Jokaisessa nykyajan ruokareseptissä on joko maitotuotteita tai tomaattisäilykkeitä
Meillä sovelletaan vahvasti ruuanlaitossa allergioiden vuoksi ja välillä on ideapula. Luulisi, että netistä löytyisi ideoita, mutta aina on pääosassa jokin sellainen aines, jota ei voi syödä. Onko muut huomanneet samaa? Ollaankin päädytty ruuanlaitossa yksinkertaiseen: lautasella on proteiini ja kasvikset tai peruskeittoja, mutta alkaa jo tulee korvista ulos.
Kommentit (24)
Maidon voi useimmiten korvata jollain kasvipohjaisella valmisteella tai jättää kokonaan pois ja tomaatti on yksinkertaista korvata jollakin toisella kasviksella, jota sietää. Mikä on ongelma? Lähtekää siitä, mitä ruoka-aineita voitte syödä ja etsikää reseptejä, joihin käytetään niitä.
Aika kummallisia reseptejä sinulla. Olisipa nyt vanha peruskoulun kotitalouskirja tai äidiltä peritty keittokirja, ei olisi tuota ongelmaa.
Jospa laittaisit proteiinin ja kasvisten lisäksi lautaselle jotain soosia, vaikka perusruskeaa, ja lisäksi perunaa, riisiä, pastaa, kaalta tai mitä nyt keksitkään.
Juustoa on hyvin usein resepteissä. Meillä on perheessä yksi maidolle allerginen ja välillä on tosi hankalaa keksiä nopeaa, herkullista ja kaikille maistuvaa arkiruokaa. Ymmärrän ap:tä oikein hyvin. Ratkaisua en ole vielä keksinyt. Aasialainen makumaailma ei iske, mistään kauhean tulisesta ruuasta eivät kaikki perheessä pidä. Mutta juu, saman olen huomannut. Kaikessa on maitoproteiinia.
Vierailija kirjoitti:
Maidon voi useimmiten korvata jollain kasvipohjaisella valmisteella tai jättää kokonaan pois ja tomaatti on yksinkertaista korvata jollakin toisella kasviksella, jota sietää. Mikä on ongelma? Lähtekää siitä, mitä ruoka-aineita voitte syödä ja etsikää reseptejä, joihin käytetään niitä.
Maidon joo, voi korvata, juustoa ei niinkään. Vegaaniset juustot on aivan hirveitä.
Meillä on syöty maidottomia ruokia pian 18 vuotta, ei ole ollut iso ongelma. Nyt on hellalla chili con carne.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maidon voi useimmiten korvata jollain kasvipohjaisella valmisteella tai jättää kokonaan pois ja tomaatti on yksinkertaista korvata jollakin toisella kasviksella, jota sietää. Mikä on ongelma? Lähtekää siitä, mitä ruoka-aineita voitte syödä ja etsikää reseptejä, joihin käytetään niitä.
Maidon joo, voi korvata, juustoa ei niinkään. Vegaaniset juustot on aivan hirveitä.
Mihin sinä juustoa tarvitset? Itse laitoin äsken välipalaleipien päälle avocadoa, hyvää oli.
Perunaa ja kalaa
Pestopasta
Pizza, juustoraasteen tilalle maidoton raaste
Äyriäispasta
Riisiä ja kasvispihvejä
Riisiä ja broileri ja kasviksia
Punajuuripyörykoitä ja riisiä/pastaa/perunaa
Tee wanhan ajan lihasoppaa. Hyvää ja ravitsevaa.
Karjalanpaisti
Lihapullat
Kanaa ja uunijuureksia
Kanaviillokki
Borštš
Kirkas madekeitto
Uunikala
Juuressosekeitot (kookoskermalla tai keltuaisella sakeutettuna)
Täytetyt paprikat
Simpukat valkoviinissä tai sahramissa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maidon voi useimmiten korvata jollain kasvipohjaisella valmisteella tai jättää kokonaan pois ja tomaatti on yksinkertaista korvata jollakin toisella kasviksella, jota sietää. Mikä on ongelma? Lähtekää siitä, mitä ruoka-aineita voitte syödä ja etsikää reseptejä, joihin käytetään niitä.
Maidon joo, voi korvata, juustoa ei niinkään. Vegaaniset juustot on aivan hirveitä.
Maailmassa on aika paljon juustottomia ruokalajeja.
Paahtopaisti ja lindströmin pihvit tämän hetken suosikkini.
Kaikkein nopein ja edelleen edullinen on valmis grillikana salaatin kanssa. Leipää lisäksi, jos on tarvis.
Roippeista keitetään liemi, joka toimii lähes minkä tahansa keiton tai risoton pohjana. Helppo pakastaa pienissä erissä ja lisätä aikanaan suoraan kattilaan.
PURKKIHERNARI
Nakit ja pakasteranskikset uunissa. Majoneesia, parempaa muutenkin kuin ketsuppi.
Vierailija kirjoitti:
Aika kummallisia reseptejä sinulla. Olisipa nyt vanha peruskoulun kotitalouskirja tai äidiltä peritty keittokirja, ei olisi tuota ongelmaa.
Jospa laittaisit proteiinin ja kasvisten lisäksi lautaselle jotain soosia, vaikka perusruskeaa, ja lisäksi perunaa, riisiä, pastaa, kaalta tai mitä nyt keksitkään.
Se on kaalia.
Katso vegaanireseptejä joihin ei tule sitä tomaattia. Problem solved.
Samoin kaikissa resepteissä on valkosipulia, jota vatsani ei kestä yhtään.
Paitsi tietysti vanhoissa perussapuskoissa.
Vierailija kirjoitti:
Maidon voi useimmiten korvata jollain kasvipohjaisella valmisteella tai jättää kokonaan pois ja tomaatti on yksinkertaista korvata jollakin toisella kasviksella, jota sietää. Mikä on ongelma? Lähtekää siitä, mitä ruoka-aineita voitte syödä ja etsikää reseptejä, joihin käytetään niitä.
Millä kasviksella voi korvata tomaattimurskan esim. kastikkeessa? En pidä hirveästi tomaattimurskasta, mutta sitä käytetään paljon.
Vierailija kirjoitti:
Samoin kaikissa resepteissä on valkosipulia, jota vatsani ei kestä yhtään.
Paitsi tietysti vanhoissa perussapuskoissa.
Valkosipuli on aika helppo jättää pois. En itsekään sitä voi käyttää, harmi.
Ruoka on vain polttoainetta, älä suhtaudu siihen niin tunteella.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maidon voi useimmiten korvata jollain kasvipohjaisella valmisteella tai jättää kokonaan pois ja tomaatti on yksinkertaista korvata jollakin toisella kasviksella, jota sietää. Mikä on ongelma? Lähtekää siitä, mitä ruoka-aineita voitte syödä ja etsikää reseptejä, joihin käytetään niitä.
Millä kasviksella voi korvata tomaattimurskan esim. kastikkeessa? En pidä hirveästi tomaattimurskasta, mutta sitä käytetään paljon.
Minkälaisessa kastikkeessa? Ja miksi haluat korvata juuri kasviksilla? Esim. jauheliha-kasviskastike (=bolognese) toimii oikein hyvin ilman tomaattia.
Katso aasian maiden ruokareseptejä, niissä noita harvemmin on. Paistettu riisi kanalla ja kasviksilla, currykastikeet kookosmaidolla, jne vaikka mitä...