Suomalainen ruuanvalmistus ja pyhä hernemaissipaprika. Ikinä en ole tämän suosiota ymmärtänyt
Kommentit (39)
PalstLta useasti lukee jengin aterioita niin en yhtään ihmettele suosiota. Ihmiset näköjään syövät järjettömän surkeaa ns ruokaa tässä maassa.
Se on halpaa ja sillä saa väriä ruokaan. Siksi.
Mausteeksi varmaan maustepippuria, niin saatiin eksoottista...
Tulee mieleen "risotto " eli jauhelihaa,riisiä ja hemppaa 🤣
En ole kyllä kymmeniin vuosiin ostanut, enkä nähnyt muidenkaan syövä hemapaa. Aikoinaanhan se oli lähes ainoa vaihtoehto kukkakalli- porkkana-parsakaalisekoitukselle.
Nyt on todella iso ja maukas valikoima pakastekasviksia saatavana. Harmi kun taisivat niiden pakasteyrttien valmistuksen lopettaa.
Kylläpä toisten ruuat aiheuttaa närkästystä.
Exäni bravuuri oli makkaraa tai tonnikalaa,pastaa ja hernemaissipaprikaa sekaisin kattilaan.
Minun tekemäni ruuat kuten täytetyt
paprikat ja Kasvisosekeitto olivat herralle liian eksoottisia.
No kyllä minä sitä käytän välillä, se on ihan hyvä keksintö kiireeseen tai siihen, että haluaa tehdä muutakin kuin ruokaa. Ravitsemuksellisesti pakastekasvikset ovat suuren osan vuotta kuulemma ihan hyvä vaihtoehto, ei niissä tammikuisissa valjuissa "tuore"kasviksissa paljon enemmän makua ja vitamiineja välttämättä ole. Joskus panostan enemmän ja joskus vähemmän. Äitini muuten teki 80-luvulla juuri sellaista suomalaistyyppistä risottoa, johon tuli varmaan jotain he-ma-paakin ja voi että se oli hyvää. Osaan tehdä italialaistyylistäkin risottoa (josta muuten sattumalta juuri sain kehuja ihan italialaiselta ruokavieraalta), mutta silti muistelen lämmöllä äitini ruokia :) Hän oli kotoisin oloista, joissa oppi tekemään tasan keitetyt perunat ja sianlihakastikkeen, kaiken muun hän opetteli aikuisena, hattua nostan.
Mun mielestä se paprika on täysin turha. Herneestä ja maissista sen sijaan tykkään paljon, niinpä ostan niitä erikseen omina pusseinaan ja käytän sopivissa ruoissa.
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä se paprika on täysin turha. Herneestä ja maissista sen sijaan tykkään paljon, niinpä ostan niitä erikseen omina pusseinaan ja käytän sopivissa ruoissa.
Sama. Jotenkin se paprika menettää rakenteensa pakastettaessa eikä maistu miltään. Tuoreena ostan lähes jokaisella kauppareissulla.
Älkää nyt,pitäähän JuusoJessican saada ruokaansa muutakin väriä kuin ketsuppia.
Kylläpä alkoi tehdä mieli sitä vanhan ajan risottoa. Koulussa ainakin oli ihan hyvää.
Niin ja joo, kyllä minä joihinkin ruokiin hemapaa käytän, eikä siinä ole mitään vikaa.
Nettikeskusteluissa hunajamarnoitua broileria ja hemapaa ei kukaan osta, mutta silti niitä myydään isot määrät.
Meillä käytetään makaronilaatikoihin (jauheliha- ja soijarouhe-). Ei ole tullut mieleenkään, että joku voisi nähdä tässäkin ongelman.
Vierailija kirjoitti:
Tulee mieleen "risotto " eli jauhelihaa,riisiä ja hemppaa 🤣
Tuosta tulee kouluruoka mieleen 🤢
En oo ikinä hemppaa käyttänyt, enkä käytä.
Käytän kyllä silloin tällöin pakasteherneitä ja pakastemaissia mutta pakastettu paprika on ällöttävän pehmeää ja vetistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tulee mieleen "risotto " eli jauhelihaa,riisiä ja hemppaa 🤣
Tuosta tulee kouluruoka mieleen 🤢
En oo ikinä hemppaa käyttänyt, enkä käytä.
Anna kuitenkin muiden käyttää. Meillä kouluruoka oli sitäpaitsi tosi hyvää.
Ostan usein he-ma-porkkanaa, harvemmin he-ma-paprikaa. Mutta ihan kelpo aines moneen ruokaan, esim. jauhelihakastikkeeseen tai pasta-tonnikalasalaattiin, meillä ainakin lapset tykkää.
Minulla on kokonaan jäänyt huomaamatta, että olet käynyt meillä syömässä.
Sama.
Käyttänyt viimeksi v 1979 teininä kun ensimmäistä kertaa tein "risottoa". Sen jälkeen opettelin tekemään kunnon ruokaa.