista riippumatta.
Bataattia, pari perunaa, paprikaa, chiliä ja kermaa tai tuorejuustoa. Jospa sitten tekisin noista.
Ap
En tee sesongin mukaan, vaan käytän pakastekasviksia. Mitä vaan, mistä saa vitamiineja.
Peruna, parsakaali, porkkana
Kylmänä kurkkukeitto
Makaroonia 400gr (keitettynä) ja nokare voita (n.50gr) soseutetaan sametinpehmeäksi
Jos sesonkiajattelulla mennään, niin parsakausi on nyt kaupoissa, kotimaista parsaa ei taida vielä olla. Mutta nokkosta on, ja vuohenputkea, eli niistä voi sosekeitonkin tehdä.
Bataatti taitaa olla tuontisesonkivihannes