Millaisia ruokia teette kotona nyt kun ruoka on niin kallista?
Kommentit (36)
Samoja ruokia kuin ennenkin. Käyn töissä ja rahaa on kuten demaritkin mainostaa.
Peruna on halpaa, laitan sitä lähes kaikkiin ruokiin. Ja sipulia, joka on myös halpaa. Jatkan ruokia porkkanaraasteella, koska porkkanat edullisia.
Pulmentum iecoris on edelleen varsin edullista ja aina yhtä herkullista.
En ole muuttanut mitään, itseasiassa just tehtiin vaimon kanssa vuodenvaihteessa päätös että suunnitellaan vielä paremmin talousostokset. Lopputulema tammikuussa tippui menot 800->600€.
Uskon että pystytään vielä tiputtamaan se tuonne 400-500€ paikkeille.
Meitä on 2 aikuista ja yksi eskari-ikäinen lapsi.
Talousrahalla ostetaan siis kaikki kulutustavara ja ruoat kotiin.
Ihan niin kuin ennenkin, hyvää kotiruokaa nauta, kana, lohi, riisi, pasta, peruna, tomaatit, salaatit ja pähkinät. No hei joo, kurkun tiputin viikkolistalta pois, kun kilohinta oli 6e. Ostin käyriä kurkkuja 2e kilo.
Aika samoja kuin ennen. Nykyään vain enemmän kasvisruokaa. Liharuokia "jatkan" entistä enemmän pavuilla ja soijarouheella. Kasviksista ja hedelmistä sen sijaan en suostu nipistämään.
aika lailla kuten ennenkin, tortillat, kanasalaattia, pasta bolognese, nuudelihässäkkää,
Simpukat edelleen onneksi halpoja, niin saa vähän "luksusta" arkeeen.
hampurilaisen saa samaan hintaan Bitesta
Oma etu on, että tykkään ns halvoista ruoka-aineksista.
Kaalia, porkkanoita, punajuuria, perunoita, puuroa, nuudeleita, munia, kanaa, jne. Appelsiineja on nyt ollut edullisesti n. 1e/kg.
Sesongin mukaan.
Ravintolassa syön aina halutessani, eli n. kerran kuussa
Vierailija kirjoitti:
Pulmentum iecoris on edelleen varsin edullista ja aina yhtä herkullista.
Hyi.
Periaatteessa ihan samoja ruokia kuin ennenkin. Uunia tosin en sähkön hinnan takia enää juurikaan käytä. Erilaisia keittoja mihin pilkon tai raastan paljon vihanneksia ja juureksia mukaan. Nakkeja, linssejä, herneitä, papuja tai sieniä. Lihaa, kalaa tai juustoa en käytä muutenkaan juuri koskaan ja esim mitään leikkeleitä en ole myöskään käyttänyt enkä kaipaa siksikään. Kanamunia käytän paljon proteiininlähteenä. Munakkaat on hyviä ja puurot myös. Pastaa ja pestoa, risotto puuroriisistä ja sitä voi varioida loputtomiin hyvin yksinkertaisista aineksista. Tosin juusto on kallista mutta jos ei käytä kuin harvoin eikä tuhlaa mihinkään arki juustoihin, niin ei ole iso menoerä kokonaisuudessaan. Pakkaseen voi rakastaa palan ja ottaa sieltä vähän ruokaan. Ratatouille tai papukastike ja lisukkeeksi vaikka perunaa. Jos käytän lihaa, sitä on suhteessa vain vähän verrattuna vihanneksiin ja pienestä määrästä saa isoja annoksia. Terveellistä, monipuolista ja ennen kaikkea tosi hyvää. Mausteita monipuolisesti ja yrttejä käytän niin paljon kuin rahat riittää.
Kaurapuuroa ja omenaa. Proteiinijauhetta sotken joukkoon niin saa proteiinia. Ei ole enää varaa ostella tomaatteja, kurkkuja, vihanneksia, kun alkavat olemaan lähemmäs kympin kilo nekin. Kananmunat on vielä alle viis e kg, niin niitä ostan myös. Saa nähdä koska alkaa hampaat tippumaan, kun on niin köyhä ruokavalio :/
Minkälainen vegaaninen liha tai eines eläkeikäiselle, ideoita?
Vierailija kirjoitti:
Periaatteessa ihan samoja ruokia kuin ennenkin. Uunia tosin en sähkön hinnan takia enää juurikaan käytä. Erilaisia keittoja mihin pilkon tai raastan paljon vihanneksia ja juureksia mukaan. Nakkeja, linssejä, herneitä, papuja tai sieniä. Lihaa, kalaa tai juustoa en käytä muutenkaan juuri koskaan ja esim mitään leikkeleitä en ole myöskään käyttänyt enkä kaipaa siksikään. Kanamunia käytän paljon proteiininlähteenä. Munakkaat on hyviä ja puurot myös. Pastaa ja pestoa, risotto puuroriisistä ja sitä voi varioida loputtomiin hyvin yksinkertaisista aineksista. Tosin juusto on kallista mutta jos ei käytä kuin harvoin eikä tuhlaa mihinkään arki juustoihin, niin ei ole iso menoerä kokonaisuudessaan. Pakkaseen voi rakastaa palan ja ottaa sieltä vähän ruokaan. Ratatouille tai papukastike ja lisukkeeksi vaikka perunaa. Jos käytän lihaa, sitä on suhteessa vain vähän verrattuna vihanneksiin ja pienestä määrästä saa isoja annoksia. Terveellistä, monipuolista ja ennen kaikkea tosi hyvää. Mausteita monipuolisesti ja yrttejä käytän niin paljon kuin rahat riittää.
Lidlistä saa kermajuustoa kilon pötikän n. 6e/kg. Milbonan muistaakseni (se entinen halvin eli "putinjuusto" on jo mennyt hinnassa ohi).
Hyvä ja riittoisaa.
Mä kokeilin tällä viikolla, miten halvalla pääsen, ostin:
- kaurapuuropaketti
- 2kg omenia
- peruna-sipulipakaste 1kg
- uunilenkki
- 1 maito
- kananmunia
- 1l jogurtti
Söin siis aamulla kaurapuuroa, lounaalla munakkaan ja iltaruuaksi pyttipannua. Välipalaksi omenia. Hyvin on pärjännyt, mutta nyt kaipaa jo vaihtelua, näitä olen siis syönyt ma-to. Alle 10e meni kauppaan.
Tilaan Wolt+:lla milloin mitäkin. Ei kulu sähköä ja ilmaiset kuljetukset. Pysyy myös koti siistimpänä. Lisäksi tulee tuettua paikallisia yrittäjiä.
Ei mitään muutosta, pakastin taas täynnä lihaa, marjoja ja sieniä.
Ärsyttävää, eikö.
Vierailija kirjoitti:
Ihan niin kuin ennenkin, hyvää kotiruokaa nauta, kana, lohi, riisi, pasta, peruna, tomaatit, salaatit ja pähkinät. No hei joo, kurkun tiputin viikkolistalta pois, kun kilohinta oli 6e. Ostin käyriä kurkkuja 2e kilo.
Et sinä mitään ostanut.
Mahdollisimman halpoja ja punalaputettuja ruokia. Ei mitään ravintolaruokaa.