Keitossa käytetyn broilerin viimeinen käyttöpäivä lauantaina. Söisitkö vielä tänään?
Kommentit (17)
Miten nopeasti kana pilaantuu viimeisen käyttöpäivän jälkeen?
Vierailija kirjoitti:
Miten nopeasti kana pilaantuu viimeisen käyttöpäivän jälkeen?
Riippuu onko kana raakaa vai kypsennettyä.
Mä en katso painetun numeron mukaan ruoan käyttökelpoisuutta vaan hajun.
No ihan rohkeasti olen syönyt monta päivää ruokia, joihin on kypsennetty kana viimeisenä käyttöpäivänä.
Jos se on jo keittoon valmistettu, niin toki söisin. Silloinhan se on ilmeisesti valmistettu aiemmin, kuin viimeisen käyttöpäivän jälkeen 🤫
Jos broileri tai kana on aistinvaraisesti vielä priimaa viimeisenä käyttöpäivänä, se säilyy jääkaapissa kypsentämisen jälkeen 2–3 päivää riippuen jäähdytyksestä ja säilyttämisestä. Maalaisjärjen käyttö on kuitenkin suotavaa.
Vierailija kirjoitti:
Jos broileri tai kana on aistinvaraisesti vielä priimaa viimeisenä käyttöpäivänä, se säilyy jääkaapissa kypsentämisen jälkeen 2–3 päivää riippuen jäähdytyksestä ja säilyttämisestä. Maalaisjärjen käyttö on kuitenkin suotavaa.
4 päivää säilyy. Viidentenä on pilalla. On kokemusta monelta kerralta. Ruoka kuin ruoka kestää sen 4 päivää, mutta viidentenä on homeessa yms.
Mitenkäs kun suvun vanhuksille tulee ruokapalvelusta heidän tekemää ruokaa niin se kestää koko viikon. Maanantaina tulee ruoat niin seuraava viikon tilaus tulee seuraavana maanantaina. Ei niillä liene suojakaasuja yms. niissä.
Riippuu ihan siitä, milloin kana on kypsennetty, ja kuinka se kana ja keitto on säilytetty. Jos se on lauantaina tehty, ja se on säilytetty jääkaappilämpötilassa tai pakastimessa, sen voi syödä.
Jos ostat raakaa lihaa, kanaa tai kalaa, ja kypsennät sen ennen kuin se kerkeää pilaantua, lasketaan sen jälkeen säilyvyys siitä kypsennysajankohdasta eteenpäin.
Tsekkaisin hajun perusteella. Jos ei haise pilantuneelta, niin kyllä tekisin keiton.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos broileri tai kana on aistinvaraisesti vielä priimaa viimeisenä käyttöpäivänä, se säilyy jääkaapissa kypsentämisen jälkeen 2–3 päivää riippuen jäähdytyksestä ja säilyttämisestä. Maalaisjärjen käyttö on kuitenkin suotavaa.
4 päivää säilyy. Viidentenä on pilalla. On kokemusta monelta kerralta. Ruoka kuin ruoka kestää sen 4 päivää, mutta viidentenä on homeessa yms.
Ei minulla ole ikinä ruoka viidessä päivässä homehtunut.
Vierailija kirjoitti:
Tsekkaisin hajun perusteella. Jos ei haise pilantuneelta, niin kyllä tekisin keiton.
Aloittaja on jo tehnyt sen keiton, kuten otsikostakin käy ilmi.
Vierailija kirjoitti:
Miten nopeasti kana pilaantuu viimeisen käyttöpäivän jälkeen?
En käyttäisi edes viimeisenä käyttöpäivänä enää, on helposti pilaantuva tuote. Ja kyllä viimeinen käyttöpäivä on viimeinen käyttöpäivä, on siis ihan eri kuin parasta ennen päiväys. Koittakaa uskoa sitä käyttöpäivää.
Vierailija kirjoitti:
Tsekkaisin hajun perusteella. Jos ei haise pilantuneelta, niin kyllä tekisin keiton.
Hajuaisti, olettaen että on normaali, on USKOMATTOMAN hyvä pilaantumisen testaaja. Voittaa siis kaikki päivämäärät mennen tullen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tsekkaisin hajun perusteella. Jos ei haise pilantuneelta, niin kyllä tekisin keiton.
Hajuaisti, olettaen että on normaali, on USKOMATTOMAN hyvä pilaantumisen testaaja. Voittaa siis kaikki päivämäärät mennen tullen.
Haistat vain pilaajabakteerit, jotka eivät yleensä ole vaarallisia. Tosin lisääntyyhän ne pahatkin siinä vaiheessa mahdollisesti.
Se on henki pois!