Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä vikana kun en saa taikinaan sitkoa?

Vierailija
25.02.2023 |

Olen kokenut leipoja ja mutta nyt useamman kerran käynyt niin että vaivaamisesta huolimatta en vain saa taikinaan sitkoa hiivaleivonnaisissa. Voiko vehnäjauhoissa olla vikaa?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
25.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhot voivat vaikuttaa, samoin hiiva ja lämpötila.

Vierailija
2/4 |
25.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

On jauhoissa eroja, mutta kyllä tarpeeksi vaivaamalla pitäisi vehnätaikinaan tulla sitko. Yleiskoneeseen pyörimään puoleksi tunniksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
25.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhoissa voi olla eroja sitkon suhteen. Vaivaatko koneella vai käsin? Yksi vinkki sitkon kehittymiseen on rasvan lisääminen vasta vaivaamisen loppupuolella. Rasva nimittäin heikentää sitkon muodostumista. Esimerkiksi vähintään 10 minuutin koneella vaivaaminen ja rasvan/öljyn lisääminen + pari minuuttia vaivaamista niin, että öljy on sekoittunut taikinaan. Samoin suolan lisääminen vasta taikinan vaivaamisen loppuvaiheessa saattaa auttaa sitkon muodostumiseen tai ainakin hiivan toimintaan.

Vierailija
4/4 |
25.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei. Olen Mustafi.

Tarvitsetko karvaista sitkoa?

Iloiset Terveiset

Mustafi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yhdeksän kaksi