Ehdottakaa hyvää perjantairuokaa! Aina samat kierrossa, tarvitsen uusia ideoita
Yleensä tehdään perjantaisin jotain seuraavista: burgerit, hodarit, nachot, tacot, pizza... Tykätään syödä jotain vähän mätömpää perjantaina verrattuna muihin päiviin. Nyt ei oikein mikään noista innosta, eli olisiko teillä jotain hyviä perjantairuokaideoita? Mitä aiotte itse syödä huomenna?
Kommentit (36)
Feta-kana
500 – 900 g Kanan fileeleikettä
250 g Fetaa tai vastaavaa
250 g Luumutomaatteja
2 prk (n. 500 g) Ananasta
1 prk (n. 200 g) Pestoa
Pilko kananfileet, ei tarvitse esipaistaa. Lado ainekset vuokaan, feta kokonaisena, lihat viereen, pestot palojen päälle ja tomaatti sekä ananas päälimmäiseksi. Paista uunissa 200 °C uunin keskitasossa noin 30 - 35 minuuttia.
Lisäksi kierrepastaa.
Vierailija kirjoitti:
Ranskalaisen keittiön ehkä kirkkain helmi on tässä. Mahtavan makuista eikä maksa paljon !
Soupe à la saucisse de foie :
1. Faire bouillir 2,5 dl de lait entier.
2. Ajoutez quelques rondelles de poireau, 1/2 dl de petits pois surgelés et une poignée de noix de cajou.
3. Faire bouillir et ajouter 20 à 30 grammes de beurre ou de margarine.
4. Trancher 150 grammes de saucisse de foie dans le mélange.
5. Faire bouillir et assaisonner avec la ciboulette, la menthe, la marjolaine, le cumin et la muscade. Ajouter du sel au goût.
6. Faire bouillir et laisser le goût reposer pendant 15-20 min.La soupe est prête à manger. Facile, pas cher et bon !
Hä?
Miten olisi enchiladat, fajitakset tai täytetyt letut?
Vierailija kirjoitti:
Ranskalaisen keittiön ehkä kirkkain helmi on tässä. Mahtavan makuista eikä maksa paljon !
Soupe à la saucisse de foie :
1. Faire bouillir 2,5 dl de lait entier.
2. Ajoutez quelques rondelles de poireau, 1/2 dl de petits pois surgelés et une poignée de noix de cajou.
3. Faire bouillir et ajouter 20 à 30 grammes de beurre ou de margarine.
4. Trancher 150 grammes de saucisse de foie dans le mélange.
5. Faire bouillir et assaisonner avec la ciboulette, la menthe, la marjolaine, le cumin et la muscade. Ajouter du sel au goût.
6. Faire bouillir et laisser le goût reposer pendant 15-20 min.La soupe est prête à manger. Facile, pas cher et bon !
Mitäs maksamakkaraa tässä keittelet? HK:ta vai? Ei kuulosta houkuttelevalta.
Meillä syödään huomenna illalla janssoninkiusausta. Se on halpaa, kaikki meillä pitää siitä, ja valmistukseen menee ehkä viisi minuuttia. Uunissa sen jälkeen valmistuu melkein itsestään. Tehdään siihen lisäksi joku salaatti.
Spaghetti Bolognese tai Miilunpolttajanspagetti.
Pitaleivät paistetulla kebablastuilla ja kasviksilla
lykkää nyhtöpossua varten aamulla reilu pala kassleria uuniin ja paista sille illalla vaikka ranskikset seuraksi. hyvää salaattia lisäksi.
Meillä on kans apn mainitsemat perjantai ruuat. Huomenna on kebabbia. Yleensä kreikkalaiseen tyyliin tsatsiskin kanssa ja joskus ranskalaiset yms. Aijon tehdä huomenna itse pitaleivät kebabin kanssa.
Hakukentän kautta löydät vaikka kuinka paljon ruokia ettei tarvitse joka päivä kysellä.
Huomenna mietitään siitä mitä ruokajaosta saa jos saa.
Eu-muusista tehtyä pottumuusilaatikkoa jää kyllä huomiseksikin, mutta säilyy se pidempäänkin jos jaosta jotain tulee. Ne kun on viimeisen käyttöpäivänsä yleensä ylittäneet jo joitain päiviä sitten, niin fiksuin laittaa heti.