Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kidneytölkkipaput. Kuuluuko papujen kastike huuhtoa pois vai ei?

Vierailija
13.01.2023 |

Itse huuhdon kun on niin ällön oloista, miten itse teet?

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huuhdon tietenkin

Ainoa mitä en huuhdo on valkoiset pavut tomaattikastikkeessa, muut menee ehdottomasti siivilän kautta ruokaan

2/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valutan vaan ja käyttöön. Jos salaattiin niin pikahuuhtelu.

-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on herkkävatsainen, niin kannattaa huuhdella, koska se liemi sisältää paljon juuri niitä suolistolle hankalia hiilihydraatteja. Mutta käytetäänhän noita papujen ja kikherneiden liemiä vegaanisessa leivonnassa kananmunan korvaajana käsittääkseni.

Vierailija
4/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, ellei niissä ole jo kastike valmiina. Se on vaan suolalientä missä lilluvat.

Vierailija
5/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos on herkkävatsainen, niin kannattaa huuhdella, koska se liemi sisältää paljon juuri niitä suolistolle hankalia hiilihydraatteja. Mutta käytetäänhän noita papujen ja kikherneiden liemiä vegaanisessa leivonnassa kananmunan korvaajana käsittääkseni.

Tarkoitat varmaan proteiineja.

Vierailija
6/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos on herkkävatsainen, niin kannattaa huuhdella, koska se liemi sisältää paljon juuri niitä suolistolle hankalia hiilihydraatteja. Mutta käytetäänhän noita papujen ja kikherneiden liemiä vegaanisessa leivonnassa kananmunan korvaajana käsittääkseni.

Tarkoitat varmaan proteiineja.

No molempiahan siinä liemessä on, mutta ne FODMAP-hiilihydraatit aiheuttavat monille ongelmia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siihen liemeen on liuennut pavuista ravintoaineita ja makua, se on ihan hyvää. Riippuu tietysti, millaista ruokaa on valmistamassa.

Vierailija
8/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi liemen pitäisi heittää pois. Onko pavut myrkyllisiä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi liemen pitäisi heittää pois. Onko pavut myrkyllisiä?

Liemi sisältää ylimääräistä tärkkelystä mikä on hyvä huuhdella pois.

Vierailija
10/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pavuthan ovat haitallisia aineita sisältäviä (lektiini vai mikä se oli) jos ei liota ja keitä kunnolla, että siinä mielessä myrkyllisiä.

Itse olen siivilöinyt nesteet pois, koska joskus vuosikymmeniä sitten muistelen niin neuvotun, ja se liemikin antoi ruokaan pahan maun, poikkeuksena pavut tomaattikastikkeessa.

Juuri kyllä telkkarissa jamie oliverkin kippasi muutamia paputölkkejä ruokaan liemineen, ehkä teen minäkin seuraavan kerran niin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pavuthan ovat haitallisia aineita sisältäviä (lektiini vai mikä se oli) jos ei liota ja keitä kunnolla, että siinä mielessä myrkyllisiä.

Itse olen siivilöinyt nesteet pois, koska joskus vuosikymmeniä sitten muistelen niin neuvotun, ja se liemikin antoi ruokaan pahan maun, poikkeuksena pavut tomaattikastikkeessa.

Juuri kyllä telkkarissa jamie oliverkin kippasi muutamia paputölkkejä ruokaan liemineen, ehkä teen minäkin seuraavan kerran niin.

Säilykepavuthan ovat jo liotettuja ja keitettyjä valmiiksi. Ovat säilöttynä sitten suolaliemessä eli haitallisia aineita ei enää ole edes siinä liemessä.

Vierailija
12/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huuhtelen kunnolla siivilän alla. Aiemmin kaadoin vaan sekaan. En huomaa eroa. Luulin, että pierettäis vähemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos suolavedessä, pelkkä valutus riittää. Huuhtelemalla huuhtelet myös maun pois.

Vierailija
14/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi liemen pitäisi heittää pois. Onko pavut myrkyllisiä?

Pavut ovat usein suolaliemessä. En koe ruokani kaipaavan tuota suolalientä. Esimerkiksi tortillakastikkeessa lisään pvaut kastikkeesen loppuvaiheessa, kun haudutuksessa on ylimääräiset nesteet mukavasti vähentyneet. Miksi lisätä heti perään ylimäääristä kosteutta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Pavuthan ovat haitallisia aineita sisältäviä (lektiini vai mikä se oli) jos ei liota ja keitä kunnolla, että siinä mielessä myrkyllisiä.

Itse olen siivilöinyt nesteet pois, koska joskus vuosikymmeniä sitten muistelen niin neuvotun, ja se liemikin antoi ruokaan pahan maun, poikkeuksena pavut tomaattikastikkeessa.

Juuri kyllä telkkarissa jamie oliverkin kippasi muutamia paputölkkejä ruokaan liemineen, ehkä teen minäkin seuraavan kerran niin.

Säilykepavuthan ovat jo liotettuja ja keitettyjä valmiiksi. Ovat säilöttynä sitten suolaliemessä eli haitallisia aineita ei enää ole edes siinä liemessä.

Niin ovat, mutta voiko aina luottaa? Ja herkkävatsaisellehan voi auttaa esim. kuivien papujen keittovaiheessa useampi liotusveden vaihto yms., joten miksei voi vähentää vatsanpuruja vielä se tölkin nesteen poistaminenkin.

Huuhtomisen en usko olevan tarpeellista kuitenkaan.

Vierailija
16/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen suolan vuoksi kaatanut nesteen pois. Ruokaan tulee helposti muutenkin suolaa.

Vierailija
17/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huuhtelen, koska se liemi saa ruuan maistumaan pahalta. Jos on tölkki on papuja jossain kastikkeessa niin sitten en tietenkään kastiketta huuhdo pois. Sellaisia ei vain tule juurikaan ostettua.

Vierailija
18/19 |
13.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi liemen pitäisi heittää pois. Onko pavut myrkyllisiä?

Suurin osa pavuista on myrkyllisiä, ja on syytä noudattaa ohjetta liottaa ja ryöpätä papujen mukaan, mutta purkkipavut on jo valmiiksi käsitelty syömäkelpoiseksi.

Siis tuoreet ja kuivatut pavut käsitellään kullekin papulajille annettujen ohjeiden mukaisesti, yleensä pussissa lukee tai katso netistä, pahimmillaan väärin käsiteltynä ruokamyrkytys tai tuhoaa munuaiset.

Vierailija
19/19 |
26.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pavuthan ovat haitallisia aineita sisältäviä (lektiini vai mikä se oli) jos ei liota ja keitä kunnolla, että siinä mielessä myrkyllisiä.

Itse olen siivilöinyt nesteet pois, koska joskus vuosikymmeniä sitten muistelen niin neuvotun, ja se liemikin antoi ruokaan pahan maun, poikkeuksena pavut tomaattikastikkeessa.

Juuri kyllä telkkarissa jamie oliverkin kippasi muutamia paputölkkejä ruokaan liemineen, ehkä teen minäkin seuraavan kerran niin.

Purkkipavut on keitettyjä ja lionneet pakkauksessa riittävästi. Suolaliemessä. Mainitsemasi ohje koskee sitä aikaa, kun ihmiset vielä viitsivät keittää kuivatut pavut ruoaksi ihan itse.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yhdeksän kuusi