Ostin useamman salaattiannoksen alesta - pakastimeen vai jääkaappiin?
Oli tosi hyviä salaattiannoksia alessa, ostin niitä useamman. Miten saan säilymään hyvänä useamman päivän, jääkaapissa salaatinlehdet menevät nuojaisiksi/vetisiksi muutamassa päivässä.
Onko kukaan kokeillut pakastamista? Kestävätkö salaatinlehdet pakastamisen ja sen jälkeisen huoneen lämmössä sulattamisen?
Kommentit (9)
Marttojen sivuilla asiasta:
https://www.martat.fi/marttakoulu/ruoka/sailonta/pakastaminen/kasvikset…
Pakastimen jälkeen ne vasta nuojaisia onkin.
Tottakai voi, jos haluat syödä vihreää limaa.
Ei taida onnistua säilytys oikein kummallakaan tavalla
Olen kerran väsyneenä vahingossa laittanut jäävuorisalaatin jääkaapin sijasta pakkaseen😳
En todellakaan suosittele!
Mä en jaksa näitä trolleja. Ja sitten perään tulee ajatus, mitä jos tää ei olekaan trolli? Mitä, jos ihmiset on nykyään tällaisia? En tiedä, kumpi on kamalampaa.
Vierailija kirjoitti:
Mä en jaksa näitä trolleja. Ja sitten perään tulee ajatus, mitä jos tää ei olekaan trolli? Mitä, jos ihmiset on nykyään tällaisia? En tiedä, kumpi on kamalampaa.
🥱 se että ei ole trolli
Suoraan Googlesta, hakusana "salaatin pakastaminen":
"Erityisen korkea vesipitoisuus vihanneksissa vaikuttaa usein pakastamisen aikana todella ikävästi niiden rakenteeseen. Tästä syystä selleriä, salaattia, kurkkuja, retiisejä tai vesikrassia ei kannata pakastaa. Jäätyminen rikkoo erityisen vesipitoisten raaka-aineiden rakennetta solutasolla."