Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Taas sitkeä paahtopaisti - miksi edes yritän syödä lihanp*skaa?

Vierailija
05.02.2023 |

Annoin lämmetä 2h huoneenlämmössä, ruskistin kevyesti pannulla, uunissa 125asteessa 65 asteeseen lihalämpömittarilla. Syynäsin lihassyiden suunnat ja leikkasin ohuita viipaleita mutta niin vain on sitkeää.

Olen rankasti vähentänyt lihansyöntiä siitä yksinkertaisesta syystä että se on lähes aina pahaa ja hyvin usein juurikin sitkeää. Vain huippuravintolassa liha-ateriaa voi sanoa maistuvaksi eikä aina niissäkään. Nyt näyttää että punaisen lihan kanssa värkkääminen saa meidän perheessä riittää

Kommentit (55)

Vierailija
1/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta kassleria niin ei takuulla tule sitkeää. Mulla ihan kohta nyhtöpossua. On ollut uunissa jo useamman tunnin.

Vierailija
2/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

+ että maha kiittää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä on kun ei taito riitä... mikä on kun ei suksikaan luista.

Vierailija
4/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Piknikpaisti on myös mehukasta, eikä tule sitkeää. Paahtopaistin kassa saa olla jo taitoa.

Vierailija
5/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Osta kassleria niin ei takuulla tule sitkeää. Mulla ihan kohta nyhtöpossua. On ollut uunissa jo useamman tunnin.

Kun yritin tehdä jotain mukamas hienoa ateriaa. Täyttää skeidaa tuli ja vieläpä hintavaa sellaista

Vierailija
6/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se lihan vika ole ettet osaa laittaa ruokaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Johtuu nykylihoista ettei tahdo saada hyvää millään.

Vierailija
8/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä on kun ei taito riitä... mikä on kun ei suksikaan luista.

Skeidasta ei saa hyvää vaikka kirjaimellisesti rasvassa paistais. Ei usein edes ammattikokit, kuten olen niin usein saanut todeta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porsaan uunifileet ne semmoiset kaupassa myytävät pötkylät on tosi helppo ja nopee valmistaa. Aina on onnistunut. Kannattaa valita jokin muu kuin paahtopaisti. Se on aika vaikea valmistaa jopa ammattilaiselle.

Ja saa ihan juhlavan sunnuntaipäivällisen.

Vierailija
10/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Johtuu nykylihoista ettei tahdo saada hyvää millään.

Mistä lie stefans steakhouse tilaa lihansa. Varmaan jostain brasiliasta. Joka kerta ollut hyvää pihviä. Harvinaista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä on kun ei taito riitä... mikä on kun ei suksikaan luista.

Jos ei ammattikokit osaa niin miten harrastelija osais? En ymmärrä miks lihaa pitää jumaloida vaikka ois kuinka sitkeää

Vierailija
12/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Johtuu nykylihoista ettei tahdo saada hyvää millään.

Mistä lie stefans steakhouse tilaa lihansa. Varmaan jostain brasiliasta. Joka kerta ollut hyvää pihviä. Harvinaista

Joo ei kotimaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotimainen liha on kuin kengänpohjaa!

Itse paistan uunissa vasikan picanchaa tai teen naudan paistista patapaistia hellalla. Se on yleensä ihan mureaa: kiehauta lihalientä, lisää vähän soijaa ja haluamiasi mausteita (esim pippureita, yrttejä).

Ruskista liha voissa pannulla ja upota nesteeseen (nestettä reilu 1/2 väliin. Kilon pala hauduta hellalla 30 min, käännä liha ja 20 min. Kokeilemalla oppii milloin tulee sopiva kypsyys. Ota pois liemestä ja anna levätä. Keitä liemi kasaan kastikkeeksi

Vierailija
14/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jep. Karmeimmat ravintolakokemukset juurikin niitä että pihvi kuin kengänpohja..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa varmaan ottaa se entisaikojen ruokasoodakonsti käyttöön. Lihaa uitettiin huoneenlämpöisessä ruokasoodaa sisältävässä vedessä ne pari tuntia ennen paistamista.

Liha pestiin ja laitettiin uunivadille, jonka pohjalla oli lihalientä. Käytiin välillä kääntelemässä. Aivan loppuvaiheessa ripoteltiin suola ja pippuri päälle,

Annetaan vetäytyä peiteltynä ennen tarjoilua.

Vierailija
16/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse en koskaan tee pitkään haudutettuja tai kypsytettyjä lihoja. Epäonnistun aina. Ainoa poikkeus on porsaan sisäfilee uunissa. Se onnistuu.

Vierailija
17/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kotimainen liha on kuin kengänpohjaa!

Itse paistan uunissa vasikan picanchaa tai teen naudan paistista patapaistia hellalla. Se on yleensä ihan mureaa: kiehauta lihalientä, lisää vähän soijaa ja haluamiasi mausteita (esim pippureita, yrttejä).

Ruskista liha voissa pannulla ja upota nesteeseen (nestettä reilu 1/2 väliin. Kilon pala hauduta hellalla 30 min, käännä liha ja 20 min. Kokeilemalla oppii milloin tulee sopiva kypsyys. Ota pois liemestä ja anna levätä. Keitä liemi kasaan kastikkeeksi

Oli juurikin jotain atrian kotimaista paahtopaistia, -1 asteessa raakakypsennetty blah blah blah. Täyttä skeidaa. Jokin punaviinipaisti onnistunut paremmin, sitä ei nyt ollut

Vierailija
18/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpaistista tulee aina kauhean kuivan makuista vaikka kuinka hauduttaa. Ne lihat on itsessään niin kuivia ja läskittömiä.

Vierailija
19/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse en koskaan tee pitkään haudutettuja tai kypsytettyjä lihoja. Epäonnistun aina. Ainoa poikkeus on porsaan sisäfilee uunissa. Se onnistuu.

Possun lapa (uuniliha) kunnon mausteet pintaan ja pekonia paketillinen päälle, jotta tulee tarpeeksi rasvaa. Sitten leivinuuniin 6-8h:ksi. Välillä pitää kostuttaa sulaneella rasvalla. Tätä ei voi pilata, kunhan ei liian kuumassa paista. Lisäksi kaloreita saa tuosta niin että reilun kilon "köntin" syötyään on useamman päivän kalorit kasassa eikä tartte jatkuvasti rampata jääkaapilla.

Vierailija
20/55 |
05.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä on kun ei taito riitä... mikä on kun ei suksikaan luista.

Enpä tiedä. Jos ohjeita seuraa pilkuntarkasti ja silti lopputulos on huono, niin jäljelle jää vain vika raaka-aineessa. Jos liha on paremmin minkinrehuksi kuin ihmisravinnoksi kelpaavaa niin eipä siitä hääviä ateriaa tule

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kaksi yksi