Keitettyjä perunoita, paistettuja kylkisivuja ja kermaviilikastike
Kommentit (19)
Meillä tänään makkarakastiketta ja perunamuusia. Jotain salaattiakin pitäis kai väsätä.
Vierailija kirjoitti:
No onpa ankeaa.
Sinä et edes ymmärtänyt mistä ap kirjoitti.
Se on nykyään keittiö olohuoneessa, niin eipä kannatta kärventää mitään. laitan vain sellaista, mistä ei tule kuin vesihöyryä.
Maailmassa on loputtomiin hyvää ruokaa, mutta suomalainen syö keitettyjä perunoita ja sianlihaa.
Vierailija kirjoitti:
Maailmassa on loputtomiin hyvää ruokaa, mutta suomalainen syö keitettyjä perunoita ja sianlihaa.
Ja joku ehdottaa vielä ruskeaa kastiketta lisäksi.
Vierailija kirjoitti:
Luuletko olevasi hyväkin kokki?!
En! 😂. Ei kai huippukokit tollasii ruokia tee? Hyvää oli silti 😋
Päivälliseksi meillä tänään lihakeittoa ja tuoreita sämpylöitä. Liha keitetty ja pilkottu valmiiksi. Liemi odottaa kulhossa. Kohta lähden sämpylätaikinan tekoon. Päivällinen noin 17-18 aikaan. Lounaaksi jokainen syö mitä haluaa. Itse söin pienen savulohisalaatin jonne heitin raejuuston jämät. Mies söi paistettua bratwurstia ja leipä ja teini thaikuution.
Vierailija kirjoitti:
Maailmassa on loputtomiin hyvää ruokaa, mutta suomalainen syö keitettyjä perunoita ja sianlihaa.
Entä sitten? Olet juntti pahimmasta päästä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maailmassa on loputtomiin hyvää ruokaa, mutta suomalainen syö keitettyjä perunoita ja sianlihaa.
Ja joku ehdottaa vielä ruskeaa kastiketta lisäksi.
Läskisoosi ja perunat voi olla gourmet-ruokaa, kun kunnolla tekee. On perinteinen suomalainen ruoka, jota voi arvostaa vaikka ranskalainen kulinaristi ja tarjota vaikka michelin-ravintolassa!
Sitä, mitä en ymmärrä, niin se, että löytyy teitä suomalaisia, jotka häpeävät kaikkea suomalaista. Kaikki kotimainen on huonoa ja vain maailman keittiöistä löytyy hyvät ruuat? Pitää tehdä indonesia-thai-japani-fuusiota keittiössä, koska se ei ole junttimaista? Voin kertoa, että se vasta junttimaista on, kun on tuollainen alemmuuskompleksi suomalaisesta keittiöstä!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maailmassa on loputtomiin hyvää ruokaa, mutta suomalainen syö keitettyjä perunoita ja sianlihaa.
Ja joku ehdottaa vielä ruskeaa kastiketta lisäksi.
Läskisoosi ja perunat voi olla gourmet-ruokaa, kun kunnolla tekee. On perinteinen suomalainen ruoka, jota voi arvostaa vaikka ranskalainen kulinaristi ja tarjota vaikka michelin-ravintolassa!
Sitä, mitä en ymmärrä, niin se, että löytyy teitä suomalaisia, jotka häpeävät kaikkea suomalaista. Kaikki kotimainen on huonoa ja vain maailman keittiöistä löytyy hyvät ruuat? Pitää tehdä indonesia-thai-japani-fuusiota keittiössä, koska se ei ole junttimaista? Voin kertoa, että se vasta junttimaista on, kun on tuollainen alemmuuskompleksi suomalaisesta keittiöstä!
Aamen!
Vierailija kirjoitti:
Päivälliseksi meillä tänään lihakeittoa ja tuoreita sämpylöitä. Liha keitetty ja pilkottu valmiiksi. Liemi odottaa kulhossa. Kohta lähden sämpylätaikinan tekoon. Päivällinen noin 17-18 aikaan. Lounaaksi jokainen syö mitä haluaa. Itse söin pienen savulohisalaatin jonne heitin raejuuston jämät. Mies söi paistettua bratwurstia ja leipä ja teini thaikuution.
Eli herkullisen kuuloista lihakeittoa tarjolla, mutta kukaan ei sitten syö sitä?
Kyllä tänne kelpaisi kunnon lihakeitto! Ja tuoreet sämet päälle!
Saanks mää tulla teille asumaan????
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maailmassa on loputtomiin hyvää ruokaa, mutta suomalainen syö keitettyjä perunoita ja sianlihaa.
Ja joku ehdottaa vielä ruskeaa kastiketta lisäksi.
Hyvä läskisoossi on ihan huippuruoka. Ja keitetyt potut tai muussi sopii tähän parhaiten. Suolakurkkuja ja ehkä puolukkahilloa.
Ruisleipää ja voita. Maitoa.
Mitä muuta ihminen tarvitsee yhdelle aterialle? Joku pikku jälkkäri toki.
Vierailija kirjoitti:
Jätä se kermaviili sinne jääkaappiin ja tee kunnon ruskeakastike! Toisin sanoen läskisoosi. Ja anna paistettujen kylkisiivujen hautua oikein kunnolla pitkään siinä kastikkeessa.
Mulle kelpaisi kumpikin vaihtoehto.
Sellaiset rapsakat kylkisiivut on kyllä hyviä ilman soosiakin.
Tosin soosista tulee hyvää, kun sen tekee siihen kylkisiivujen paistorasvaan.
Nälkä tulee tässä kirjoitellessa ja lukiessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maailmassa on loputtomiin hyvää ruokaa, mutta suomalainen syö keitettyjä perunoita ja sianlihaa.
Ja joku ehdottaa vielä ruskeaa kastiketta lisäksi.
Hyvä läskisoossi on ihan huippuruoka. Ja keitetyt potut tai muussi sopii tähän parhaiten. Suolakurkkuja ja ehkä puolukkahilloa.
Ruisleipää ja voita. Maitoa.
Mitä muuta ihminen tarvitsee yhdelle aterialle? Joku pikku jälkkäri toki.
Näin on. Ja olen kiertänyt ympäri maailmaa ja syönyt kaikenlaisia herkkuja.
Mutta suomalaisista ruoista esim. läskisoosi, paistetut muikut, poronkäristys, kalakukko......eihän näitä voi korvata millään muulla!
Kokit ei hienostele omissa ruuissaan. Syövät ihan mitä huvittaa. Ainoana kriteerinä maku, että tykkääkö itse. Kulinaristit arvostaa laidasta laitaan kaikenlaisia makuja.
Juntti luulee että ruuan pitää olla "hienoa". Ruuan pitää olla hyvää. Ei hienoa.
Jätä se kermaviili sinne jääkaappiin ja tee kunnon ruskeakastike! Toisin sanoen läskisoosi. Ja anna paistettujen kylkisiivujen hautua oikein kunnolla pitkään siinä kastikkeessa.