Osaatko tehdä pääsiäisen pasha jälkiruuan?
Kommentit (40)
En ole tehnyt sitten yläasteen kotitaloustuntien, mutta ei se kummoinen ohje ole niin eiköhän tuo onnistuisi. En tykkää siitä
Osaan, mutten tee. Aivan liikaa rasvaa.
Kyllä, ja haluaisin tässä yhteydessä huomauttaa että se äännetään pas-ha eli S kuten Sakari ja H kuten Heikki. Ei siis suhu-ässällä. Korvaa särkee virheellinen versio pašša. On venäjää ja tarkoittaa pääsiäistä.
En osaa, enkä halua. En tykkää rahkasta. Omituinen maku ja suutuntuma.
Kyllä. Kevyemmän, helppotekoisemman ja ihan maistuvan version siitä saa sekoittamalla keskenään tavallista tai maustettua rahkaa, vatkattua vaniljakastiketta, mieluista hilloa esim. appelsiini ja/tai persikanpaloja sekä vaniljasokeria ja sokeria, jos tuntuu, että kaipaa lisää makua ja makeutta. Sitten vain yön yli valumaan esim. suodatinpaperilla vuorattuun siivilään yms. ellei omista pashamuottia.
Hyi helvetti mitä pashaa, en tee ikinä.
Osaisin varmaan, mutten tee. Tykkään kyllä pashasta, ostan sitä kaupasta.
Teen itse pääsiäiseksi aina jotain muuta rahkajälkiruokaa tai -leivonnaista. Yleensä rahkapiirakoita, joihin laitan rahkatäytteen alle kerroksen appelsiinihilloa.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
En ole koskaan tehnyt. Lapsuudessa sitä tehtiin meillä ja muistan, että siihen tuli rahkaa, kuohukermaa, sokeria, ananasta, pähkinää ja rusinaa. Massa valutettiin kuten juusto.
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan tehnyt. Lapsuudessa sitä tehtiin meillä ja muistan, että siihen tuli rahkaa, kuohukermaa, sokeria, ananasta, pähkinää ja rusinaa. Massa valutettiin kuten juusto.
Ja se tehdään hiukan pyramidin malliseksi.
Täytyykin tehdä Pääsiäisenä pashaa.
Teen itse aina, kun tulossa pääsiäisvieraita. Itseäni varten en tee, koska tulisi liikaa yhden syötäväksi.
En käyttäisi kananmunaa. Ei meillä koskaan käytetty, valutettiin vain hyvin.
Paras kerma: Valio kuohukerma Eila, 2 dl
Vierailija kirjoitti:
Paras kerma: Valio kuohukerma Eila, 2 dl
Ja nimenomaan se 2 dl:n pakkaus.
Viime vuonna tein muutaman kilon, mutta onnistuin senkin pilaamaan. Ei maistunut niin hyvälle ollenkaan, kuin kaupan pasha.
Osaan, vaikka onhan hyvän pashan teko aika monivaiheista. Sitä on ollut tapana tarjota jonkun pullan päällä eikä erikseen niin kuin nykyään.
Kuka pöllö sitä kilotolkulla tekee, jos ei ole kymmenittäin syöjiä? Yhdelläkin kilolla saa itsensä kipeäksi.
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan tehnyt. Lapsuudessa sitä tehtiin meillä ja muistan, että siihen tuli rahkaa, kuohukermaa, sokeria, ananasta, pähkinää ja rusinaa. Massa valutettiin kuten juusto.
Ananasta rahka-kermaruokaan? En sitten ollenkaan ihmettele, jos et ole lapsuutesi jälkeen siitä herkusta piitannut. Sitruunaa ja kirsikkaa voi olla, mutta ei ananasta kuin ehkä päällä koristeena.
Tottakai. Olen tehnyt sen pääsiäiseksi jo ehkä 20 kertaa.