Taas sitkeä paahtopaisti - miksi edes yritän syödä lihanp*skaa?
Annoin lämmetä 2h huoneenlämmössä, ruskistin kevyesti pannulla, uunissa 125asteessa 65 asteeseen lihalämpömittarilla. Syynäsin lihassyiden suunnat ja leikkasin ohuita viipaleita mutta niin vain on sitkeää.
Olen rankasti vähentänyt lihansyöntiä siitä yksinkertaisesta syystä että se on lähes aina pahaa ja hyvin usein juurikin sitkeää. Vain huippuravintolassa liha-ateriaa voi sanoa maistuvaksi eikä aina niissäkään. Nyt näyttää että punaisen lihan kanssa värkkääminen saa meidän perheessä riittää
Kommentit (55)
Mikä on kun ei taito riitä... mikä on kun ei suksikaan luista.
Piknikpaisti on myös mehukasta, eikä tule sitkeää. Paahtopaistin kassa saa olla jo taitoa.
Vierailija kirjoitti:
Osta kassleria niin ei takuulla tule sitkeää. Mulla ihan kohta nyhtöpossua. On ollut uunissa jo useamman tunnin.
Kun yritin tehdä jotain mukamas hienoa ateriaa. Täyttää skeidaa tuli ja vieläpä hintavaa sellaista
Ei se lihan vika ole ettet osaa laittaa ruokaa
Johtuu nykylihoista ettei tahdo saada hyvää millään.
Vierailija kirjoitti:
Mikä on kun ei taito riitä... mikä on kun ei suksikaan luista.
Skeidasta ei saa hyvää vaikka kirjaimellisesti rasvassa paistais. Ei usein edes ammattikokit, kuten olen niin usein saanut todeta
Porsaan uunifileet ne semmoiset kaupassa myytävät pötkylät on tosi helppo ja nopee valmistaa. Aina on onnistunut. Kannattaa valita jokin muu kuin paahtopaisti. Se on aika vaikea valmistaa jopa ammattilaiselle.
Ja saa ihan juhlavan sunnuntaipäivällisen.
Vierailija kirjoitti:
Johtuu nykylihoista ettei tahdo saada hyvää millään.
Mistä lie stefans steakhouse tilaa lihansa. Varmaan jostain brasiliasta. Joka kerta ollut hyvää pihviä. Harvinaista
Vierailija kirjoitti:
Mikä on kun ei taito riitä... mikä on kun ei suksikaan luista.
Jos ei ammattikokit osaa niin miten harrastelija osais? En ymmärrä miks lihaa pitää jumaloida vaikka ois kuinka sitkeää
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Johtuu nykylihoista ettei tahdo saada hyvää millään.
Mistä lie stefans steakhouse tilaa lihansa. Varmaan jostain brasiliasta. Joka kerta ollut hyvää pihviä. Harvinaista
Joo ei kotimaista.
Kotimainen liha on kuin kengänpohjaa!
Itse paistan uunissa vasikan picanchaa tai teen naudan paistista patapaistia hellalla. Se on yleensä ihan mureaa: kiehauta lihalientä, lisää vähän soijaa ja haluamiasi mausteita (esim pippureita, yrttejä).
Ruskista liha voissa pannulla ja upota nesteeseen (nestettä reilu 1/2 väliin. Kilon pala hauduta hellalla 30 min, käännä liha ja 20 min. Kokeilemalla oppii milloin tulee sopiva kypsyys. Ota pois liemestä ja anna levätä. Keitä liemi kasaan kastikkeeksi
Jep. Karmeimmat ravintolakokemukset juurikin niitä että pihvi kuin kengänpohja..
Kannattaa varmaan ottaa se entisaikojen ruokasoodakonsti käyttöön. Lihaa uitettiin huoneenlämpöisessä ruokasoodaa sisältävässä vedessä ne pari tuntia ennen paistamista.
Liha pestiin ja laitettiin uunivadille, jonka pohjalla oli lihalientä. Käytiin välillä kääntelemässä. Aivan loppuvaiheessa ripoteltiin suola ja pippuri päälle,
Annetaan vetäytyä peiteltynä ennen tarjoilua.
Itse en koskaan tee pitkään haudutettuja tai kypsytettyjä lihoja. Epäonnistun aina. Ainoa poikkeus on porsaan sisäfilee uunissa. Se onnistuu.
Vierailija kirjoitti:
Kotimainen liha on kuin kengänpohjaa!
Itse paistan uunissa vasikan picanchaa tai teen naudan paistista patapaistia hellalla. Se on yleensä ihan mureaa: kiehauta lihalientä, lisää vähän soijaa ja haluamiasi mausteita (esim pippureita, yrttejä).
Ruskista liha voissa pannulla ja upota nesteeseen (nestettä reilu 1/2 väliin. Kilon pala hauduta hellalla 30 min, käännä liha ja 20 min. Kokeilemalla oppii milloin tulee sopiva kypsyys. Ota pois liemestä ja anna levätä. Keitä liemi kasaan kastikkeeksi
Oli juurikin jotain atrian kotimaista paahtopaistia, -1 asteessa raakakypsennetty blah blah blah. Täyttä skeidaa. Jokin punaviinipaisti onnistunut paremmin, sitä ei nyt ollut
Karjalanpaistista tulee aina kauhean kuivan makuista vaikka kuinka hauduttaa. Ne lihat on itsessään niin kuivia ja läskittömiä.
Vierailija kirjoitti:
Itse en koskaan tee pitkään haudutettuja tai kypsytettyjä lihoja. Epäonnistun aina. Ainoa poikkeus on porsaan sisäfilee uunissa. Se onnistuu.
Possun lapa (uuniliha) kunnon mausteet pintaan ja pekonia paketillinen päälle, jotta tulee tarpeeksi rasvaa. Sitten leivinuuniin 6-8h:ksi. Välillä pitää kostuttaa sulaneella rasvalla. Tätä ei voi pilata, kunhan ei liian kuumassa paista. Lisäksi kaloreita saa tuosta niin että reilun kilon "köntin" syötyään on useamman päivän kalorit kasassa eikä tartte jatkuvasti rampata jääkaapilla.
Vierailija kirjoitti:
Mikä on kun ei taito riitä... mikä on kun ei suksikaan luista.
Enpä tiedä. Jos ohjeita seuraa pilkuntarkasti ja silti lopputulos on huono, niin jäljelle jää vain vika raaka-aineessa. Jos liha on paremmin minkinrehuksi kuin ihmisravinnoksi kelpaavaa niin eipä siitä hääviä ateriaa tule
Osta kassleria niin ei takuulla tule sitkeää. Mulla ihan kohta nyhtöpossua. On ollut uunissa jo useamman tunnin.