Minä keittiön suunnittelijana!
Kutsuimme keittiöfirmasta esittelijän kotiimme. - Oikein hyvää palvelua. Meidät kutsuttiin liikkeeseen ihan itse suunnittelemaan haluamamme vaihtoehdot! Tsekkasin netistä, ja niin se näyttää olevan, ettei missään ole valmiita, ergonomisesti oikein suunniteltuja keittiömallistoja! - Minä en ole suunnittelija, enkä osaa suunnitella yhtikäs mitään. - Kävimme sitten kahdestaan mieheni kanssa keittiön läpi ja tulihan siinä näkökohtia ja ideoita, mutta en mitenkään voi ottaa vastuuta suunnittelusta. Keksimäni räätälöidyt vaihtoehdot voisivat olla aivan sutta. - Lopputulemana sanoin, että voimme ottaa vain uusitut ovet ja pari muuta muutosta. - Miten tämä maailma on mennyt tällaiseksi, ettei valmiita, oikein suunniteltuja keittiöitä saa mistään?
Kommentit (25)
Niin sen keittiöfirman edustajanko pitäisi tietää, millaiset kaapit haluatte ja millaisia säilytysratkaisuja tarvitsette?
No käytä sitä vanhaa pohjana! Mikä hyvää, minkä haluat muuttaa?? Olet ainoa joka tietää
Mä olen suunnitellut keittiöt 4 omaan taloon, yhdelle kaverille ja yhdelle suunnittelin ensin talon ja siihen myös keittiön.
Rakastan suunnittelua!
Vierailija kirjoitti:
No käytä sitä vanhaa pohjana! Mikä hyvää, minkä haluat muuttaa?? Olet ainoa joka tietää
Mä olen suunnitellut keittiöt 4 omaan taloon, yhdelle kaverille ja yhdelle suunnittelin ensin talon ja siihen myös keittiön.
Rakastan suunnittelua!
Aivan, ymmärrän! Mun juttu se ei ole ollenkaan. (olen ap.)
Vierailija kirjoitti:
No käytä sitä vanhaa pohjana! Mikä hyvää, minkä haluat muuttaa?? Olet ainoa joka tietää
Mä olen suunnitellut keittiöt 4 omaan taloon, yhdelle kaverille ja yhdelle suunnittelin ensin talon ja siihen myös keittiön.
Rakastan suunnittelua!
Osaatko kertoa jotakin seikkoja? Onko suunnittelemissasi keittiöissä siivouskaappi? entä korkea astiakaappi?
Vierailija kirjoitti:
Niin sen keittiöfirman edustajanko pitäisi tietää, millaiset kaapit haluatte ja millaisia säilytysratkaisuja tarvitsette?
Niillä pitäisi olla suunnittelija, joka tietää, mitkä vaihtoehdot ovat hyviä ja ergonomisesti oikein.
Et siis ole suunnittelija mutta kuvittelet tietäväsi, millainen on oikein suunniteltu keittiö.
Vierailija kirjoitti:
Et siis ole suunnittelija mutta kuvittelet tietäväsi, millainen on oikein suunniteltu keittiö.
Kyllä jokainen ymmärtää, mitä oikein suunniteltu mikä tahansa tarkoittaa. Ei sitä kukaan tavis tuosta vain tempaise!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No käytä sitä vanhaa pohjana! Mikä hyvää, minkä haluat muuttaa?? Olet ainoa joka tietää
Mä olen suunnitellut keittiöt 4 omaan taloon, yhdelle kaverille ja yhdelle suunnittelin ensin talon ja siihen myös keittiön.
Rakastan suunnittelua!
Osaatko kertoa jotakin seikkoja? Onko suunnittelemissasi keittiöissä siivouskaappi? entä korkea astiakaappi?
Siivouskaappi on aina kodinhoitohuoneessa meillä.
Korkea astiakaappi on epäkäytännöllinen, yleensä 60cm syvä ja takimmaisia astioita et saa millään ilman että purat kaiken.
Meillä on 80-100cm laatikostot lautasille ja yläkaapit missä on lasit/kupit. Yläkapit on vain sen 40cm syvät ja helpommin hallittavissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No käytä sitä vanhaa pohjana! Mikä hyvää, minkä haluat muuttaa?? Olet ainoa joka tietää
Mä olen suunnitellut keittiöt 4 omaan taloon, yhdelle kaverille ja yhdelle suunnittelin ensin talon ja siihen myös keittiön.
Rakastan suunnittelua!
Osaatko kertoa jotakin seikkoja? Onko suunnittelemissasi keittiöissä siivouskaappi? entä korkea astiakaappi?
Siivouskaappi on aina kodinhoitohuoneessa meillä.
Korkea astiakaappi on epäkäytännöllinen, yleensä 60cm syvä ja takimmaisia astioita et saa millään ilman että purat kaiken.
Meillä on 80-100cm laatikostot lautasille ja yläkaapit missä on lasit/kupit. Yläkapit on vain sen 40cm syvät ja helpommin hallittavissa.
Kiitos asiallisesta vastauksestasi! - Meillä on siivouskomero keittiössä, koska kodinhoitohuonetta ei ole. Tuo komeroinfo oli kiinnostava, itse olisin halunnut korkean astiakaapin, mutta jos se ei ole ok, on hyvä, ettei meille sellaista tule, koska uusimme pääasiassa vain ovet. Yläkaappien syvyys on valitettavasti vain 30 cm, ja varmasti tuo 40 cm olisi paljon parempi. (olen ap.) - Sen meillä käynyt edustaja kertoi, että "heillä yläkaapit ovat 30 cm", liekö sitten niin, että jos ei sopeudu heidän mittoihinsa, siitä laskutetaan erikseen. - Se pisti myös korvaan, että hinnasta ei puhuttu oikeastaan mitään, varsinkaan halvimmista vaihtoehdoista, eli ilmeisesti heillä on jokin perushintataso, jonka he länttäävät kaikille jotenkin.
Suosittelen vielä pyytämään eri keittiöfirmasta jonkun käymään. Itse olin vuosia suunnittelijana ja olen sisustusalan ammattilainen. Todellakin tehtiin asiakkaille kunnon suunnitelmat, toiveet huomioon ottaen. Et ole saanut hyvää palvelua, äänestä jaloillasi. Älä tyydy vain ovien vaihtoon jos keittiössä on joku toiminnallinen ongelma. Muussa tapauksessa ovien vaihtokin ok :) kaikkea hyvää ja onnea keittiökaupoille!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No käytä sitä vanhaa pohjana! Mikä hyvää, minkä haluat muuttaa?? Olet ainoa joka tietää
Mä olen suunnitellut keittiöt 4 omaan taloon, yhdelle kaverille ja yhdelle suunnittelin ensin talon ja siihen myös keittiön.
Rakastan suunnittelua!
Osaatko kertoa jotakin seikkoja? Onko suunnittelemissasi keittiöissä siivouskaappi? entä korkea astiakaappi?
Siivouskaappi on aina kodinhoitohuoneessa meillä.
Korkea astiakaappi on epäkäytännöllinen, yleensä 60cm syvä ja takimmaisia astioita et saa millään ilman että purat kaiken.
Meillä on 80-100cm laatikostot lautasille ja yläkaapit missä on lasit/kupit. Yläkapit on vain sen 40cm syvät ja helpommin hallittavissa.
Kiitos asiallisesta vastauksestasi! - Meillä on siivouskomero keittiössä, koska kodinhoitohuonetta ei ole. Tuo komeroinfo oli kiinnostava, itse olisin halunnut korkean astiakaapin, mutta jos se ei ole ok, on hyvä, ettei meille sellaista tule, koska uusimme pääasiassa vain ovet. Yläkaappien syvyys on valitettavasti vain 30 cm, ja varmasti tuo 40 cm olisi paljon parempi. (olen ap.) - Sen meillä käynyt edustaja kertoi, että "heillä yläkaapit ovat 30 cm", liekö sitten niin, että jos ei sopeudu heidän mittoihinsa, siitä laskutetaan erikseen. - Se pisti myös korvaan, että hinnasta ei puhuttu oikeastaan mitään, varsinkaan halvimmista vaihtoehdoista, eli ilmeisesti heillä on jokin perushintataso, jonka he länttäävät kaikille jotenkin.
30cm yläkaapit on oikein hyvät laseille, mutta ei tosiaan standardimitta.
Joku pieni arkkitehtitoimisto varmasti ottaa tästä mielellään kopin. Saat yleispätevät kuvat, joilla voit kilpailuttaa toteutuksen eri keittiöfirmoilla.
Ensimmäinen askel on että jääkaappi EI KUULU hellan viereen. Iltalehdestä luin jutun, jossa Puustellin "suunnittelija" oli vahvasti sitä mieltä että hellan on pakko olla jääkaapin vieressä, koska totta kai muut järjestely ovat täysin mahdottomia.
Keittiöfirmassa henkilökunta koulutetaan myymään vain heidän mallistojaan ilman, että olisivat itse ikinä tehneet keittiössä mitään muuta kuin keittäneet vettä joskus. He käyttävät valmista suunnittelusovellusta, jossa heidän mallistonsa asettuu miten asettuu asiakkaan keittiön mittoihin. Jos unohtuu mainita ikkunan paikka tilauksessa on sitten se ikkunan eteen "suunniteltu" korkea kaappi. Ihan kaikki suunnittelijat kun eivät tule asiakkaan kotiin.
Raha ratkaisee niin asiakkaalla kuin keittiöfirmalla. Idea on vain myydä, eikä niinkään pohtia kestääkö keittiö aikaa ja sopiiko se asiakkaalle. Itsenäiset suunnittelijatkin tekevät alihankitasoppareita tietyn keittiöfirman kanssa, joten lopputulema on suunnittelufirmoilla usein vain trendikäs ja aikaa seuraava lyhyen aikajakson epäkäytännöllinen ratkaisu.Ei ole taloudellisesti kannattavaa keskittyä asiakkaaseen niin, että keittiöstä tulisi oikeanlainen,
On hyvä olla kriittinen asiakas, niin kuin ap, mutta jos tarve on saada ap:lle räätälöity oikea keittiö on keittiöbudjettiin lisättävä suunnittelijan palkkio. SUosittelen kuitenkin kuuntelemaan itseään ja listaamalla, mikä on tärkeää keittiön arkikäytössä ja mistä itse pitää. Jos vesilasi pitää saada tietystä paikasta se on tärkeä yksityiskohta. Tai jos ei halua kumartua ottamaan makaronilaatikkoa kumarassa ratkaisee se silloin uunihankinnan ja mihin sen haluaa saadakseen laskea laaitkon nopeasti käsistään. Siksi se vanha keittiö voi olla kaikkein paras ja johon vaihtaa vain ovet.
Pari oikeasti toimivaa juttua:
Ei kulmakaappeja, vältä viimeiseen asti. II- muotoinen keittiö on paljon toimivampi kuin |_| u keittiö, vaikka siinä olisi näennäisesti pari kaappia vähemmän.
Uuni pois liesitason alta (erillislaitteet).
Roskikset pois tiskialtaan alta.
Jos kaksi aikuista, niin sivuun tasoa jossa voi pilkkoa ja valmistella, tämä pois kolmiosta hella-jääkaappi-allas.
Vaikka keskilattian "island" on nyt kiva ja trendikäs, niin mieti haluatko oikeasti viedä siihen vettä ja viemäriä. Se menee pois muodista parissa vuodessa. Jo nyt näkyy että avokeittiö olohuoneessa alkaa olla passee, koska se on nyt viety kaikkiin halvimpiin vuokra-asuntoihinkin.
Ja musta = koronakeittiö. 5 vuoden kuluttua jokainen nauraa kun koronavuonna kaikilla kajahti ja keittiötkin vedettiin suruväriin. Trendiväri, kuten 2010 alun korkeakiiltävät punaiset ja valkeat ovet.
Pienessä kulma keittiössä haasteita ammattilaisellekkin että saa kaapit ja laatikostot sovellettua. Tosin nyt jo erikoismitatkin lähes sama hinta kun vakiolla.
Vierailija kirjoitti:
Pari oikeasti toimivaa juttua:
Ei kulmakaappeja, vältä viimeiseen asti. II- muotoinen keittiö on paljon toimivampi kuin |_| u keittiö, vaikka siinä olisi näennäisesti pari kaappia vähemmän.
Uuni pois liesitason alta (erillislaitteet).
Roskikset pois tiskialtaan alta.
Jos kaksi aikuista, niin sivuun tasoa jossa voi pilkkoa ja valmistella, tämä pois kolmiosta hella-jääkaappi-allas.
Vaikka keskilattian "island" on nyt kiva ja trendikäs, niin mieti haluatko oikeasti viedä siihen vettä ja viemäriä. Se menee pois muodista parissa vuodessa. Jo nyt näkyy että avokeittiö olohuoneessa alkaa olla passee, koska se on nyt viety kaikkiin halvimpiin vuokra-asuntoihinkin.
Ja musta = koronakeittiö. 5 vuoden kuluttua jokainen nauraa kun koronavuonna kaikilla kajahti ja keittiötkin vedettiin suruväriin. Trendiväri, kuten 2010 alun korkeakiiltävät punaiset ja valkeat ovet.
Miksi erillislaitteet (uuni ja liesi)? Ergonomian ehkä ymmärrän, mutta uunia en käytä edes päivittäin, ei sinne tule kumarreltua niin usein että olisi ongelma. Astianpesukoneen haluaisin korkeammalle työskentelytasolle.
Miksi roskikset eivät sovi allaskaappiin?
Illalla mietin, mitkä muutokset haluan sittenkin toteutettavan ja koska firma on lähellä, voimme sinne mennä ja tutustua tuotteisiin. - Mitään "tanskalaista jääkaappia, joita me käytämme", meille ei tule. Mutta koska yhtiönaapurimme saivat kyseisestä firmasta ihan hyvän keittiön ja ovat siihen tyytyväisiä, koetamme sinnikkäästi mekin onnistua. Tiettyjä avohyllyjä emme poistata, mutta olen keksinyt mikrolle uuden paikan ja pari isoa vetolaatikkoa tahdon myös, sekä keittiön siivouskomeron uudelleen muotoilun omien toiveideni mukaisesti. Eli kun olemme käyneet firmassa, sieltä on tultava ihminen mittaamaan kaappimme. (olen ap.)
Vierailija kirjoitti:
Pari oikeasti toimivaa juttua:
Ei kulmakaappeja, vältä viimeiseen asti. II- muotoinen keittiö on paljon toimivampi kuin |_| u keittiö, vaikka siinä olisi näennäisesti pari kaappia vähemmän.
Uuni pois liesitason alta (erillislaitteet).
Roskikset pois tiskialtaan alta.
Jos kaksi aikuista, niin sivuun tasoa jossa voi pilkkoa ja valmistella, tämä pois kolmiosta hella-jääkaappi-allas.
Vaikka keskilattian "island" on nyt kiva ja trendikäs, niin mieti haluatko oikeasti viedä siihen vettä ja viemäriä. Se menee pois muodista parissa vuodessa. Jo nyt näkyy että avokeittiö olohuoneessa alkaa olla passee, koska se on nyt viety kaikkiin halvimpiin vuokra-asuntoihinkin.
Ja musta = koronakeittiö. 5 vuoden kuluttua jokainen nauraa kun koronavuonna kaikilla kajahti ja keittiötkin vedettiin suruväriin. Trendiväri, kuten 2010 alun korkeakiiltävät punaiset ja valkeat ovet.
II -keittiö on ihan vihoviimeinen keksintö jos on enemmän kuin 1 ihminen talossa! Harvassa keittiössä on kaapistojen väli yli 150cm, aina tökkii toista kun yrittää jotain tehdä. Tasoja ihan liian vähän (ellei pituutta 3m+).
Olemme yrittäneet katsella omasta kotikunnastamme rivaria mihin voisimme muuttaa muutaman vuoden kuluttua mutta meille tuo keittiömalli on täysin poissa laskuista! Kulmakaapin voi tehdä hyvin, siihen on olemassa vaikka minkälaisia mekanismeja nykyään. Nykyisessä keittiössämme on liesitaso nurkassa ja sen alla kattilalaatikot ja ihan täydellinen ratkaisu, pienet kolmiomaiset kaitaleet kaappitilaa menee hukkaan. Uuni sitten muualla, korkeassa kaapissa mikron kanssa integroituna.
Olette olleet nyt yhteydessä yhteen firmaan? Aina kannattaa kilpailuttaa useampi tarjoaja.