Rosso
En ole käynyt Rossossa ainakaan 10 vuoteen eli sen jälkeen kun se lopetettiin kotikaupungistani.
Onko se vielä samanlainen kuin ennen? Joskus on nimittäin vähän ikävä Rosson pizzoja, raastepöytää ja jäävesikannua, joten mietin, että jos matkustaisi jollekin Rosso-paikkakunnalle. Kaipaan nimenomaan paluuta vanhaan Rosso-tunnelmaan, mutta jos se ei ole entisellään, niin sitten ei ehkä kannata.
Kommentit (17)
Ap, minäkin pidin Rossosta. Kohtuuhintainen ravintola, josta sai ihan kelvollista ruokaa. Kana-aurajuustopannupizza oli erittäin hyvä.
Vierailija kirjoitti:
Raastetta ja jäävesikannua ikävä, kaikkea sitä kuuleekin 😂
Rossoon ja mm. noihin asioihin siellä kiteytyvät lapsuuteni ja nuoruuteni ravintolakokemukset. Nostalgian vuoksi siis.
Aivan loistavia pastoja ainakin. 😇
Ei ole raastepöytä entisensä. Kävin muistaakseni Keravalla muutama vuosi sitten Rossossa ja oli jotain oliivia ja patonkia vaan. Vähiin menneet, liikun Helsingissä ja Vantaalla enkä muista nähneeni yhtään sen jälkeen kun Hakaniemessä lopetettiin. Joku tuossa naureskeli raastepöydän kaipuulle, mutta minä kaipaan sitä tapaa. Haluan jotain raikasta alkuun eivätkä alkupalat sitä kaipuuta täytä. Lisäksi tulee lisää hintaa hurjasti jostain pikkuannoksesta.
Raastepöytä on mennyt huonommaksi, mutta ihan ok edelleen. Toki tässä on varmasti eroja eri ravintoloissa.
En tajua Rossoa. No ehkä joillekkin on suuri nautinto mennä syömään ravintolaan einesruokaa🤮
Vierailija kirjoitti:
En tajua Rossoa. No ehkä joillekkin on suuri nautinto mennä syömään ravintolaan einesruokaa🤮
Jaaha. En kyllä tiedä ensimmäistäkään einesruokaa, joka yltäisi Rosson menun tasolle. Ei Rosso mikään hienostelijoiden Michelin-ravintola ole koskaan ollut, mutta siellä oli sopivat annoskoot ja aivan maukkaita annoksia.
Salaattipöytä kastikkeineen oli myös hyvä.
Ainoa Rosso, jossa oikeasti hyvää ruokaa, oli ainakin ennen Imatralla. Viime vuosina en ole siellä päin ajellut.
Vierailija kirjoitti:
Ainoa Rosso, jossa oikeasti hyvää ruokaa, oli ainakin ennen Imatralla. Viime vuosina en ole siellä päin ajellut.
Minä kävin Helsingissä City-käytävässä ja Ympyrätalossa. Tasainen, hyvä laatu oli molemmissa.
Joensuussakin oli aikanaan hyvä Rosso. Siellä tuli käytyä 1994-1998.
Onko enää Rossoja? Moniin kaupunkeihin jäi ravintolanmentävä aukko.
Minäkin kaipaan rossoa. Juuri niitä vanhoja. Keravan rossoa ei oltu ainakaan 3 vuotta sitten uudistettu. Ne uudistetut ovat kelmeitä, kylmiä ja sieluttomia. En menisi.
Uskomatonta, että lopettivat citykäytävän! Se oli ihana. Ja Ympyrätalonkin.
Hyvinkäällä jonkun kerran käynyt viime vuosina pizzalla, savulohi tai prosciutto crudo - ihan ookoo keskitasoa, ei vedä vertoja vaikkapa Äkäslompolon Eväskorin tai Rouheen pizzoille :-)
Vieläkö sieltä saa niitä ruukkuun tehtyjä annoksia?
Vierailija kirjoitti:
Uskomatonta, että lopettivat citykäytävän! Se oli ihana. Ja Ympyrätalonkin.
Paritkin treffit oli Citykäytävän Rossossa 90-luvulla. Tulevan ja nykyisen puolison vein myös ensitreffeillä Rossoon, ei tosin Helsingissä.
Ensimmäinen Rosso perustettiin vuonna 1978 Lahteen, jossa luultavasti söin ensimmäistä kertaa pizzaa. Voi olla, että kustannusten karsiminen johti ketjun alasajoon. Olivat kohtalaisen tasoisia ravintoloita, samalla kodikkaita ja hieman eksoottisia eli sopivia myös tuttavallisiin tapaamisiin.
Vierailija kirjoitti:
Vieläkö sieltä saa niitä ruukkuun tehtyjä annoksia?
Ei näyttänyt menussa olevan. Pizzat, pastat, leikkeet, salaatit, jälkkärit vaan.
Raastetta ja jäävesikannua ikävä, kaikkea sitä kuuleekin 😂