Kidneytölkkipaput. Kuuluuko papujen kastike huuhtoa pois vai ei?
Itse huuhdon kun on niin ällön oloista, miten itse teet?
Kommentit (19)
Valutan vaan ja käyttöön. Jos salaattiin niin pikahuuhtelu.
-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-
Jos on herkkävatsainen, niin kannattaa huuhdella, koska se liemi sisältää paljon juuri niitä suolistolle hankalia hiilihydraatteja. Mutta käytetäänhän noita papujen ja kikherneiden liemiä vegaanisessa leivonnassa kananmunan korvaajana käsittääkseni.
Joo, ellei niissä ole jo kastike valmiina. Se on vaan suolalientä missä lilluvat.
Vierailija kirjoitti:
Jos on herkkävatsainen, niin kannattaa huuhdella, koska se liemi sisältää paljon juuri niitä suolistolle hankalia hiilihydraatteja. Mutta käytetäänhän noita papujen ja kikherneiden liemiä vegaanisessa leivonnassa kananmunan korvaajana käsittääkseni.
Tarkoitat varmaan proteiineja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos on herkkävatsainen, niin kannattaa huuhdella, koska se liemi sisältää paljon juuri niitä suolistolle hankalia hiilihydraatteja. Mutta käytetäänhän noita papujen ja kikherneiden liemiä vegaanisessa leivonnassa kananmunan korvaajana käsittääkseni.
Tarkoitat varmaan proteiineja.
No molempiahan siinä liemessä on, mutta ne FODMAP-hiilihydraatit aiheuttavat monille ongelmia.
Siihen liemeen on liuennut pavuista ravintoaineita ja makua, se on ihan hyvää. Riippuu tietysti, millaista ruokaa on valmistamassa.
Miksi liemen pitäisi heittää pois. Onko pavut myrkyllisiä?
Vierailija kirjoitti:
Miksi liemen pitäisi heittää pois. Onko pavut myrkyllisiä?
Liemi sisältää ylimääräistä tärkkelystä mikä on hyvä huuhdella pois.
Pavuthan ovat haitallisia aineita sisältäviä (lektiini vai mikä se oli) jos ei liota ja keitä kunnolla, että siinä mielessä myrkyllisiä.
Itse olen siivilöinyt nesteet pois, koska joskus vuosikymmeniä sitten muistelen niin neuvotun, ja se liemikin antoi ruokaan pahan maun, poikkeuksena pavut tomaattikastikkeessa.
Juuri kyllä telkkarissa jamie oliverkin kippasi muutamia paputölkkejä ruokaan liemineen, ehkä teen minäkin seuraavan kerran niin.
Vierailija kirjoitti:
Pavuthan ovat haitallisia aineita sisältäviä (lektiini vai mikä se oli) jos ei liota ja keitä kunnolla, että siinä mielessä myrkyllisiä.
Itse olen siivilöinyt nesteet pois, koska joskus vuosikymmeniä sitten muistelen niin neuvotun, ja se liemikin antoi ruokaan pahan maun, poikkeuksena pavut tomaattikastikkeessa.
Juuri kyllä telkkarissa jamie oliverkin kippasi muutamia paputölkkejä ruokaan liemineen, ehkä teen minäkin seuraavan kerran niin.
Säilykepavuthan ovat jo liotettuja ja keitettyjä valmiiksi. Ovat säilöttynä sitten suolaliemessä eli haitallisia aineita ei enää ole edes siinä liemessä.
Huuhtelen kunnolla siivilän alla. Aiemmin kaadoin vaan sekaan. En huomaa eroa. Luulin, että pierettäis vähemmän.
Jos suolavedessä, pelkkä valutus riittää. Huuhtelemalla huuhtelet myös maun pois.
Vierailija kirjoitti:
Miksi liemen pitäisi heittää pois. Onko pavut myrkyllisiä?
Pavut ovat usein suolaliemessä. En koe ruokani kaipaavan tuota suolalientä. Esimerkiksi tortillakastikkeessa lisään pvaut kastikkeesen loppuvaiheessa, kun haudutuksessa on ylimääräiset nesteet mukavasti vähentyneet. Miksi lisätä heti perään ylimäääristä kosteutta?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pavuthan ovat haitallisia aineita sisältäviä (lektiini vai mikä se oli) jos ei liota ja keitä kunnolla, että siinä mielessä myrkyllisiä.
Itse olen siivilöinyt nesteet pois, koska joskus vuosikymmeniä sitten muistelen niin neuvotun, ja se liemikin antoi ruokaan pahan maun, poikkeuksena pavut tomaattikastikkeessa.
Juuri kyllä telkkarissa jamie oliverkin kippasi muutamia paputölkkejä ruokaan liemineen, ehkä teen minäkin seuraavan kerran niin.Säilykepavuthan ovat jo liotettuja ja keitettyjä valmiiksi. Ovat säilöttynä sitten suolaliemessä eli haitallisia aineita ei enää ole edes siinä liemessä.
Niin ovat, mutta voiko aina luottaa? Ja herkkävatsaisellehan voi auttaa esim. kuivien papujen keittovaiheessa useampi liotusveden vaihto yms., joten miksei voi vähentää vatsanpuruja vielä se tölkin nesteen poistaminenkin.
Huuhtomisen en usko olevan tarpeellista kuitenkaan.
Olen suolan vuoksi kaatanut nesteen pois. Ruokaan tulee helposti muutenkin suolaa.
Huuhtelen, koska se liemi saa ruuan maistumaan pahalta. Jos on tölkki on papuja jossain kastikkeessa niin sitten en tietenkään kastiketta huuhdo pois. Sellaisia ei vain tule juurikaan ostettua.
Vierailija kirjoitti:
Miksi liemen pitäisi heittää pois. Onko pavut myrkyllisiä?
Suurin osa pavuista on myrkyllisiä, ja on syytä noudattaa ohjetta liottaa ja ryöpätä papujen mukaan, mutta purkkipavut on jo valmiiksi käsitelty syömäkelpoiseksi.
Siis tuoreet ja kuivatut pavut käsitellään kullekin papulajille annettujen ohjeiden mukaisesti, yleensä pussissa lukee tai katso netistä, pahimmillaan väärin käsiteltynä ruokamyrkytys tai tuhoaa munuaiset.
Vierailija kirjoitti:
Pavuthan ovat haitallisia aineita sisältäviä (lektiini vai mikä se oli) jos ei liota ja keitä kunnolla, että siinä mielessä myrkyllisiä.
Itse olen siivilöinyt nesteet pois, koska joskus vuosikymmeniä sitten muistelen niin neuvotun, ja se liemikin antoi ruokaan pahan maun, poikkeuksena pavut tomaattikastikkeessa.
Juuri kyllä telkkarissa jamie oliverkin kippasi muutamia paputölkkejä ruokaan liemineen, ehkä teen minäkin seuraavan kerran niin.
Purkkipavut on keitettyjä ja lionneet pakkauksessa riittävästi. Suolaliemessä. Mainitsemasi ohje koskee sitä aikaa, kun ihmiset vielä viitsivät keittää kuivatut pavut ruoaksi ihan itse.
Huuhdon tietenkin
Ainoa mitä en huuhdo on valkoiset pavut tomaattikastikkeessa, muut menee ehdottomasti siivilän kautta ruokaan