Typerät pakkauskoot
Miksi esim. hillot on yleensä purkitettu älyttömän isoihin purkkeihin (pois lukien kalliit premium-tuotteet)? Nehän eivät säily avattuina kovin kauan.
Kommentit (23)
Hillopurkkeja on kyllä monen kokoisia. Itse käytän kilon perhepakkausta, mutta löytyy 400 g:n ja 150 g:n purkkejakin. Ja välissä on muitakin kokoja (800 g ja 250 g olen nähnyt)
Myyjän mielestä asiakkaan on hyvä ostaa mieluummin paljon hilloa kuin vähän hilloa.
Gourmet-hillot myydään ihan pienissä purkeissa. Sinkku voi hemmotella itseään sellaisilla. Kilohinta on hirmuinen mutta eihän niitä kilotolkulla ostetakaan.
Tee itse omat hillosi, niin voit purkittaa niitä vaikka Piltti-purkkeihin.
Keitän marmelaadit kaikki itse. Ostetuissa on 10x enemmän sokeria kuin omatekoisissa. Omatekoiset säilyvät jääkaapissa hyvin ja voi valita sen purkin koon ihan itse.
Vierailija kirjoitti:
Tee itse omat hillosi, niin voit purkittaa niitä vaikka Piltti-purkkeihin.
Pilttipurkkeja ei saa suljettua niin tiiviisti, että säilyvät pitempään. Käytän itsetehtyjen hillojen purkittamiseen kaikki pienet gourmet-purkit, jotka olen saanut käsiini.
Nyt minulla on kaupasta ostettu 310 g:n hillopurkki, joka kyllä jääkaapissa säilyy tarpeeksi pitkään.
Minä kaipaan valkoisia papuja tomaattikastikkeessa 250 g purkeissa, niissä ananaspurkin kokoisissa siis. Ne olivat aikoinaan yleisimpiä ja just passeleja parin hengen talouksiin. Nykyisissä 400 g purkeissa on liikaa, puolet jää homehtumaan. Ei yksinkertaisesti tee mieli papuruokia monta kertaa peräkkäin, tarve olisi pari kertaa kuukaudessa.
Vierailija kirjoitti:
Keitän marmelaadit kaikki itse. Ostetuissa on 10x enemmän sokeria kuin omatekoisissa. Omatekoiset säilyvät jääkaapissa hyvin ja voi valita sen purkin koon ihan itse.
Minä keitän hillot ja marmeladit sen verran pienissä satseissa, että voin käyttää pakastepurkkeja. Hillo- ja hillomarmeladisokeria käytettäessä hilloahan pitää joka tapauksessa jäähdyttää jokin aika, joten tyhjiön tekevää lasipurkkia ei tarvita. Jos hilloa tulikin liikaa, osan purkeista voi pakastaa.
Vierailija kirjoitti:
Minä kaipaan valkoisia papuja tomaattikastikkeessa 250 g purkeissa, niissä ananaspurkin kokoisissa siis. Ne olivat aikoinaan yleisimpiä ja just passeleja parin hengen talouksiin. Nykyisissä 400 g purkeissa on liikaa, puolet jää homehtumaan. Ei yksinkertaisesti tee mieli papuruokia monta kertaa peräkkäin, tarve olisi pari kertaa kuukaudessa.
Näitä ainakin löytyy vielä:
https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/palirria-jattipapuja-280g-tomkastik…
Reipas ja tunnollinen lammas kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minä kaipaan valkoisia papuja tomaattikastikkeessa 250 g purkeissa, niissä ananaspurkin kokoisissa siis. Ne olivat aikoinaan yleisimpiä ja just passeleja parin hengen talouksiin. Nykyisissä 400 g purkeissa on liikaa, puolet jää homehtumaan. Ei yksinkertaisesti tee mieli papuruokia monta kertaa peräkkäin, tarve olisi pari kertaa kuukaudessa.
Näitä ainakin löytyy vielä:
https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/palirria-jattipapuja-280g-tomkastik…
Nuo purkit ovat törkyhintaisia. Nuo aiemmat pienet purkit olivat nimenomaan edullisimpia ja tavallisia valkoisia papuja.
Vierailija kirjoitti:
Reipas ja tunnollinen lammas kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minä kaipaan valkoisia papuja tomaattikastikkeessa 250 g purkeissa, niissä ananaspurkin kokoisissa siis. Ne olivat aikoinaan yleisimpiä ja just passeleja parin hengen talouksiin. Nykyisissä 400 g purkeissa on liikaa, puolet jää homehtumaan. Ei yksinkertaisesti tee mieli papuruokia monta kertaa peräkkäin, tarve olisi pari kertaa kuukaudessa.
Näitä ainakin löytyy vielä:
https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/palirria-jattipapuja-280g-tomkastik…
Nuo purkit ovat törkyhintaisia. Nuo aiemmat pienet purkit olivat nimenomaan edullisimpia ja tavallisia valkoisia papuja.
Jep, hinta tosiaan on melkoinen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee itse omat hillosi, niin voit purkittaa niitä vaikka Piltti-purkkeihin.
Pilttipurkkeja ei saa suljettua niin tiiviisti, että säilyvät pitempään. Käytän itsetehtyjen hillojen purkittamiseen kaikki pienet gourmet-purkit, jotka olen saanut käsiini.
Nyt minulla on kaupasta ostettu 310 g:n hillopurkki, joka kyllä jääkaapissa säilyy tarpeeksi pitkään.
Kyllä ne umpioutuvat ihan samalla lailla kuin muutkin purkit, jos purkitat kuuman hillon niihin. Ei ne gourmet-purkit eroa mitenkään oleellisesti vaikka pilttipurkeista.
Kuinka pientä kaipaat? Se mitä itse käytän on alle 300g, ei mielestäni mitenkään erityisen iso. Vai haluatko niitä ihan pikkupurkkeja mitä hotellissa on aamiaisella?
Ne Pirkan Parhaat hillot on jotain 230 g
Vierailija kirjoitti:
Minä kaipaan valkoisia papuja tomaattikastikkeessa 250 g purkeissa, niissä ananaspurkin kokoisissa siis. Ne olivat aikoinaan yleisimpiä ja just passeleja parin hengen talouksiin. Nykyisissä 400 g purkeissa on liikaa, puolet jää homehtumaan. Ei yksinkertaisesti tee mieli papuruokia monta kertaa peräkkäin, tarve olisi pari kertaa kuukaudessa.
Mä taas en ymmärrä, miten 400 g purkeissa voi olla liikaa, siinähän on puolet nestettä ja papuja taitaa olla nippanappa se 200 g, joka ei kyllä riitä ruokaan, jossa papu on pääosassa. Tai ehkä yhdelle hengelle riittää juuri ja juuri yhdelle päivälle. Itse siis kaipailisin nimenomaan isompia pakkauskokoja papupurkkeihin, jostain etnisistä marketeista saa pakkauksia, jossa oikeasti on 400 g sitä papua, mutta niitäkään ei ole joka kulmalla joten harvemmin tulee ostettua. Yleensä keitän pavut itse ja pakastan, mutta välillä olisi tarve ostaa niitä valmiina ja ärsyttää raahata monta purkkia kaupasta kun pakkaukset on niin pieniä.
Laittaa elmukelmua pilttipurkin kannen väliin. Kyllä ne säilyy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keitän marmelaadit kaikki itse. Ostetuissa on 10x enemmän sokeria kuin omatekoisissa. Omatekoiset säilyvät jääkaapissa hyvin ja voi valita sen purkin koon ihan itse.
Minä keitän hillot ja marmeladit sen verran pienissä satseissa, että voin käyttää pakastepurkkeja. Hillo- ja hillomarmeladisokeria käytettäessä hilloahan pitää joka tapauksessa jäähdyttää jokin aika, joten tyhjiön tekevää lasipurkkia ei tarvita. Jos hilloa tulikin liikaa, osan purkeista voi pakastaa.
En jäähdytä yhtään. Kuumassa vedessä olevat lasipurkit täytän kuumalla marmelaadilla/hillolla ja samoin vähän kuumat purkin kannet heti purkin päälle. Purkki ylösalaisin ainakin 10 minuutiksi. Purkki umpioituu sen kuuleekiin napsahduksena. Sitten purkit käännetään takaisin pystyasentoon ja saavat jäähtyä. Säilyvät ilman jääkaappia oikein hyvin. En polta sormiani tässä, käytän paksumpia kumikäsineitä. En ole pakastanut koskaan hilloja. Keitän myös kerralla noin 2 kg hedelmäsatsin. Olen yksineläjä, joten ei enempää yhtä sorttia tarvitsekaan.
Vierailija kirjoitti:
Avattussa hillopurkissa oleva hillo säilyy kauan kun avuttua purkkia säilyttää jääkaapissa.
Noin kuukauden säilyy avattuna. Mä käytän sitä esim. puuron päällä ja jogurtissa niin nopeasti kyllä menee.
Avattussa hillopurkissa oleva hillo säilyy kauan kun avuttua purkkia säilyttää jääkaapissa.