Miksei kauratuotteita osata tehdä niin,
ettei joukossa olisi yhtään "akanaylläriä". Olen täysin TÄYSIN kyllästynyt "heinänkorsiin", joita löytyy kaurapuurosta, kauraleivistä, kaurakekseistä ja ihan kaikista kauratuotteista.
Onko se niin saakelin vaikeaa siivilöidä jyvän kuoret pois kunnolla?!?!?
Kommentit (17)
Eikös ihan pienille lapsillekin syötetä kaurapuuroa? Mitä jos joku oikeasti tukehtuu kaurajyvän kuoripiikkiin? Itselläkin tulee lähes oksennus, kun sellainen tuntuu kurkussa.
Ne kuoriosat sisältää tärkeimmät hivenaineet ja vitamiinit. Myönnän, valkoinen riisikin on herkullista verrattuna tikkuiseen perinteiseen . Kai ne kuoret osattaisiin nykyään jauhaa hienojakoisena mukaan?
Tuore kauraleipä on erittäin herkullista, mutta aamulla alkaa maistua "puurolta"
Joillekin tuottetteille käy näin, miksi?
Kauramaidossa ei ole koskaan minkäänlaisia akanoita.
Vierailija kirjoitti:
Kauramaidossa ei ole koskaan minkäänlaisia akanoita.
Lorautatko kahviin kauramaitoa? Hammaslääkäri: “Sama kuin pistäisi sokeria”
Kasvimaidot edistävät hampaiden reikiintymistä lehmänmaitoa tehokkaammin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauramaidossa ei ole koskaan minkäänlaisia akanoita.
Lorautatko kahviin kauramaitoa? Hammaslääkäri: “Sama kuin pistäisi sokeria”
Kasvimaidot edistävät hampaiden reikiintymistä lehmänmaitoa tehokkaammin.
Miten tuo liittyy ketjun aiheeseen eli kauratuotteiden akanoihin?
Sitä on ystävieni mukaan helppoa ja halpaa tehdä itse. KOita sitä ?
Vierailija kirjoitti:
Sitä on ystävieni mukaan helppoa ja halpaa tehdä itse. KOita sitä ?
Harsoliinan läpi kuulema tekevät. Ei pitäisi mitään läpäistä.
Luulen, että kyse on kohderyhmän mieltymyksistä. Valtaosalla niistä, jotka valitsevat kauratuotteet vehnätuotteiden sijaan, on merkittävänä syynä terveydelliset seikat. Nämä "kokojyvät" sisältävät enemmän niitä kauran hyödyllisimpiä ravinteita. Valtaosa kauratuotteiden ostajista arvostaa.
Kaurahiutaleet on kanssa yksiä ärsyttäviä. Välillä saattaa olla todella paljon kuoria joita sylkeä ja välillä vähemmän. Ihan sama ostatko Myllärin vai Pirkkaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauramaidossa ei ole koskaan minkäänlaisia akanoita.
Lorautatko kahviin kauramaitoa? Hammaslääkäri: “Sama kuin pistäisi sokeria”
Kasvimaidot edistävät hampaiden reikiintymistä lehmänmaitoa tehokkaammin.
Joihinkin on voitu lisätä sokeria, mutta suurimmassa osassa ei kyllä ole. Lehmänmaidossakin on luontaisesti sokereita.
Vierailija kirjoitti:
Kauramaidossa ei ole koskaan minkäänlaisia akanoita.
Usko pois, kyllä sieltäkin vielä korsi löytyy!
Minä juuri pidän rouheisuudesta. Puurohiutaleetkin ostan mahdollisimman karkeina. Sattumat ovat kivoja.
Ymmärrän tuon kokojyväpointin, mutta eikö tosiaan tarkoitus ole se, että mahdolliset kuoriosat jauhetaan todella hienoksi niin, että ne eivät jauhoista enää erotu? Ei mitään heinäpiikkejä, kiitos.
Vierailija kirjoitti:
Minä juuri pidän rouheisuudesta. Puurohiutaleetkin ostan mahdollisimman karkeina. Sattumat ovat kivoja.
Tykkäätkö myös kalanruodoista?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauramaidossa ei ole koskaan minkäänlaisia akanoita.
Lorautatko kahviin kauramaitoa? Hammaslääkäri: “Sama kuin pistäisi sokeria”
Kasvimaidot edistävät hampaiden reikiintymistä lehmänmaitoa tehokkaammin.
Joihinkin on voitu lisätä sokeria, mutta suurimmassa osassa ei kyllä ole. Lehmänmaidossakin on luontaisesti sokereita.
Niin, ihan ilman lisättyä sokeria kauramaidon kokonaisenergiasta on 64% helposti-imeytyviä hiilihydraatteja
Jep, kaura olisi niin hyvää, mutta aina kosahtaa kurkkuun jossain kohtaa se terävä soiro, joka vie huvituksen ja ruokahalun.