Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mikä on terveellisiin maitotuote jota voi laittaa kastikkeeksi kanapastaan?

Vierailija
26.03.2023 |

Kuohukerma? Ruokakerma? Creme fraiche?Tuorejuusto? Mikä? Haluan syödä enemmän kanaa, mutta en tiedä hyviä variaatioita kanapastasta. Miten te teette kanapastaa?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aito kerma. 

Vierailija
2/13 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pippurikermaan teen usein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan mitä vain muuta kuin karrageenia.

Sitä on nykyään ihan kaikessa ja ihmisillä suolistot pilalla.

Teollisuus myhäilee paksummista katteista, kun ihmiset ei jaksa välittää kaikkien covidien ja sotien takia.

Vierailija
4/13 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kana+pasta+pesto. Hyvää ja terveellistä. 

Vierailija
5/13 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistat currya ja jauhoa voissa, lisäät vettä niin, että on vähän paksumpaa kuin toivot lopputuotteen olevan, maustat miten lystäät ja sitten kuohukermaa tai smetanaa antamaan kermaisuutta. Oletuksena, että ne kanat on jo kypsennetty ja lisätään valmiiseen kastikkeeseen.

Helpommassa versiossa paistat kanat, lisäät jauhon kanojen sekaan ja sitten muut aineet.

Rasvainen versio, paistat kanat ja lisäät kuohukermaa ja tuorejuustoa, joka paksuntaa kastikkeen.

Laiskan versio paistat kanat ja purkki ruokakermaa. En suosittele, mutta menee kyllä nälkäisenä.

Vierailija
6/13 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Paistat currya ja jauhoa voissa, lisäät vettä niin, että on vähän paksumpaa kuin toivot lopputuotteen olevan, maustat miten lystäät ja sitten kuohukermaa tai smetanaa antamaan kermaisuutta. Oletuksena, että ne kanat on jo kypsennetty ja lisätään valmiiseen kastikkeeseen.

Helpommassa versiossa paistat kanat, lisäät jauhon kanojen sekaan ja sitten muut aineet.

Rasvainen versio, paistat kanat ja lisäät kuohukermaa ja tuorejuustoa, joka paksuntaa kastikkeen.

Laiskan versio paistat kanat ja purkki ruokakermaa. En suosittele, mutta menee kyllä nälkäisenä.

Miksi laiskan versiossa ei voi käyttää oikeaa kermaa, vaikka muuten sitä käytät?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosittelen kaurakermaa.

Vierailija
8/13 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äidinmaito

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kelpaako maidonkaltainen tuote? Jos haluat nimenomaan lehmistä niin älä lue pidemmälle.

Terveellisyys riippuu siitä mihin sinä uskot, en ala väitellä siitä mikä rasva on hyvää. Mutta jos yrität vältellä eläinperäistä rasvaa mutta kaipaat täyteläisyyttä ja omat ruokarajoitteet sallii, niin kannattaa kokeilla kauratuotteita. Ei ne toki kuohukermalle tai juustolle maussa pärjää, mutta ruokakermalle ei minusta häviä.

Vierailija
10/13 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koskenlaskija juustoa tai tukkijätkä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Paistat currya ja jauhoa voissa, lisäät vettä niin, että on vähän paksumpaa kuin toivot lopputuotteen olevan, maustat miten lystäät ja sitten kuohukermaa tai smetanaa antamaan kermaisuutta. Oletuksena, että ne kanat on jo kypsennetty ja lisätään valmiiseen kastikkeeseen.

Helpommassa versiossa paistat kanat, lisäät jauhon kanojen sekaan ja sitten muut aineet.

Rasvainen versio, paistat kanat ja lisäät kuohukermaa ja tuorejuustoa, joka paksuntaa kastikkeen.

Laiskan versio paistat kanat ja purkki ruokakermaa. En suosittele, mutta menee kyllä nälkäisenä.

Miksi laiskan versiossa ei voi käyttää oikeaa kermaa, vaikka muuten sitä käytät?

Liian tuhtia tehdä kastike pelkästään 38% rasvaprosentin kermasta. Joutuu myös keittämään aika pitkään, että sakeutuisi sopivasti ja silloin ne kanat on jo todella ylikypsiä. Se karrageenikura, eli ruokakerma, sakeutuu nopeammin tai on jo valmiiksi sakeampaa ja samalla kuitenkin kevyempää sellaisenaan kastikkeeksi.

Vierailija
12/13 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pippurikermaan teen usein.

Miksi? Etkö osaa maustaa itse?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kreikkalainen jogurtti. Tomaattimurskaa ja mausteita. Tikka masala siis