Onko kelläkään täällä kokemusta rasvamaksasta?
Eli, olen 26 vuotias mies. Olen 186 cm ja painan tällä hetkellä 102 kiloa. Painoin 110 kiloa, kun minulla todettiin kohonneet maksa-arvot. Lääkäri arvioi että kyseessä on todennäköisesti rasvamaksa vyötärölihavuuden takia. Alkoholia en ole käyttänyt enää pariin vuoteen. Olen menossa nyt uudestaan labroihin ja olen nyt pudottanut 7 kg painoa, koska tein elämäntapamuutoksia kun tämä uutinen pelotti niin helvetisti.
Kysymykseni onkin, luuletteko että 7 kg painonpudotuksella olisi vaikutusta asiaan, kokemuksia? Olen huolissani terveydestäni.
Kommentit (34)
Kevennys parantaa kaikkia arvoja. Myös kolesteroli.
Jatka!
Kehopositiivisuuden aikakaudella kaikenlaiset kehot ovat yhtä hyviä ja arvokkaita. Sinulla ei ole mitään syytä yrittää muuttaa kehoasi.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä. Laihduttamalla se lähtee. Itse tiputin 140kg -> 85kg. Maksa-arvot parani jo seuraavaan labraan, olisko ollut puolen vuoden periodi. Mut jatkoin elämäntaparemppaa ja nykyinen paino pysynyt jo 4v.
Kiitos, onpa huojentavaa kuulla! Ja tämä 7 kg on siis tippunut nyt viimeisen 2 kk aikana. Pelkään tosi tosi paljon että maksaan olisi kerennyt tulla jo vakavasti vahinkoa.
Kolesterolia ollaan myös ottamassa, koska LDL oli koholla ja varmuudeksi vielä hepatiititkin.
-AP
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä. Laihduttamalla se lähtee. Itse tiputin 140kg -> 85kg. Maksa-arvot parani jo seuraavaan labraan, olisko ollut puolen vuoden periodi. Mut jatkoin elämäntaparemppaa ja nykyinen paino pysynyt jo 4v.
Kiitos, onpa huojentavaa kuulla! Ja tämä 7 kg on siis tippunut nyt viimeisen 2 kk aikana. Pelkään tosi tosi paljon että maksaan olisi kerennyt tulla jo vakavasti vahinkoa.
Kolesterolia ollaan myös ottamassa, koska LDL oli koholla ja varmuudeksi vielä hepatiititkin.
-AP
Se rasva alkaa lähteä ensin maksasta. Siksi laihduttaminen on täsmätoimenpide rasvamaksan hoidossa. Sen lisäksi muun muin hedelmissä luonnostaan olevan hedelmäsokerin ja fruktoosi- ja glukoosisiirappien vähentämisen. Tavallisessa hienossasokerissa on 50% hedelmäsokeria.
Mielestäni on syvältä, että ilman fruktoosi- tai glukoosisiirappia valmistettua valmisruokaa saa hakemalla hakea nykyään kun suolaista tasapainotetaan sen makeudella. Jopa perunasalaattikin on muilla kuin yhdellä lähikaupassani olevilla merkeillä pilattu tuolla siirapilla. Puhumattakaan sitten leivästä, jossa tavallinen vehnä naamioidaan siirapilla tummemmaksi ja annetaan ymmärtää leivän olevan rukiisempaa kuin se itse asiassa onkaan.
#5 jatkaa vielä: itsekin jouduin laihduttamaan 30 kiloa, mutta se kannatti. Nykyään kolesterolini on 2,8, josta LDL-kolesteroli on 0,8. Tiedän, että aivot haravat seitsemän vuotta sitä vastaan, että uusi paino on se pudotettu paino. Aivot pitävät lähtöpainoani ihannepainonani. Siksi paino pyrkii mielellään takaisin.
Olen viettänyt juhlapyhät ihan juhlaruokia nauttien ja sen jälkeen takaisin arkirutiineihin. Yleensä pyhinä tulee turvotusta ja se häviää kyllä viikossa. Hiilihydraatit ja suola sitä turvotusta keräävät ja se lähtee pois ihan normaaliin elämään palaamalla.
Vierailija kirjoitti:
#5 jatkaa vielä: itsekin jouduin laihduttamaan 30 kiloa, mutta se kannatti. Nykyään kolesterolini on 2,8, josta LDL-kolesteroli on 0,8. Tiedän, että aivot haravat seitsemän vuotta sitä vastaan, että uusi paino on se pudotettu paino. Aivot pitävät lähtöpainoani ihannepainonani. Siksi paino pyrkii mielellään takaisin.
Olen viettänyt juhlapyhät ihan juhlaruokia nauttien ja sen jälkeen takaisin arkirutiineihin. Yleensä pyhinä tulee turvotusta ja se häviää kyllä viikossa. Hiilihydraatit ja suola sitä turvotusta keräävät ja se lähtee pois ihan normaaliin elämään palaamalla.
Minunkin olisi tarkoitus laihtua normaalipainoiseksi, tai vähintään 90 kiloiseksi ainakin. Söin ennen todella paljon rasvaisia ruokia, ja suklaata. Nyt en syö kun erittäin harvoin (eilen söin ensimmäisen pizzan 2 kk aikana) ja toivon todella että peli ei vielä ole menetetty kohdallani. Olen ollut näin ylipainoinen n. 4 vuoden ajan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
#5 jatkaa vielä: itsekin jouduin laihduttamaan 30 kiloa, mutta se kannatti. Nykyään kolesterolini on 2,8, josta LDL-kolesteroli on 0,8. Tiedän, että aivot haravat seitsemän vuotta sitä vastaan, että uusi paino on se pudotettu paino. Aivot pitävät lähtöpainoani ihannepainonani. Siksi paino pyrkii mielellään takaisin.
Olen viettänyt juhlapyhät ihan juhlaruokia nauttien ja sen jälkeen takaisin arkirutiineihin. Yleensä pyhinä tulee turvotusta ja se häviää kyllä viikossa. Hiilihydraatit ja suola sitä turvotusta keräävät ja se lähtee pois ihan normaaliin elämään palaamalla.
Minunkin olisi tarkoitus laihtua normaalipainoiseksi, tai vähintään 90 kiloiseksi ainakin. Söin ennen todella paljon rasvaisia ruokia, ja suklaata. Nyt en syö kun erittäin harvoin (eilen söin ensimmäisen pizzan 2 kk aikana) ja toivon todella että peli ei vielä ole menetetty kohdallani. Olen ollut näin ylipainoinen n. 4 vuoden ajan.
Sinähän käyt asiaan kiinni nuorena, jolloin laihtuminen on helpompaa! Kannattaa ehdottomasti tehdä elämäntapamuutos, koska vältyt parhaassa tapauksessa sydäninfarktilta tai aivoinfarktilta siinä samalla.
Suklaassa on paljon sokeria. Minä vaihdoin ihan tekemällä niitä mukikakkuja mikrossa. Laitoin ihan kauraisaa sämpyläjauhoa ja nestemäistä Hermesetasta sekä kaksi ruokalusikallista tummaa kaakaojauhetta. Sitä hitaasti syödessä saa ihan saman nautinnon kun keskittyy pelkkään syömiseen. Muutenkin kaikesta oheistoiminnasta kannattaa pyrkiä eroon kun syö.
Sen verran inhottava se ultraäänimaksatutkimus oli, että ihan sovinnolla aloin heti tekemään elämäntapamuutoksia. Pääsin eroon kotityövihastakin kun aloin ajatella niitä liikuntana.
Yksi kova tekijä kovan kolesterolin kimppuun on ihan kauraleseistä veteen keitetty puuro. Laita lautaseen 35 grammaa leseitä, ripaus suolaa ja vettä reunaan saakka ja sekoita. Anna mikron pyöriä kaksi minuuttia ja sekoita uudelleen. Anna mikron pyöriä, sekoita ja syö puuro joko marjojen tai margariinisilmän kanssa. Siihen lisäksi kananmuna tai raejuustoa proteiinilisäksi niin hyvä tulee.
Osa on alttiimpia kananmunan kolesterolille ja sen saa vain selville siten, että syö kuukauden joka päivä yhden munan ja käy mittauttamassa kolesterolin vaikka yksityislaboratoriossa. Itse käytin sitä kolesterolivaivaisten margariinia.
Pärjään tuolla aamupalalla lounaaseen saakka ja lounaalla syön sen neljäsosan lautasellisen proteiinia, neljäsosan höyrytettyjä kasviksia ja loput raakakasviksia. Mihinkään salaattiannos- tai sosekeitto-touhuun en alkanut kun tiesin, etteivät ne pidä pelkästään hyvin nälkää.
Iltapäivällä söin itsetekemääni sokeritonta marjarahkaa tai uuniomena- tai kuningatar-Skyriä ja hedelmän.
Lounas oli samantyyppinen kuin päivällinenkin. Jos syön sosekeittoa niin laitan siihen raejuustoa puoli purkkia keskelle lautasta proteiinilisäksi. Kaupan valmissalaattiannosten proteiinimäärät ovat onnettomia. Tarkoitus kun on ollut koko ajan säilyttää lihakset.
Illalla taas aamupalan kaltainen ateria. Välillä korvaan sen 1,5-2 desin marja-annoksen hedelmillä. Kalliiden vihanneshintojen vuoksi teen porkkanaraastetta monitoimikoneella, hapankaalia ja kimchiä itse. Kimchin sanotaan olevan korealaisten hoikkuuden salaisuuden.
Viimeksi lääkärillä käydessä kysyin, että aikooko hän tarkastuttaa minulta veren sokeri- ja rasva-arvot. Lääkäri naurahti ja sanoi, että riittää kun mittaa vyötärön ja käyn vaaalla. Hän katsoi aikaisemmat arvot ja sanoi, että nehän ovat paremmat kuin monella teinillä.
Hän kysyi, että olenko muuttanut elämäntapojani parina viime vuonna ja oli tyytyväinen kun pidän tästä kiinni. Enää en laihdu, mutta kuntoilen ja nautin siitä. Lääkäri sanoi, että harvoin hänellä on ilo nähdä monta vuotta ruodussa pysynyt potilas. Tunnustus lämmitti kyllä sydäntä todella paljon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
#5 jatkaa vielä: itsekin jouduin laihduttamaan 30 kiloa, mutta se kannatti. Nykyään kolesterolini on 2,8, josta LDL-kolesteroli on 0,8. Tiedän, että aivot haravat seitsemän vuotta sitä vastaan, että uusi paino on se pudotettu paino. Aivot pitävät lähtöpainoani ihannepainonani. Siksi paino pyrkii mielellään takaisin.
Olen viettänyt juhlapyhät ihan juhlaruokia nauttien ja sen jälkeen takaisin arkirutiineihin. Yleensä pyhinä tulee turvotusta ja se häviää kyllä viikossa. Hiilihydraatit ja suola sitä turvotusta keräävät ja se lähtee pois ihan normaaliin elämään palaamalla.
Minunkin olisi tarkoitus laihtua normaalipainoiseksi, tai vähintään 90 kiloiseksi ainakin. Söin ennen todella paljon rasvaisia ruokia, ja suklaata. Nyt en syö kun erittäin harvoin (eilen söin ensimmäisen pizzan 2 kk aikana) ja toivon todella että peli ei vielä ole menetetty kohdallani. Olen ollut näin ylipainoinen n. 4 vuoden ajan.
Kyllä sinä laihdut. Hitaasti tiristät sen rasvan menemään ja säilytät lihasmassaa mahdollisimman paljon. Sehän on kasvanut sinun painoasi kannattelemaan. Siksi otat periaatteen, että proteiinia pitää saada vuorokaudessa se 1,5 grammaa/painokilo.
Se määrähän pienenee painon pudotessa. Jos raejuusto ei maistu paljailtaan niin ei ole suuri pahe sekoittaa siihen paria lusikallista aurinkokuivattua tomaattisilppua öljyssä ja vaikka pizzamaustetta lisäksi. Siinähän saa kasviöljyä, jota tarvii hyvää kolesterolia varten.
Tee ruokapäiväkirja osoitteeseeseen Fineli.fi. Se kertoo tarkalleen sinulle sen, että oletko saanut tarpeeksi proteiinia jne. Laihduttajana otat tietenkin multivitamiinin ja kalsiumtabletit ja D-vitamiinin öljytipan kanssa.
Sen ruokapäiväkirjan avulla näet sen, että paljonko kalorivajetta syntyy päivässä verrattuna ikäisesi kalorintarpeeseen. Paino ei sitten putoa loogisesti vaan se pitää viimeiseen asti vaikka nesteitä kiinni ja sitten seuraavana päivänä paino on voinut rytkähtää reilusti alas. Tärkeintä on se kuukauden lukema eikä päivän tai viikon lukema.
Kun ruokapäiväkirja on älypuhelimessa niin siihen on kätevä merkitä heti syömisensä. Kun ruokia punnitsee ja mittaa pari viikkoa niin sen oppii arvioimaan paremmin silmin.
Kirjana hauska! En tiedä onko siitä tehty näytelmäversiota.
ota keto ruokavalio käyttöön ja osta ravintolisää missä on koliinia niin maksa parantuu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
#5 jatkaa vielä: itsekin jouduin laihduttamaan 30 kiloa, mutta se kannatti. Nykyään kolesterolini on 2,8, josta LDL-kolesteroli on 0,8. Tiedän, että aivot haravat seitsemän vuotta sitä vastaan, että uusi paino on se pudotettu paino. Aivot pitävät lähtöpainoani ihannepainonani. Siksi paino pyrkii mielellään takaisin.
Olen viettänyt juhlapyhät ihan juhlaruokia nauttien ja sen jälkeen takaisin arkirutiineihin. Yleensä pyhinä tulee turvotusta ja se häviää kyllä viikossa. Hiilihydraatit ja suola sitä turvotusta keräävät ja se lähtee pois ihan normaaliin elämään palaamalla.
Minunkin olisi tarkoitus laihtua normaalipainoiseksi, tai vähintään 90 kiloiseksi ainakin. Söin ennen todella paljon rasvaisia ruokia, ja suklaata. Nyt en syö kun erittäin harvoin (eilen söin ensimmäisen pizzan 2 kk aikana) ja toivon todella että peli ei vielä ole menetetty kohdallani. Olen ollut näin ylipainoinen n. 4 vuoden ajan.
Sinähän käyt asiaan kiinni nuorena, jolloin laihtuminen on helpompaa! Kannattaa ehdottomasti tehdä elämäntapamuutos, koska vältyt parhaassa tapauksessa sydäninfarktilta tai aivoinfarktilta siinä samalla.
Suklaassa on paljon sokeria. Minä vaihdoin ihan tekemällä niitä mukikakkuja mikrossa. Laitoin ihan kauraisaa sämpyläjauhoa ja nestemäistä Hermesetasta sekä kaksi ruokalusikallista tummaa kaakaojauhetta. Sitä hitaasti syödessä saa ihan saman nautinnon kun keskittyy pelkkään syömiseen. Muutenkin kaikesta oheistoiminnasta kannattaa pyrkiä eroon kun syö.
Sen verran inhottava se ultraäänimaksatutkimus oli, että ihan sovinnolla aloin heti tekemään elämäntapamuutoksia. Pääsin eroon kotityövihastakin kun aloin ajatella niitä liikuntana.
Yksi kova tekijä kovan kolesterolin kimppuun on ihan kauraleseistä veteen keitetty puuro. Laita lautaseen 35 grammaa leseitä, ripaus suolaa ja vettä reunaan saakka ja sekoita. Anna mikron pyöriä kaksi minuuttia ja sekoita uudelleen. Anna mikron pyöriä, sekoita ja syö puuro joko marjojen tai margariinisilmän kanssa. Siihen lisäksi kananmuna tai raejuustoa proteiinilisäksi niin hyvä tulee.
Osa on alttiimpia kananmunan kolesterolille ja sen saa vain selville siten, että syö kuukauden joka päivä yhden munan ja käy mittauttamassa kolesterolin vaikka yksityislaboratoriossa. Itse käytin sitä kolesterolivaivaisten margariinia.
Pärjään tuolla aamupalalla lounaaseen saakka ja lounaalla syön sen neljäsosan lautasellisen proteiinia, neljäsosan höyrytettyjä kasviksia ja loput raakakasviksia. Mihinkään salaattiannos- tai sosekeitto-touhuun en alkanut kun tiesin, etteivät ne pidä pelkästään hyvin nälkää.
Iltapäivällä söin itsetekemääni sokeritonta marjarahkaa tai uuniomena- tai kuningatar-Skyriä ja hedelmän.
Lounas oli samantyyppinen kuin päivällinenkin. Jos syön sosekeittoa niin laitan siihen raejuustoa puoli purkkia keskelle lautasta proteiinilisäksi. Kaupan valmissalaattiannosten proteiinimäärät ovat onnettomia. Tarkoitus kun on ollut koko ajan säilyttää lihakset.
Illalla taas aamupalan kaltainen ateria. Välillä korvaan sen 1,5-2 desin marja-annoksen hedelmillä. Kalliiden vihanneshintojen vuoksi teen porkkanaraastetta monitoimikoneella, hapankaalia ja kimchiä itse. Kimchin sanotaan olevan korealaisten hoikkuuden salaisuuden.
Viimeksi lääkärillä käydessä kysyin, että aikooko hän tarkastuttaa minulta veren sokeri- ja rasva-arvot. Lääkäri naurahti ja sanoi, että riittää kun mittaa vyötärön ja käyn vaaalla. Hän katsoi aikaisemmat arvot ja sanoi, että nehän ovat paremmat kuin monella teinillä.
Hän kysyi, että olenko muuttanut elämäntapojani parina viime vuonna ja oli tyytyväinen kun pidän tästä kiinni. Enää en laihdu, mutta kuntoilen ja nautin siitä. Lääkäri sanoi, että harvoin hänellä on ilo nähdä monta vuotta ruodussa pysynyt potilas. Tunnustus lämmitti kyllä sydäntä todella paljon.
Ultraääni tutkimus ei tunnu yhtään pahalta! miksi narraat? Vatsanpeitteen päältä pyöritetään laitetta ja kuva näkyy ruudulta, sama tehdään raskaana oleville naisille vatsan yli. Mikäli ei neulalla näytteitä, niin ei kyllä satu yhtään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
#5 jatkaa vielä: itsekin jouduin laihduttamaan 30 kiloa, mutta se kannatti. Nykyään kolesterolini on 2,8, josta LDL-kolesteroli on 0,8. Tiedän, että aivot haravat seitsemän vuotta sitä vastaan, että uusi paino on se pudotettu paino. Aivot pitävät lähtöpainoani ihannepainonani. Siksi paino pyrkii mielellään takaisin.
Olen viettänyt juhlapyhät ihan juhlaruokia nauttien ja sen jälkeen takaisin arkirutiineihin. Yleensä pyhinä tulee turvotusta ja se häviää kyllä viikossa. Hiilihydraatit ja suola sitä turvotusta keräävät ja se lähtee pois ihan normaaliin elämään palaamalla.
Minunkin olisi tarkoitus laihtua normaalipainoiseksi, tai vähintään 90 kiloiseksi ainakin. Söin ennen todella paljon rasvaisia ruokia, ja suklaata. Nyt en syö kun erittäin harvoin (eilen söin ensimmäisen pizzan 2 kk aikana) ja toivon todella että peli ei vielä ole menetetty kohdallani. Olen ollut näin ylipainoinen n. 4 vuoden ajan.
Sinähän käyt asiaan kiinni nuorena, jolloin laihtuminen on helpompaa! Kannattaa ehdottomasti tehdä elämäntapamuutos, koska vältyt parhaassa tapauksessa sydäninfarktilta tai aivoinfarktilta siinä samalla.
Suklaassa on paljon sokeria. Minä vaihdoin ihan tekemällä niitä mukikakkuja mikrossa. Laitoin ihan kauraisaa sämpyläjauhoa ja nestemäistä Hermesetasta sekä kaksi ruokalusikallista tummaa kaakaojauhetta. Sitä hitaasti syödessä saa ihan saman nautinnon kun keskittyy pelkkään syömiseen. Muutenkin kaikesta oheistoiminnasta kannattaa pyrkiä eroon kun syö.
Sen verran inhottava se ultraäänimaksatutkimus oli, että ihan sovinnolla aloin heti tekemään elämäntapamuutoksia. Pääsin eroon kotityövihastakin kun aloin ajatella niitä liikuntana.
Yksi kova tekijä kovan kolesterolin kimppuun on ihan kauraleseistä veteen keitetty puuro. Laita lautaseen 35 grammaa leseitä, ripaus suolaa ja vettä reunaan saakka ja sekoita. Anna mikron pyöriä kaksi minuuttia ja sekoita uudelleen. Anna mikron pyöriä, sekoita ja syö puuro joko marjojen tai margariinisilmän kanssa. Siihen lisäksi kananmuna tai raejuustoa proteiinilisäksi niin hyvä tulee.
Osa on alttiimpia kananmunan kolesterolille ja sen saa vain selville siten, että syö kuukauden joka päivä yhden munan ja käy mittauttamassa kolesterolin vaikka yksityislaboratoriossa. Itse käytin sitä kolesterolivaivaisten margariinia.
Pärjään tuolla aamupalalla lounaaseen saakka ja lounaalla syön sen neljäsosan lautasellisen proteiinia, neljäsosan höyrytettyjä kasviksia ja loput raakakasviksia. Mihinkään salaattiannos- tai sosekeitto-touhuun en alkanut kun tiesin, etteivät ne pidä pelkästään hyvin nälkää.
Iltapäivällä söin itsetekemääni sokeritonta marjarahkaa tai uuniomena- tai kuningatar-Skyriä ja hedelmän.
Lounas oli samantyyppinen kuin päivällinenkin. Jos syön sosekeittoa niin laitan siihen raejuustoa puoli purkkia keskelle lautasta proteiinilisäksi. Kaupan valmissalaattiannosten proteiinimäärät ovat onnettomia. Tarkoitus kun on ollut koko ajan säilyttää lihakset.
Illalla taas aamupalan kaltainen ateria. Välillä korvaan sen 1,5-2 desin marja-annoksen hedelmillä. Kalliiden vihanneshintojen vuoksi teen porkkanaraastetta monitoimikoneella, hapankaalia ja kimchiä itse. Kimchin sanotaan olevan korealaisten hoikkuuden salaisuuden.
Viimeksi lääkärillä käydessä kysyin, että aikooko hän tarkastuttaa minulta veren sokeri- ja rasva-arvot. Lääkäri naurahti ja sanoi, että riittää kun mittaa vyötärön ja käyn vaaalla. Hän katsoi aikaisemmat arvot ja sanoi, että nehän ovat paremmat kuin monella teinillä.
Hän kysyi, että olenko muuttanut elämäntapojani parina viime vuonna ja oli tyytyväinen kun pidän tästä kiinni. Enää en laihdu, mutta kuntoilen ja nautin siitä. Lääkäri sanoi, että harvoin hänellä on ilo nähdä monta vuotta ruodussa pysynyt potilas. Tunnustus lämmitti kyllä sydäntä todella paljon.
Ultraääni tutkimus ei tunnu yhtään pahalta! miksi narraat? Vatsanpeitteen päältä pyöritetään laitetta ja kuva näkyy ruudulta, sama tehdään raskaana oleville naisille vatsan yli. Mikäli ei neulalla näytteitä, niin ei kyllä satu yhtään.
Kyllä seylipainoisella tuntuu kun anturia painetaan koko kehon painolla kylkiluun alta syvälle. Ei raskaana olevaa voi samalla tavalla runnoa.
Vierailija kirjoitti:
ota keto ruokavalio käyttöön ja osta ravintolisää missä on koliinia niin maksa parantuu.
Höpöhömppää tuollainen kallis ruokavalio, jota ei voi noudattaa loppuikäänsä. Kuinka menet vanhemmillesi ja syöt siellä vain vanhempiesi kinkut jääkaapista?
Kannattaa tutustua Antti Heikkilän oppeihin ja rasvamaksa kuten muutkin elintasosairaudet lähtee.
7kg pudotuksella on varmasti merkitystä, enkä hetkeäkään usko että pysyvää vahinkoa on tapahtunut.
Maksa on siitä mielenkiintoinen elin että se uusii itsensä kokonaan pari kolme kertaa vuodessa.
Vähähiilarinen ruokavalio pitää terveenä, terävänä ja endrgisenä
Miksi ei voi? Keto ruokavalio ei ole kallis, kyseessä ei ole proteiinidietti vaan rasvadietti. 70%rasvaa 25%proteiinia ja 5%hiilaria. Keto ruokavaliossa kun se näläntunne häviää ja ruokaa tulee syötyä määrällisesti paljon vähemmän kun verensokeri ei heittele, makean himo häviää ja syödään vaan tarpeeseen
Kerran viikossa voi vanhempien luona syödä, se ei hommaa kaada jos 6pv ruokavalio on muuten kunnossa.
Rasva varastoituu myös sinne maksaan. Johan nimikin sen sanoo, että rasvamaksa. Kova rasva jämähtää sinne niin, että soi!
Meillä ei ole sellaista kuin kova rasva.. tämä on yksi suurimpia emövalheita mitä löytyy.
Kaikki rasva on pehmeää ruumiinlämmössä ja kovaa sen alle, mikäli kyseessä on terveellinen luonnollinen rasva. Keinotekoinen teollinen rasva on pehmeää alle ruumiinlämmön eikä sellaista teollista tuotetta pidä syödä
Erkki J kirjoitti:
Meillä ei ole sellaista kuin kova rasva.. tämä on yksi suurimpia emövalheita mitä löytyy.
Kaikki rasva on pehmeää ruumiinlämmössä ja kovaa sen alle, mikäli kyseessä on terveellinen luonnollinen rasva. Keinotekoinen teollinen rasva on pehmeää alle ruumiinlämmön eikä sellaista teollista tuotetta pidä syödä
Kyllä on ravitsemustieteen vastaista argumentointia.
Pidä ideologiasi, mutta älä ala tarjoamaan sitä toiselle ihmiselle ratkaisuksi terveysongelmaan. Nuorella ihmisellä on koko elämä edessään, eikä sitä voi elää terveenä millään ääriryhmäruokavaliolla. Ketokarppaajia kupsahtelee sydäninfarkteihin ja pamahtaneeseen maksaan sekä munuaisten pettämiseen jatkuvasti. Siitä ei vaan enää kirjoiteta, koska kovin into on suomalaisilla hävinnyt ja kyseessä on ääri-ilmiö.
Nuorella miehellä on tulevaisuudessakin sosiaalista elämää, ehkä perheellistyminen, työelämää jne edessä. Sen kunnollisen ja terveellisen ruokavalion pitää olla sellainen, jota voi noudattaa vaikkapa perheellisenä tai jos on terveydestä johtuvia ruokarajoituksia.
Ruoka on kallistunutta Suomessa suunnilleen samalle tasolle kuin se oli suomalaisilla tuloihin nähden 1980-luvulla. Ei siihenkään aikaan mitään voita ja läskiä syöty. Siihen aikaan jopa kannustettiin syömään enemmän ja monipuolisemmin kotimaisia juureksia ja kalaa kuten nytkin.
Siihen aikaan naistenlehtien jutuissa olivat jokavuotiset 3-5 kiloa lupaavat laihduttelukuurit kertautuvasti ja osa haksahti niihin, mutta huomasi etteivät mitkään lentoemäntäkuurit ja vastaavat ole mikään loppuiän kestävä ratkaisu.
Nyt 2000-luvulla paino on terveellisissä elämäntavoissa myös kun puhutaan ravinnosta. Ravitsemusterapeutit muistuttavat nytkin juureksista ja muustakin kalasta kuin kirjolohesta tai lohesta. Terveellisen kala-annoksen saa kun syö purkillisen, tai pari jos on mies, ihan makrillia tai sardiineja tomaattikastikkeessa.
Kasvis ei tarkoita pelkästään tomaattia, kurkkua tai lehtisalaattia. Pakastekasviksista löytyy edullisesti vaikkapa parsakaalia, joka on erittäin terveellistä ja siinä on fytokemikaaleja enemmän kuin kurkussa tai salaateissa.
Kasvisten höyryttäminen on helppoa kun hankkii kattilan pohjalle laitettavan metallisen osan ja kattilan pohjalle vähän vettä. Suurin osa pakastekasviksista on kymmenessä minuutissa sulaneilla ja lämpimiä höyrytyksen jälkeen. Höyryttäminen säilyttää kasvisten ravintoarvon kaikista parhaiten.
Kyllä. Laihduttamalla se lähtee. Itse tiputin 140kg -> 85kg. Maksa-arvot parani jo seuraavaan labraan, olisko ollut puolen vuoden periodi. Mut jatkoin elämäntaparemppaa ja nykyinen paino pysynyt jo 4v.