Miksi käyrät kurkut ovat lähinnä ulkomaille vietävä halpatuote?
Muistan kun tästä kurkun käyryysdirektiivistä oli aikanaan meteliä.
Perustelu oli, että suorat kurkut ovat kustannustehokkaampia kun menevät laatikkoon kuin klapit pinoon. Ja ymmärtäähän tuon. Käyriä kun yrittää laatikkoon laittaa niin hukkatilaa jää valtavasti.
Mutta miten ihmeessä tätä taustaa vasten on mahdollista, että näitä käyriä kurkkuja on kannattavaa rahdata ulkomaille myytäväksi poistohintaan "viallisina" tuotteina?
Luulisi, että nämä käyrät kappaleet myytäisiin joko lähellä tuotantopaikkaa "viallisten" alehintaan, jotta korkeammat kuljetuskustannukset minimoidaan. Ulkomaille korkeintaan viimeisteltyihin puulaatikoihin yksittäispakattuina luksustuotteina, joista rikkaat voisivat sitten oikein kilpailla että kenellä on käyrin.
"SOK:n tuoteryhmäjohtaja Veli-Matti Puhakalla on selitys Viron alhaisiin hintoihin. Viron kurkut ovat käyriä."
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009335761.html
Kelpaisiko sinulle käyrä kurkku vaikkapa puoleen hintaan? Vai oletko ns. streittari.
Kommentit (7)
Täällähän käydään heti kurkkuun kiinni
Käyrät kurkut tuntuu paremmilta peräsuolessa.👴
Käyrät kurkut ei käy Suomessa kaupaksi. Miehet ei niitä osta ja naisetkin pääasissa vain itsetyydytykseen.
Suomalaiset kuluttajat ovat laatutietoisia, sillä vaikka heille kelpaa kakkosluokan sipulit mutta ei sentään kakkosluokan kurkut.
Hiukan lisää taustaa:
"Halpoja suomalaiskurkkuja on ollut myynnissä myös Viron Prismoissa, joissa suomalaista kurkkua on tarjolla verkkokaupassa 1,99 euron kilohintaan. Suomessa kotimaisen kurkun kilohinta on Prisman verkkokaupassa 4,99 euroa eli noin 1,75 euroa kappaleelta.
SOK:n tuoteryhmäjohtaja Veli-Matti Puhakalla on selitys Viron alhaisiin hintoihin. Viron kurkut ovat käyriä."