Tein kahvikakun. Miksi valkosuklaa ja puolukat vajosi pohjaan?
Tein siis kuivakakun jäisistä puolukoista ja rouhitusta valkosuklaasta. Eli puolukat ja valkosuklaa palat taikinan sekaan ja taikina kakkuvuokaan. Kun kumosin kakun ja jäähdyttyään leikkasin kahtia, niin ne puolukat ja valkosuklaat on enimmäkseen siinä päällä..? Ikäänku siis uunissa oisivat valuneet pohjaan. Mikähän tuossaki meni mönkään.. Osaako joku sanoa?
Kommentit (9)
Ohjeessa ne puolukat on kuvan mukaan ihan siinä taikinassakin, ei vain päällä. Taikina kyllä oli aika löysä, mutta ohjeen mukaan tein. Mietin että voiko vika olla muna-sokerivaahdossa että jos en tarpeeksi kauaa vatkannu sitä?
AP
Vierailija kirjoitti:
Ohjeessa ne puolukat on kuvan mukaan ihan siinä taikinassakin, ei vain päällä. Taikina kyllä oli aika löysä, mutta ohjeen mukaan tein. Mietin että voiko vika olla muna-sokerivaahdossa että jos en tarpeeksi kauaa vatkannu sitä?
AP
Jos on isoja kananmunia, niin vaatii enemmän sokeria ja myös jauhoja. Näin olen pilannut muutaman kuivakakun
Tässä pätkä englantilaisen hedelmäkakun ohjetta:
Ota jauhoista noin 1 dl erikseen ja lisää hedelmäpalojen sekaan. Sekoita käsin sekaisin, niin että hedelmät ovat jauhottuneet etteivät ne painu kahvikakussa pohjalle. Lisää leivinjauhe loppujen jauhojen sekaan.
Eli voisit kokeilla ainakin puolukoiden jauhottamista.
Muistan tuon jauhottamisen kotoa myös.
Vierailija kirjoitti:
Jauhotitko ne?
Tämä oli oikea kysymys. Eli ensi kerralla laita marjat ja suklaapalat kulhoon tms. ja pyörittele ne samoissa jauhoissa joita käytät kakkuun. Vasta sen jälkeen sekoita taikinan joukkoon.
Kiitos neuvoista. Kokeilen tuota jauhottamista seuraavaksi 😄 On kyllä typerää ettei ohjeessa mainittu tuollasesta mitään, siinä oli vain että marjat ja suklaat sellasenaan taikinan sekaan. Oli kuitenki tosi suosittu ohje ku paljon kehuttu 🙄 Mut jauhotus sitten ens kerralla 😄
AP
Ovat liian painavia. Voisi kokeilla laittaa osan niistä kakun päälle ennen uuniin laittoa ja tarvittaessa tökkiä hieman taikinan sekaan.