Kertokaa paras sämpyläresepti
Kommentit (5)
Maitoa 5 dl, se lämmitetään kattilassa käden lämpöiseksi. Sulata voita 100 g toisessa kattilassa. Kaada lämmitetty maito kulhoon jossa on tuore hiiva ja liota hiiva maitoon, lisää tummia jauhoja tai muita jauhoja ja sekoita, lisää voi ja lisää jauhoja ja sekoita ja kaada taikina pöydälle jossa on jauhoja ja pyörittele taikinaa niin paljon ettei se tartu enää sormiin. Kokemuksen kautta näkee onko taikina hyvää. Sitten pyörittelet sämpylät pellille ja lisäät pinnalle auringonkukan siemeniä tai kurpitsan siemeniä. Sitten paistat sämpylät 220 asteessa uunissa.
Tämä on ehdottomasti paras! Luulin, että en osaa tehdä sämpylöitä, mutta tällä tulee todella hyviä.
French Bread Rolls to Die For
Ingredients
1 ½ cups warm water (110 degrees F/45 degrees C)
2 tablespoons white sugar
1 tablespoon active dry yeast
4 cups bread flour
2 tablespoons vegetable oil
1 teaspoon salt
Local Offers
00000
Change
Oops! We cannot find any ingredients on sale near you. Do we have the correct zip code?
ADVERTISEMENT
Directions
Stir together warm water, sugar, and yeast in a large bowl. Let stand until creamy, about 10 minutes.
Add 2 cups flour, oil, and salt to the yeast mixture. Stir in the remaining flour, 1/2 cup at a time, until the dough has pulled away from the sides of the bowl. Turn out onto a lightly floured surface and knead until smooth and elastic, about 8 minutes.
Lightly oil a large bowl, place the dough in the bowl, and turn to coat. Cover with a damp cloth, and let rise in a warm place until doubled in volume, about 1 hour.
Deflate the dough, and turn it out onto a lightly floured surface. Divide the dough into 16 equal pieces, and form into round balls. Lightly grease 2 baking sheets; place rolls on prepared sheets at least 2 inches apart and cover with a damp cloth. Let rise until doubled in volume, about 40 minutes.
Preheat the oven to 400 degrees F (200 degrees C).
Bake rolls in the preheated oven until golden brown, about 18 to 20 minutes.
https://www.allrecipes.com/recipe/23284/french-bread-rolls-to-die-for/
Laitetaan ainekset sämpyläkoneeseen ja painetaan käynnistä-nappia.
Teen sämpylät yleensä ilman ohjetta, mutta:
Kiehuvaa vettä n. 7 dl jonka kaadan reilun kourallisen kaurahiutaleita/neljänviljanhiutaleita päälle sekä 1 tl suolaa. Joskus käytän ylijäämäpuuroa jos sitä sattuu olemaan. Sekoitan hieman puukapustalla tms. Kun kaurahiutalesekoitus on kädenlämpöistä lisään hiivan ja hieman sämpyläjauhoja sekä vehnäjauhoja ja vaivaan käsin löysähkön taikinan. Taikina on hyvä kun ei enää tartu käsiin.
Annan kohota liinan alla 30 - 45 min. ja leivon sämpylöiksi ja nostatan uudestaan pellillä. Paistan 225 asteessa n. 10 - 15 min.